Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Džokovičs sāks titula aizstāvēšanu, Osakai mačs pret neseno pāridarītāju Putincevu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs sāks titula aizstāvēšanu, Osakai mačs pret neseno pāridarītāju Putincevu
Novaks Džokovičs ar Vimbldonas trofeju. Foto: AP/Scanpix

Kā jau ierasts, Vimbldonas vīriešu turnīrā pirmajā mačā galvenajā kortā plkst. 15:00 cīņā dosies iepriekšējās sezonas čempions – Novaks Džokovičs tiksies ar Filipu Kolšraiberu. Dāmu turnīrā uzmanība "US Open" un "Australian Open" čempionei Naomi Osakai, kura otro reizi trīs nedēļu laikā tiksies ar viņai nepatīkamo Jūliju Putincevu. Šodien arī turnīra vecākās un jaunākās spēlētājas tikšanās, kad 39 gadus vecā Venusa Viljamsa neaizmirstamus mirkļus radīs 15 gadus vecajai Kori Gofai.

Novaks Džokovičs ceturto reizi sāks Vimbldonas titula aizstāvēšanu. Divos no četriem gadījumiem viņš pirmajā mačā būs ticies ar Filipu Kolšraiberu. Džokovičs Vācijas tenisistu šeit 1. kārtas mačā uzvarēja 2015. gadā, kad bija pārāks ar 6:4, 6:4, 6:4. Kolšraibers Džokoviču šogad ar 6:4, 6:4 martā uzvarēja Indianvelsā. Džokovičs pēc Kalifornijā piedzīvotā zaudējuma Kolšraiberu pieveicis jau divas reizes – 6:3, 4:6, 6:4 Montekarlo un 6:3, 6:0 Romā. Kolšraibers vienu no savām divām uzvarām (2-10) pret Džokoviču ir guvis "Grand Slam" turnīrā, izceļoties 2009. gadā "French Open" ar 6:4, 6:4, 6:4 rezultātu 3. kārtas cīņā.

Džokovičam pirms gada finālā zaudējušais Kevins Andersons elkoņa savainojuma dēļ izlaida visu māla sezonu un kopš atgriešanās nospēlējis tikai divus mačus, Londonā pārvarot vienu kārtu. Bez lielas spēļu prakses esošais Andersons pirmajā mačā tiksies ar dubultspēlēs vairāk zināmo francūzi Pjēru-Igu Erbēru, kurš šogad nolēmis koncentrēties vienspēlēm un rangā ir ticis četrdesmitniekā (39. vieta). Andersons uzvarēja abu vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, 2015. gada augstā ar 6:4, 7:5 esot pārāks Vinstonseilemas ATP 250 turnīra finālā.

Aleksandrs Zverevs pirmoreiz tiksies ar citu bijušo junioru ranga līderi Jirži Veseliju, kura attīstība iestrēgusi, nespējot nostabilizēties ranga pirmajā simtniekā (čehu kreilis šobrīd ir 124. vietā), esot spiestam daudz spēlēt kvalifikācijas turnīros, ieskaitot Vimbldonu. Veselijam Vimbldona ir sekmīgākais "Grand Slam" turnīrs, šeit gūstot vairāk uzvaru nekā visos pārējos trīs "major" turnīros kopā (10-8). Veselijs Vimbldonā divreiz ticis līdz 4. kārtai (2016, 2018).

Naomi Osaka 20. jūnijā Birmingemā ar 2:6, 3:6 zaudēja Jūlijai Putincevai mačā, kas vismaz pagaidām kļuvis par viņas pēdējo maču pasaules pirmās raketes godā, jo Osaku pēc Birmingemas turnīra ranga galvgalī nomainīja Ešlija Bārtija. Vimbldonas izloze lēma, ka Osakai vēlreiz būs jātiekas ar Putincevu, kurai viņa zaudēja arī 2018. gada janvārī Hobārtā ar 3:6, 3:6. Putinceva aizpagājušajā nedēļā Birmingemā, izmantojot Osakas 37 nepiespiestās kļūdas, guva karjeras pirmo uzvaru pret ranga līderi (1-3) un tikai ceturto reizi uzvarēja zālāja seguma mačā. Šis segums ir nepatīkams arī Osakai, kura Vimbldonā nav bijusi tālāk par 3. kārtu.

15 gadus vecā Kori Gofa kļuva par jaunāko tenisisti Vimbldonas vēsturē, kura pamatturnīrā iekļuvusi caur kvalifikāciju, pagājušajā nedēļā trīs mačos zaudējot tikai 14 geimos. Pagājušā gada "French Open" junioru čempione pēc kvalificēšanās atzina, ka nav nozīmes, pret ko spēlēt, bet vēlētos, lai tas būtu pret kādu no māsām Viljamsām: "Serēna ir iemesls, kāpēc spēlēju tenisu. Ja tiktu pie iespējas uzspēlēt pret vienu no viņām, tā būtu sapņa piepildīšanās." Gofa izlozē dabūja Venusu Viljamsu, kura ir turnīra vecākā dalībniece (39). Venusa pirmos divus no saviem pieciem Vimbldonas tituliem izcīnīja laikā, kad Gofa vēl nebija piedzimusi.

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...