Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Liepāja'' paraksta līgumu ar jauno talantu Vītolu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Liepāja'' paraksta līgumu ar jauno talantu Vītolu
Juris Vītols. Foto: FIBA

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas vienība ''Liepāja'' šodien savā ''Facebook'' kontā paziņojusi par līguma parakstīšanu ar vienu no talantīgākajiem jaunajiem basketbolistiem Juri Vītolu.

16 gadus vecais aizsargs aizvadītajā vasarā bija viens no Latvijas U16 izlases līderiem FIBA Challenger turnīrā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā. Vītols vidēji četrās spēlēs atzīmējās ar deviņiem punktiem, 8,8 atlēkušajām bumbām un 5,3 rezultatīvām piespēlēm. Produktīvākajā mačā pret Polijas vienaudžiem 186 centimetrus garais aizsargs guva 13 punktus, savāca 15 (!) bumbas zem groziem, astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja, kā arī pārtvēra trīs bumbas.

Pagājušajā sezonā Vītols aizvadīja trīs spēles Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U16 grupā, pārstāvot ''Rīga/DSN'' vienību. Vidēji 32 laukumā pavadītajās minūtēs aizsargs iekrāja 13,7 punktus, 11,3 atlēkušās bumbas un 8,3 rezultatīvas piespēles.

Talantīgais aizsargs basketbola kluba ''Liepāja'' rindās aizvadījis pilnvērtīgu sagatavošanās procesu sezonai un vairākkārt pārbaudes mačos devies laukumā pamatpieciniekā.

''Esmu ļoti priecīgs pievienoties Liepājas komandai! Šī būs ideāla iespēja sevi pierādīt augstākā līmenī, kā arī iespēja progresēt un attīstīties kā spēlētājiem. Ir patiess prieks trenēties ļoti laba treneru kolektīva vadībā. Ar vislielāko nepacietību gaidu jauno sezonu,'' pēc līguma parakstīšanas sacīja Juris Vītols.

Basketbola kluba ''Liepāja'' galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: ''Juris Vītols man ir labi zināms spēlētājs, jo, kad dzīvojām Rīgā, mans dēls spēlēja kopā ar Juri DSN komandā pie trenera Mārtiņa Fomina. Liels paldies trenerim par ieguldīto darbu līdz šim. Jau tajā laikā ievēroju, ka Juris ir ļoti nosvērts priekš sava vecuma un stresa situācijās spēj kontrolēt gan savu spēli, gan vadīt komandu. Tieši to uzskatu par viņa lielāko talantu. Juris vēl ir ļoti jauns un viņam ir jāpilnveidojas daudzos basketbola elementos, ieguldot mērķtiecīgu darbu. Tapēc liels prieks, ka Juris ar ģimeni ir novērtējuši Liepājas basketbola sistēmu un izvēlējušies tieši šeit turpināt savu izaugsmi.''

Basketbola klubs ''Liepāja'' jauno Latvijas-Igaunijas līgas sezonu uzsāks 2. oktobrī, savā laukumā uzņemot Rakveres ''Tarvas'', kas šovakar atklāšanas mačā spēlēs pret Latvijas vicečempioni ''Ventspils''. Spēles sākums Liepājas Olimpiskajā centrā paredzēts pulksten 17:00.

BK ''Liepāja'' sastāvs

SpēlētājsAugumsPozīcija
Juris Vītols1186 cm
Renārs Birkāns1186 cm
Gustavs Jakubauskis1186 cm
Artūrs Vuciņš1180 cm
Roberts Bērziņš2/3193 cm
Kārlis Žunda2/3198 cm
Roberts Krastiņš2/3196 cm
Oskars Hlebovickis3200 cm
Kristofers Pūlītis3/4199 cm
Verners Kohs3/4203 cm
Zigmārs Raimo4202 cm
Pēteris Salmiņš4205 cm
Kārlis Šiliņš5209 cm

     [+] [-]

, 2021-10-01 18:45, pirms 2 gadiem
Izskatās perspektīvi! Paveicās, ka pie Visocka Rubeņa