Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Sibir" treneris: "Hokejistiem jāiziet ārā paskatīties, kā dzīvo parastā tauta"

Agris Suveizda

"Sibir" treneris: "Hokejistiem jāiziet ārā paskatīties, kā dzīvo parastā tauta"
Dmitrijs Kvartaļnovs
Foto: Championat.com

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pēc uzvaras Novosibirskā (4:1) bija ļoti gandarīts par zaudējumu sērijas pārtraukšanu. Savukārt "Sibir" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs bija ārkārtīgi sašutis par parādīto sniegumu un teica, ka visas līnijas spēlējušas vāji.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols: "Šī bija ļoti svarīga spēle - tāpat kā jebkura cita. Mums, atļaušos teikt, negaidīti bija ieilgusi zaudējumu sērija. Zaudējām trīs spēles pēc kārtas, un skaidrs, ka tādu sēriju gribas pēc iespējas ātrāk pārtraukt. Izdarījām izmaiņas virknējumos, pamainījām vairākumu, un šodien kaut kas nostrādāja - mazākumā neielaidām, bet vairākumā guvām divus vārtus. Tā kā puiši ir malači. Svarīgi trīs punkti."

"Apsveicu "Dinamo" ar pelnītu uzvaru. Šodien spēlējām ļoti vāji, turklāt visās līnijās. Nekas nesanāca," sašauts bija "Sibir" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs. "Ziniet, ir ļoti viegli pateikt, ka šī nebija mūsu diena. Bet tā var tikai pateikt. Visi strādājam par naudu. Par labu naudu. Vēlreiz gribu pateikt...Ziniet, gribētos hokejistiem pateikt, lai iziet ārā - paskatīties ielās, aizbraukt uz slimnīcu, vēl kādām vietām. Paskatīties, kā dzīvo normālā, parastā tauta."

"Un saprast [sit ar pirkstiem pret galdu], ka ir jāstrādā un jāatstrādā [sava nauda]. Var zaudēt. Var zaudēt, bet...Jā, pretinieks bija labs. Bija. Taču necensties, nespēlēt...Tas, protams, mums bija liels mīnuss. Liels mīnuss," turpināja Kvartaļnovs, kurš katru teikumu un katru vārdu izdvesa ar lielām grūtībām un sašutumu. "Pētīsim, tiksim skaidrībā. Visas līnijas nospēlēja ļoti vāji. Ļoti. Visas līnijas."

"Vārtu priekša ir tas pats, kas groza apakša basketbolā. Tur ir jāspēlē labi. Neteikšu, ka tas tā ir tikai "Sibir". Ko tagad dara, spēlējot pieci pret pieci? Tāpat spēlējām Habarovskā, arī pret "Admiral". Centāmies darīt to pašu, ko tagad "Sibir". Ieskriet zonā, censties saglabāt ripu, viens vārtu priekšā, un metiens pa vārtiem. Sekas tam, kā mums iemeta vārtus," Ābols sacīja par mājinieku taktiku bieži "līst" vārtu priekšā.

"Grūti teikt, kura spēle [tālajā izbraukumā] ir pati grūtākā. Arī mūsu vēlmes ir viens, bet mūsu iespējas - kas cits. Habarovskā neielidojām tad, kad to gribējām - vēlējāmies ielidot agrāk. Taču, ņemot vērā, ka rezerves lidosta naktī nestrādāja, sanāca, ka pēc vietējā laika atlidojām pusdesmitos no rīta. Gribētos, lai mēs būtu atlidojuši par divām stundām agrāk. Tad, pēc Rīgas laika dzīvojot, puiši pa nakti būtu gulējuši un vienpadsmitos pēc Rīgas laika spēlējuši. Iznāca gulēt četras stundas. [Kvartaļnova piezīme - viņi speciāli jūsu dēļ aizslēdza]. Jā, varbūt (smejas). Ārsts teica, ka grūta spēle būs šeit, bet šodien uzvarējām."

Izmantotie resursi:
Хоккейный клуб «Сибирь»

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: miersmajas

  -1 [+] [-]

, 2013-10-01 20:08, pirms 11 gadiem
miersmajas rakstīja: sašauts bija "Sibir" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs limenis
Kam negadās, visi kļūdās, jo esam tikai cilvēki , autors izlabos un viss būs kārtībā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-10-01 20:18, pirms 11 gadiem
Sitais transleiteris Suveizda te visu macija lietot pareizi latviesu gramatiku, bet pats......

 +12 [+] [-]

, 2013-10-01 20:22, pirms 11 gadiem
Ticiet vai nē, bet ne visiem vārdiem ir tikai viena nozīme un vārdus mēdz lietot arī pārnestā nozīmē.
Slēpts komentārs: Kareivis77

  -4 [+] [-]

, 2013-10-01 20:32, pirms 11 gadiem
Zini deels, tev labak par hokeju nerakstit.
Agris Suveizda rakstīja: Ticiet vai nē, bet ne visiem vārdiem ir tikai viena nozīme un vārdus mēdz lietot arī pārnestā nozīmē.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-01 20:33, pirms 11 gadiem
Ja es rakstītu tēlaini, tad būtu rakstījis tā:

Savukārt "Sibir" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs izšāva sašutuma kuli par parādīto sniegumu un teica, ka visas līnijas spēlējušas vāji.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-01 20:36, pirms 11 gadiem
Ja tu sadi butu rakstijis domrakstus divdesmit gadus atpakal, tad tu neko vairak par divnieku nedabutu un pat tad butu stipri jasanemas.

  +8 [+] [-]

, 2013-10-01 20:37, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: sašauts bija "Sibir" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs.

Tiešām sašauts?
Sašaut -- Nepatīkami pārsteigt, psihiski satriekt (kādu) Tezaurs.lv

Voilà. Varbūt palasīt grāmatas vajag, kamēr nav par vēlu.

     [+] [-]

, 2013-10-01 20:45, pirms 11 gadiem
juliks rakstīja: Sašaut -- Nepatīkami pārsteigt, psihiski satriekt (kādu) Tezaurs.lv

Voilà. Varbūt palasīt grāmatas vajag, kamēr nav par vēlu.
Tiešām.
Katru dienu iemācies ko jaunu, piem. to, ka šī ir literāra nozīme vārdam. Lai gan cik ļoti var uzticēties Tezauram tādam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: miersmajas

 +17 [+] [-]

, 2013-10-01 20:51, pirms 11 gadiem
Nevietā pārmetumi autoram.

  -4 [+] [-]

, 2013-10-01 21:26, pirms 11 gadiem
Iepriekš pēdējo rindkopu vispār nav iespējams saprast.

  +8 [+] [-]

, 2013-10-01 21:29, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: sašauts bija "Sibir" galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs.

Tiešām sašauts?
Tāda sajūta ka skolā neesi gājis un par frazeoloģismiem neko neesi dzirdējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-01 22:17, pirms 11 gadiem
Sašauts, tas tāds vidējās ( padomju paaudzes ) lietots izteiciens. nekas nepareizs jau tur nav.
Slēpts komentārs: Magnijs

  +4 [+] [-]

, 2013-10-01 22:59, pirms 11 gadiem
kasagrande rakstīja: Nevietā pārmetumi autoram.
Protams.
Kārtējo reizi redzams, ka mūsdienu jauniešiem ir lielas problēmas ar valodu un izglītību. Grāmatas lasīt nav moderni.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-01 23:04, pirms 11 gadiem
Magnijs rakstīja: Vārds "sašauts" pieder pie militārismiem, ko ikdienas valodā ievazāja okupanti. Tas pats ar vārdiem: piešauties, mobilizēt (spēkus), kapitulēt u. c. Šādu vārdu lietošana ir slikts stils.
Ko tad lai lieto piešauties vietā( turklāt neaizmirsīsim, ka tas ir žargons/slengs/ielas valoda) - asimilēties? Un ko darīt ar A.Grīna strēlnieku kauju tekstiem, kur ir tādas lietas, kā "piešaut roku"?
Vārds mobilizēt vispār ir no latīņu valodas aizgūts un, ja neesi neko par to dzirdējis, tad praktiski visa airopa lieto šādu no latīnvalodas aizgūtus vārdus - uzskatu, ka tas ir normāli, pretējā gadījumā ar latviešu valodu notiks līdzīgi kā ar Gallic( Welsh - Wales, UK), kur cilvēki runā it kā pilnīgi atšķirīgā valodā no english un tik ik pa laikam pasaka kautko angliski, jo vienkārši tajā valodā nav cita vārda ko lietot... Tas pats ar kapitulēt.
Protams, sašauts nav labākā izvēle, par to jāpiekrīt - par pārējiem ne! Tad jau drīzāk būtu jēga pacelt gaisā citu zemju cilvēku vārdus un pilsētu nosaukumus nerakstīt caur "e" kur tāda nav ne rakstībā, ne izrunā - piemēri jūra - Abicher->Ebišers( come on!!!), Albany-Olbanī( kapēc ne Elbanī? ), utt... Lūk šī štelle patiešām ir aizgūta no padomju tautas lielākās tautas( ne līdera gan), jo vnk krievu alfabēta specifikas dēļ nav paredzēts izrunāt "ae" - mēs tomēr to varam..!
off topic - bet nu ja baksta ar pirkstu nepareizā caurumā, tad vismaz plāksteri gribās padot.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-02 00:50, pirms 11 gadiem
var redzēt, ka mazie komentētāji ir analfabēti! "sašauts" ir gluži normāls vārds!!

  +4 [+] [-]

, 2013-10-02 00:52, pirms 11 gadiem
ir arī tāda frāze - "šaustīja sevi", "bija sašauts" utt.. mazajiem dundukiem laiks uz skolu! tur māca šīs lietas! un vēl - palasiet grāmatas - būs jūsu valoda kuplāka!

vai teicienā "labāk zīele rokā, nekā medniks kokā" jūs tiešām domājiet par zīlēm un medņiem?? āksti mazie - maršs uz skolu

  -1 [+] [-]

, 2013-10-02 06:04, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Protams.
Kārtējo reizi redzams, ka mūsdienu jauniešiem ir lielas problēmas ar valodu un izglītību. Grāmatas lasīt nav moderni.
Mes hokeja rakstu lasam vai Sekspiru?

     [+] [-]

, 2013-10-02 08:40, pirms 11 gadiem
arvids1991 rakstīja: Mes hokeja rakstu lasam vai Sekspiru?
Šekspīrā vismaz teksts ir pārlasīts, pirms palaist tautā - šeit praktiski katrā rakstā ir sīkas neuzmanības kļūdas, kas ja godīgi kaitina, jo portāls taču ir sporta nr1 - tātad svarīgi. Prestižu tas neceļ un arī komentārs, kas apgalvo, ka hokeja rakstu vidējam patērētājam būtu jābūt pie kājas vai rakstā ir gramatikas kļūdas vai nē, ir galīgi dumjš!

  +4 [+] [-]

, 2013-10-02 08:46, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Sašauts, tas tāds vidējās ( padomju paaudzes ) lietots izteiciens. nekas nepareizs jau tur nav.
Bulšits, tam nav īsti sakara ar padomju paaudzi. Varu ieteikt jaunākajiem foruma dalībniekiem vairāk lasīt un zināt, kas ir literārie izteiksmes līdzekļi. Saušauts tiek lietots ļoti bieži. Šašauts ir metafora, kas ir tuvu slengam.

     [+] [-]

, 2013-10-03 09:27, pirms 11 gadiem
henrijz rakstīja: Šekspīrā vismaz teksts ir pārlasīts, pirms palaist tautā - šeit praktiski katrā rakstā ir sīkas neuzmanības kļūdas, kas ja godīgi kaitina, jo portāls taču ir sporta nr1 - tātad svarīgi. Prestižu tas neceļ un arī komentārs, kas apgalvo, ka hokeja rakstu vidējam patērētājam būtu jābūt pie kājas vai rakstā ir gramatikas kļūdas vai nē, ir galīgi dumjš!
Ja nepamaniji tad ta bija doma bija ka sporta raksta (pienemot ka tas bija tisam) frazeologismus bazt ir lieki.
Sis konkrets autors regulari kko tadu dara lai vina rakstiem butu
komentari.
Savadak es nesaprotu kapec cilveks kas veido rakstus lasitajiem
nekad vinos neieklausas