Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova atzīst uztraukumu, Mugurusa slavē Anastasijas spēli

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova atzīst uztraukumu, Mugurusa slavē Anastasijas spēli
Anastasija Sevastova un Garbinje Mugurusa 31. augusta vakarā Artūra Eša arēnā Ņujorkā
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova pēc trešdienas vakarā "US Open" turnīra 2. kārtā gūtās uzvaras pār Garbinji Mugurusu (7:5, 6:4) atzina, ka spēles finiša posms sanāca ļoti nervozs, jo, nokļūstot milzīgās uzvaras tuvumā, galvā bijis ļoti daudz dažādu domu.

"Beigās nedaudz drebēju, bet šī uzvara ir apbrīnojama. Vakara mačs Eša stadionā? Kas būs lielāks par to? Kad 2. setā man bija lielais pārsvars, vajadzēja sakārtot visu – galvu, sevi, visas domas par to, kas varētu būt [ja uzvarētu]. Esmu ļoti priecīga par to, ka viss beidzās labi. "Grand Slam" turnīri, spēlēšana uz lielākajām tenisa skatuvēm. Nekas par to nevar būt lielāks," atgriešanās tenisā iemeslus neilgi pēc uzvaras, vēl atrodoties stadionā, nosauca Sevastova.

Viņai 1. setā divreiz izdevās atspēlēt breiku, bet 2. setā pati nenosargāja divu breiku pārsvaru, turklāt nervozā un dramatiskā spēlē no 5:1 un divām mačbumbām ļāva "French Open" čempionei pietuvoties līdz 5:4. Vēlāk pēc mača, kad emocijas bija jau nedaudz pierimušas, vaicāta, kas tobrīd notika viņas galvā, Sevastova atbildēja, ka pārstājusi domāt.

"Pie 5:2 un 5:3 domāju pārāk daudz. Pateicu sev, ka man vēl būs iespēja pie 5:4, kad viņa servēs. Es viņu pirms tam nobreikoju jau vairākas reizes, tāpēc pamēģināšu vēl vienu reizi. Kad rezultāts bija 5:1, it nemaz nebiju mierīga. Kad maču vajadzēja pabeigt ar savu servi, tas divreiz neizdevās, bet pie 5:4 uzņemšanā gan sanāca. Nezinu, kāpēc tā," preses konferencē pēc karjeras lielākās uzvaras sacīja Sevastova.

Mačs beidzās ap plkst. 21:00 pēc vietējā laika. Sevastova parasti šajā laikā jau ejot gulēt, tāpēc neslēpa noguruma (arī mentālā) klātbūtni. Anastasija paveikto [Mugurusas uzvarēšanu] vēl nav kārtīgi apjautusi, taču negrasās lidināties mākoņos: "Sajūtas ir lieliskas, taču nav tā, ka jau būtu uzvarējusi turnīrā. Tā ir tikai 2. kārta."

Un nākamajā mačā viņai piektdien pretī stāsies līdz šim neuzvarētā Ukrainas tenisiste Katerina Bondarenko, kurai Sevastova zaudējusi visas trīs iepriekšējās spēles. Sevastova 3. kārtu Ņujorkā sasniedza pirmoreiz, bet visā "Grand Slam" karjerā viņai tā ir tikai otrā reize tālāk par 2. kārtu. Pirmā bija 2011. gadā Austrālijā.

Lielo uzvaru daudz laika svinēt nav, jo jau nākamajā dienā (šodien) Sevastovai dubultspēļu turnīra 1. kārtas mačs kopā ar Turcijas tenisisti Čālu Bjukakčaju. Daži dzērieni un kāds burgers – tas arī viss svinēšanas sakarā, norādīja Sevastova. Ar viņu Ņujorkā kopā uz dažām dienām ieradusies arī māte, kurai tā esot pirmā "Grand Slam" pieredze, lielo turnīru skatoties klātienē.

Sevastovas uzveiktā Mugurusa pagājušā gada vasarā tika līdz Vimbldonas finālam, bet šogad triumfēja "French Open". Ņujorkā viņa ar tik labiem rezultātiem nevar lepoties, "US Open" joprojām ne reizi netiekot tālāk par 2. kārtu. Pati ikgadējos neveiksmju iemeslus šajā turnīrā nespēja nosaukt, bet spēlē pret Sevastovu uzvarēt neizdevās gan pašas sliktās spēles, gan Anastasijas labā snieguma dēļ.

"Es šobrīd nespēlēju savā labākajā līmenī. Tāds gadās ļoti reti. Kad tā nenotiek, tad skatos, ko varu darīt citādāk. Šodien bija ļoti grūti, jo visam, ko centos darīt, Sevastova spēja atbildēt ar neticamiem sitieniem. Viņa arī kustējās ļoti labi," Latvijas tenisistes spēli paslavēja Spānijas pirmā rakete.

Pilna Sevastovas preses konferences teksta versija: Anastasija Sevastova Interview (Round 2) |...

 +11 [+] [-]

, 2016-09-01 08:44, pirms 8 gadiem
Preses konferences dzīvajā versijā var redzēt, cik Anastasija ir jauks cilvēks. No sirds priecājos un apsveicu! Ticu, ka Bondarenko šoreiz ir ņemama!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 09:37, pirms 8 gadiem
timoty rakstīja: Preses konferences dzīvajā versijā var redzēt, cik Anastasija ir jauks cilvēks. No sirds priecājos un apsveicu! Ticu, ka Bondarenko šoreiz ir ņemama!
Tiešām, prieks klausīties un skatīties.

  +5 [+] [-]

, 2016-09-01 10:21, pirms 8 gadiem
Liepājā iemāca arī cilvēcību un, ja tā var teikt, pieticību. Ģeniāls jautājums par to, cik liela alga ir Anastasijas mammai un vai viņa ir tikpat bagāta kā Gulbja sencis. Varēja jau pateikt, ka tie ir pāris simti EUR, ko saņemt skolotāji Latvijā un tas nav iemesls, kāpēc viņa spēlēs jau trešajā kārtā Grand Slam turnīrā.

Lai veicas! Bondarenko ir jāņem, tikai jānotic sev! Ja uzvarēs, tad mamma var arī kādus pāris gadiņus var nestrādāt :-)

  +2 [+] [-]

, 2016-09-01 11:15, pirms 8 gadiem
Vienreiz dzīves sistais ir divu nesisto vērts...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-01 11:41, pirms 8 gadiem
Prieks par Anastasiju, vina teicami atgriezusies tenisa pec garaka partraukuma. Ceru, ka vina vel atnesis daudz lielas uzvaras Latvijai!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 12:05, pirms 8 gadiem
Skatījos LIVE, labi ka nesalūza pirmajā setā, kad Mugurusa atspēlēja mīnusus un nonāca vadībā ar breiku!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 14:16, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-09-01 18:32, pirms 8 gadiem
Bondarenko reāli izglābās no divu setu zaudējuma pret ķīnieti. Jādomā, kā arī viņai formas bedre...

     [+] [-]

, 2016-09-01 19:34, pirms 8 gadiem
Noskatoties preses konferenci, mani pārņēma lepnums, ka LV pārstāv tāds cilvēks, kā Anastasija. Cepuri nost un daudz uzvaru. Ja nemaldos, vēl jau tikai 2. vietas pietrūkst, līdz personiskā rekorda atkārtojumam, un tam jānotiek jau šogad. Novēlu arī kļūt par LV pirmo raketi. Iespējas vēl ir!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 19:44, pirms 8 gadiem
Mr.PO rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=gnPN4r25SZk
Paldies par video. Bija daudz momentu, kur man nācās apvaldīt emocijas. Lielos vilcienos, Nastja vienkārši izsmērēja Mugurusu pa korta visiem stūriem. Lai arī pati nebija bez grēka, bija skaidrs, ka pēc pirmā seta sprintiņiem pakaļ bumbiņai, Mugurusai vairs dukas nepietika. Nastja super!!!