Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Arsenal'' un PSG pēc loģiska 1/8 fināla, ''Napoli'' viesos Turcijā

Krišs Upenieks

''Arsenal'' un PSG pēc loģiska 1/8 fināla, ''Napoli'' viesos Turcijā
Olivjē Žirū
Foto: AFP/Scanpix

Pēc gandrīz divu nedēļu pauzes šovakar atgriežas UEFA Čempionu līgas turnīrs. A grupā jau pēc ceturtās kārtas visai reāli, ka vietu astotdaļfinālā nodrošinās Londonas ''Arsenal'' un PSG, bet B grupā līderu spēlē ''Napoli'' viesosies pie turku ''Besiktas''.

''Arsenal'' sastāvā joprojām ir vairāki savainoti spēlētāji, bet, neskatoties uz to, šosezon komanda spēlē visai spilgti. Sezonas ievadā bija zaudējums un neizšķirts, bet turpinājumā Anglijas Premjerlīgā Londonas klubs svinējis septiņas uzvaras un reizi spēlējis neizšķirti, tādējādi ar 23 punktiem ieņemot otro vietu turnīra tabulā (tikpat punkti ir līderei Mančestras ''City''). Čempionu līgas turnīrā līdz šim trīs spēlēs iekrāti septiņi punkti un šovakar pret ''Ludogorets'' iespēja nodrošināt astotdaļfinālu.

''Ludogorets'' šosezon līdz šim Bulgārijas čempionātā deviņās spēlēs ir piedzīvojusi vienu zaudējumu un reizi spēlējusi neizšķirti un pēc zaudētajiem punktiem ir labākā komanda čempionātā. ČL grupu turnīrā gan vārtu attiecība pagaidām 2:10 un reālu cerību pacīnīties par otro vietu nav, bet noteikti būs cīņa par trešo vietu ar Šveices komandu ''Basel'', tāpēc savā laukumā kāds punkts pret līderi pat ļoti noderētu.

PSG sezonas ievadā nerādīja to labāko sniegumu, bet pēdējā laikā pozitīvu rezultātu komanda spēj sasniegt aizvien biežāk. Šobrīd Francijas čempionātā PSG sakrājusi 23 punktus un ieņem trešo vietu (līdere ar 29 punktiem ir ''Nice'', kuras sastāvā atdzimis Mario Balotelli). ''Basel'' Šveicē 13 spēlēs zaudējumus nav piedzīvojusi, divas reizes spēlējusi neizšķirti un diezgan droši var teikt, ka ''Basel'' arī šosezon kļūs par Šveices čempioni. Tuvākā sekotāja ''Sion'' jau tagad ir 12 punktu attālumā.

''Mēs progresējam. Kad uzvari un pakāpies uz augšu turnīra tabulā, tas dod pārliecību. Mēs gribam kvalificēties izslēgšanas turnīram, bet negribam vienkārši tikt tālāk - gribam uzvarēt grupā. PSG ir liels klubs, un daudzi cilvēki katru dienu seko līdzi, lai uzzinātu, kas notiek. Strādājam, lai sasniegtu lielus mērķus. Ir jāstrādā kā komandai un tad jācenšas uzvarēt pēc iespējas vairāk spēles. Man kritika ir normāla lieta,'' tā pirms spēles PSG galvenais treneris Unajs Emerijs.

19. oktobra vakarā B grupā sev situāciju sarežģīja ''Napoli'', kas aizvadīja neveiksmīgu spēli savā laukumā pret Turcijas ''Besiktas'', zaudēja ar 2:3, pēc kā arī izveidojusies intriģējoša situācija. Jāpiemin, ka turki tajā spēlē izdarīja trīs sitienus pa vārtiem un visi arī deva rezultātu. Šobrīd ''Besiktas'' ir tikai viena punkta attālumā no ''Napoli'', pie tam šovakar jāspēlē savā laukumā. Tikmēr pēc punktiem klāt ir arī ''Benfica'', kas savā laukumā spēlēs pret Kijevas ''Dynamo'' un, iespējams, jau šovakar ielauzīsies labāko divu komandu skaitā.

''Besiktas'' un ''Napoli'' spēle šovakar sāksies jau pulksten 19:45, bet pārējās cīņas jau ierastajā Čempionu līgas laikā pulksten 21:45 pēc Latvijas laika.

UEFA ČL, 1. novembris

GLaiksSpēle
A21:45Ludogorets - Arsenal
A21:45Basel - PSG
B19:45Besiktas - Napoli
B21:45Benfica - Dynamo Kiev
C21:45Manchester City - Barcelona
C21:45Borrusia M - Celtic
D21:45PSV - Bayern
D21:45Atletico - Rostov

A grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZVAP
1.Arsenal32109:17
2.PSG32107:27
3.Basel30121:51
4.Ludogorets30122:101

B grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli32018:66
2.Besiktas31205:45
3.Benfica31115:54
4.Dinamo K30122:51

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...