Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sākas apvienotā līga: pagājušās sezonas finālistu duelis un ''Ventspils'' uzņem Rakveri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sākas apvienotā līga: pagājušās sezonas finālistu duelis un ''Ventspils'' uzņem Rakveri
Roberts Štelmahers ar ''Kalev/Cramo'' triumfēja pēc gada. Foto: "Pafbet" Latvijas un Igaunijas līga

Šodien ar divām spēlēm sāksies Latvijas-Igaunijas apvienotā basketbola līga. Plkst. 19:00 ''Ventspils'' savā laukumā uzņems Rakveres ''Tarvas'', bet 19:30 ''VEF Rīga'' atklās sezonu ar pagājušās sezonas finālistu dueli pret ''Kalev/Cramo''. Ventspils spēli tiešraidē translēs ''Sportacentrs.com'' TV kanāls, kā arī tā būs skatāma mūsu mājaslapā, bet ''VEF Rīga'' un ''Kalev/Cramo'' - kanālā LTV7.

# Ar septiņām spēlēm šajā nedēļās nogalē sāksies Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas jaunā sezona. Šogad līgā spēlē par vienu komandu vairāk, no Igaunijas pievienojoties ''Viimsi'' vienībai. Vēl Igauniju līgā pārstāvēs ''Kalev/Cramo'', ''Rapla'', ''Parnu Sadam'', Rakveres ''Tarvas'', Tallinas ''Kalev/TLU'', Tallinas ''TalTech'' un ''Tartu'' komandas, kamēr Latviju pagājušā gada sešinieks ''VEF Rīga'', ''Ventspils'', ''Ogre'', ''Liepāja'', ''Valmiera Glass/ViA'' un ''Latvijas Universitāte''.

# Pirmajās trīs sezonās uzvarētāji noskaidroti divās, jo 2019./2020. gada sezona Covid-19 dēļ tika pārtraukta priekšlaicīgi. 2018./2019. gadā ''Final Four'' par čempioniem kronēja ''Ventspils'' basketbolistus, bet 2020./2021. gadā ''Final6'' Rīgā titulu izcīnīja Tallinas ''Kalev/Cramo'' ar Jāni Kaufmani sastāvā un Robertu Štelmaheru un Akseli Vairogu treneru korpusā.

# Gan Štelmahers, gan Vairogs palikuši Tallinā, bet latviešu spēlētāju leģions Igaunijā pret iepriekšējo gadu kļuvis prāvāks. Tikai Tallinas ''TalTech'' nav piesaistījusi kādu latviešu basketbolistu. ''Kalev/Cramo'' spēlēs Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols, jaunpienācējā ''Viimsi'' Ronalds Zaķis, Pērnavas komandā Andris Misters, Rakveres ''Tarvas'' Toms Ķēdis, ''Kalev/TLU'' Māris Ziediņš un Eduards Hāzners, ''Rapla'' Ričards Daniels Vanags un Arnols Helmanis, bet ''Tartu'' komandā Edmunds Elksnis.

# Šodien plkst. 19:00 kā pirmie sezonu atklās ''Ventspils'' un Rakveres ''Tarvas'' basketbolisti, taču kā atklāšanas mačs paredzēts 30 minūtes vēlāk (19:30), kad Rīgā pagājušā sezonas fināla atkārtojumā ''VEF Rīga'' uzņems Tallinas ''Kalev/Cramo''.

# Ventspilniekiem pirms sezonas nav bijušu bažu par dalību turnīrā, tāpēc komplektācija noritējusi laicīgi un arī samērā sekmīgi. Tika noturēti Artūrs Ausējs, Andrejs Šeļakovs un Kristaps Mediss, kā arī jaunie spēlētāji kā Kristaps Ķilps, Dāvis Ozers un Kristiāns Šulcs. Diviem leģionāriem Lerijam Tomasam un Denisam Krestiņinam tika pievienoti latviešu spēlētāji kā Linards Jaunzems, Kārlis Helmanis, Rodrigo Būmeistars un Guntis Sīpoliņš. Ventspilnieki kļuva par vienīgo Latvijas komandu, kura pirmssezonā nezaudēja nevienu spēli, sešos mačos izcīnot tikpat uzvaru. Ginta Fogela vadītie basketbolisti kā vienīgie pārspēja ''VEF Rīgu'', 23. septembrī uzvarot ar 85:79.

# Rakveres ''Tarvas'' izmaiņas bijušas ievērojamākas. No galvenā trenera amata aizgāja latviešu speciālists Juris Umbraško, kurš vēlāk pievienojās ''Liepājas'' korpusam, bet viens no līderiem Kristaps Gludītis devās uz Lietuvu. Par ''Tarvas'' galveno treneri kļuva Martins Mīrseps, kurš basketbolista karjeras laikā spēlējis vairākos Krievijas klubos (''Unics'', ''Dynamo''), Grieķijas klubos (AEK, ''Aris''), kā arī divas sezonas pabijis NBA (''Heat'', ''Mavericks''). No iepriekšējā gada komandā palikuši pieci Igaunijas basketbolisti, no kuriem trīs gados jauni. Sastāvam pievienoti četri ārzemnieki - latvietis Ķēdis, amerikānis Stīvs Kuminga, serbs Aleksa Nikoličs un bosnietis Igors Josipovičs.

# Plkst. 19:30 pirmās dienas centrālajā mačā Latvijas basketbola līgas čempione ''VEF Rīga'' uzņems apvienotās līgas un pagājušā gada Igaunijas čempioni ''Kalev/Cramo'' ar Ojāru Siliņu un Mārci Vītolu sastāvā. 2020./2021. gada sezonā komandas tikās finālā, kur, lai arī rīdzinieki maču iesāka labāk, ar otru ceturtdaļu Roberta Štelmahera vadītie basketbolisti pamazām pārņēma iniciatīvu un spēli noslēdza sev labvēlīgā rezultātā.

# Plašas izmaiņas starpsezonā bijušas ''VEF Rīga'', kurai neizdevās noturēt pagājušā sastāva kodola. No tā VEF rindās arī šosezon spēlēs Kristers Zoriks, Artis Ate, Aleksandrs Madsens un Emīls Krūmiņš. Latvijas basketbolistu vidū tika atrasti trīs pastiprinājumi Iļjas Gromova, Māra Gulbja un Anrija Miškas personās. Trūkstošās pozīcijas aizņēma leģionāri kā Džeilens Railijs, Rons Karijs, Devondriks Vokers un Reišons Hemondss. ''Starpsezonā darījām visu iespējamo, lai komandā izveidotu balansu. Mēģināsim būt dinamiska komanda, bet danku varbūt vairs nebūs tik daudz kā iepriekšējā sezonā. Šobrīd redzētais liek domāt, ka komandā ir cilvēki, kuri grib uzvarēt. Esam ļoti optimistiski noskaņoti,'' preses konferencē medijiem pauda galvenais treneris Jānis Gailītis. Starpsezonā VEF izdevās uzvarēt ''Viking Lotto Cup'' turnīrā Viļņā, bet vienīgo zaudējumu tā piedzīvoja pret ''Ventspili''.

# Nopietnas izmaiņas skārušas arī ''Kalev/Cramo'', kur no pagājušās sezonas sastāvā palikuši tikai četri igauņu basketbolisti. Viens no līderiem igaunis Janari Joesārs lēmis karjeru turpināt Vācijas Bundeslīgā, kā arī jaunas darbavietas atraduši visi iepriekšējā gada leģionāri. Vietā atrasti citi spēlētāji, bez Siliņa un Vītola vēl piesaistot četrus ASV basketbolistus. Saspēles vadītāja pozīcijā pievienojies Džekvans Luiss un Sailass Melsons, uzbrūkošā aizsarga pozīcijā Devions Berijs, bet kā centrs Tallinā spēlēs Kamari Mērfijs. Par līderiem izvirzījušies Luiss un Melsons, kuri ar rezultatīvo spēli palīdzēja ''Kalev/Cramo'' kvalificēties Čempionu līgas grupu turnīram. Produktīvi un ar daudzpusīgu sniegumu sevi apliecinājis arī Siliņš, kamēr Vītols nav spēlējis savainojuma dēļ.

# Spēli starp ''Ventspils'' un ''Tarvas'' komandām būs iespējams skatīties kanālā ''Sportacentrs.com TV'' un mūsu mājaslapā, kamēr ''VEF Rīga'' un ''Kalev/Cramo'' dueli translēs LTV7. Latvijā notiekošo LAT-EST basketbola līgas spēļu translācijas Sportacentrs.com televīzijas kanālā un interneta platformā notiek sadarbībā ar Tet.

Latvijas-Igaunijas līga šonedēļ

DatumsLaiksSpēleTiešraide
01.1019:00Ventspils - TarvasSportacentrs.com TV
01.1019:30VEF Rīga - Kalev/CramoLTV7
02.1017:00BK Ogre - Avis Utilitas RaplaSportacentrs.com TV
02.1017:00BK Liepāja - TarvasSportacentrs.com
02.1017:00TalTech - Valmiera Glass/ViADelfi.ee
02.1017:00Latvijas Universitāte - TartuSportacentrs.com
03.1017:00Viimsi - Kalev/TLUDelfi.ee

  +2 [+] [-]

, 2021-10-01 10:00, pirms 3 gadiem
Pirmā spēle un Rebelam jau jāraud - zāģis !

  +1 [+] [-]

, 2021-10-01 10:02, pirms 3 gadiem
Kalev noteikti sākumam ir gatavāki jo jau kaujas apstākļos spēleja čl kvalifikācijā un VTB līgā

     [+] [-]

, 2021-10-01 10:08, pirms 3 gadiem
Kāpēc BKV spēle ir arī B4S programmā?

  +2 [+] [-]

, 2021-10-01 10:20, pirms 3 gadiem
eevelee rakstīja: Kāpēc nevar parādīt līderu spēli?
LTV7 rādās spēli

  +1 [+] [-]

, 2021-10-01 10:26, pirms 3 gadiem
kriksitss rakstīja: LTV7 rādās spēli
Jā, nepamanīju. Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-01 14:51, pirms 3 gadiem
Ļoti gaidīts notikums, bet galvenais, uz ko jācer šajā sezonā, ir, ka līgai nebūs jāmaina savi plāni piespiedu kārtā. Lai mums visiem izdodas (un vislabāk izdodas BK Ventspils)!

  +1 [+] [-]

, 2021-10-01 16:16, pirms 3 gadiem
Funs arī vēros spēli Rimi OC, jācer ka fona mūzika būs sakarīgāka nekā DJ radītais troksnis Arēnā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-01 17:01, pirms 3 gadiem
diezgan nelogiski aizvadit sezonas pirmas speles reize ar eiroligu

     [+] [-]

, 2021-10-01 18:45, pirms 3 gadiem
BKV...

  -1 [+] [-]

, 2021-10-01 18:45, pirms 3 gadiem
Taada pagriides liiga vien ir

     [+] [-]

, 2021-10-01 19:27, pirms 3 gadiem
Pirms uzņemties translēt basketbol tv, varēt padomat par attēl kvalitāt atbilstoš sport pārraidem, kustības, varbut jūs varet uzņemties drīzāk ols pakasit.

     [+] [-]

, 2021-10-01 20:20, pirms 3 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Pirmā spēle un Rebelam jau jāraud - zāģis !
Kaut kā ap*irsies ne ?