Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR klubiem ļauj sākt treniņus, oktobrī startēs sezona

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR klubiem ļauj sākt treniņus, oktobrī startēs sezona
Heršels Jantīzs "Stormers" treniņā
Foto: PA Images/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija savienība ir ļāvusi valsts vadošajiem regbija klubiem sākt pilna kontakta treniņus, kas ir pirmais solis, lai Pasaules kausa ieguvēju zemē atsāktos regbija mači.

Lai arī visās vadošajās regbija valstīs jau labu laiku kā tiek izspēlēti vietējie čempionāti, vai arī notiek aktīva gatavošanās sezonas startam, Dienvidāfrikas Republikas regbija savienība ilgu laiku nebija devusi zaļo gaismu tam, lai tās klubi atsāktu pilnvērtīgus treniņus. Tikai šodien ir paziņots, ka klubi drīkst organizēt pilna kontakta darbu.

Šis solis ir gan svarīgs, gan arī ļoti gaidīts, jo tas nozīmē, ka ne tikai tiks izspēlēts DĀR regbija čempionāts, bet arī izlases spēlētāji beidzot tiks pie spēļu prakses, kas viņiem ir ārkārtīgi nepieciešama pirms rudenī ieplānotajām testu spēlēm.

Tiesa, īstas skaidrības par to kur un kā spēlēs DĀR "antilopes" nav, jo novembrī ir paredzēts aizvadīt 2020. gada Regbija čempionātu (turnīrs notiks izmantojot nu jau labi zināmo "burbuļa" sistēmu, visiem mačiem notiekot Jaunzēlandē) un tajā dievidafrikāņiem būtu jāaizstāv 2019. gadā iegūtais tituls, taču tāpat DĀR izlase tiek minēta starp Astoņu nāciju turnīra, kas notiks tajā pašā laikā un pulcēs Sešu nāciju kausa komandas kā arī Fidži, dalībniecēm.

Pašlaik nav zināms par labu kuram turnīram nosvērsies Pasaules kausa ieguvēji, taču jāņem vērā arī tas, ka aizvadītajā vasarā Jaunzēlande un Austrālija faktiski izstājās no SANZAAR organizācijas, kas atbildēja gan par "Super Rugby" čempionāta, gan Regbija čempionāta organizēšanu. Abas regbija savienības paziņoja par sava turnīra rīkošanu, atstājot DĀR klubus "aiz borta".

Atgriežoties pie vietējā čempionāta, paredzams, ka tajā piedalīsies septiņas komandas – "Bulls", "Lions", "Sharks", "Stormers", "Cheetahs", "Pumas" un "Griquas". Jāpiebilst, ka pirmās četras ir "Super Rugby" turnīra dalībnieces, bet "Cheetahs" spēlēja "Pro14" turnīrā. Tiesa, pagaidām vēl nav zināms kāds būs šī turnīra nosaukums – vai DĀR, līdzīgi kā Austrālija un Jaunzēlande, izmantos "Super Rugby" zīmolu, vai arī vietējo klubu čempionāts norisināsies zem ierastā "Currie cup" nosaukuma.

Izmantotie resursi:
https://www.ultimaterugby.com/