Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Di Marija: Mūsu izlasē ir 23 varoņi, uzvara - vairāk nekā pelnīta

Rolands Eliņš

Di Marija: Mūsu izlasē ir 23 varoņi, uzvara - vairāk nekā pelnīta
Anhels di Marija
Foto:AFP/Scanpix

Argentīnas izlases treneris Alehandro Savelja un uzvaras vārtu autors Anhels di Marija pauduši apmierinājumu par uzvaru pār Šveici Pasaules kausa astotdaļfinālā un norādījuši, ka uzvara bijusi pelnīta. Savukārt Šveices treneris Otmārs Hicfelds apstiprināja, ka šī bija viņa pēdējā spēle kā trenerim.

"Tas nebiju tikai es," par sasniegto ceturtdaļfinālu sacīja uzvaras vārtu autors Anhels di Marija. "Mūsu komandā ir 23 varoņi, kā arī treneru kolektīvs. Mēs atdevām visus savus spēkus. Zinājām, ka katra izslēgšanas turnīra spēle ir tāda, kāda šodien pieredzētā. Zinājām, ka spēle var attīstīties šādi un centāmies izdarīt ar bumbu visu, ko vien varējām. Domāju, ka to izdarījām labi."

"Mums bija vairākas iespējas gūt vārtus, mēs turpinājām spēlēt un nekritām izmisumā. Nokārtojām visu beigās, un uzvara ir vairāk nekā pelnīta," izteicās Madrides "Real" futbolists.

Di Marijam piekrita arī Argentīnas izlases galvenais treneris Alehandro Savelja, kurš izteicās viņa komanda šajā duelī bijusi spēcīgāka un pauda atvieglojumu, ka izdevies izvairīties no pēcspēles sitienu sērijas.

"Pirmais puslaiks bija tīri līdzīgs, un Šveicei bija divas labas iespējas atklāt rezultātu," pēc mača sacīja Savelja. "Taču pēc pārtraukuma mēs sākām parādīt savas spējas un nopelnījām uzvaru. Atceros 1998, gadu, kad biju trenera palīgs, un mums nācās piedalīties pēcspēles sitienu sērijā pret Angliju, taču, par laimi, šoreiz no tā izvairījāmies, uzvarot 120 minūtēs. Nu mums jāatpūšas pirms ceturtdaļfināla. Esam ieguldījuši pamatīgas pūles, un nu saņēmām atalgojumu."

Savukārt šveicietis Stefans Lihtšteiners uzņēmās atbildību par liktenīgi zaudētajiem vārtiem: "Tobrīd divcīņā pazaudēju bumbu, un viņi spēja to pārvērst vārtu guvumā. Mēs tikām sodīti par kļūdu, kad mačs jau bija praktiski beidzies. Taču Šveice ir pelnījusi atzinību par lielisko sniegumu, un nedomāju, ka bijām pelnījuši izstāties no finālturnīra šādā veidā. Pierādījām, ka esam ļoti laba komanda, un šī bija lieliska spēle līdz brīdim, kad ielaidām vārtus."

Tiesa, arī pēc ielaistajiem vārtiem Šveicei vēl bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, taču Blerims Džemaili to neizmantoja: "Man tobrīd nepaveicās, jo neredzēju bumbu līdz pat pēdējam brīdim, bet rikošets pēc tam neizvērtās tāds, kādu varētu vēlēties. Ir šausmīgi izstāties šādā veidā, taču nospēlējām lielisku spēli, un nez vai varam prasīt ko vairāk no sevis. Mēs aizejam ar paceltām galvām, un nākamreiz mūsu uzbrucējam kājas netrīcēs, izejot viens pret vienu. Ko pateikt par Argentīnu? Galu galā, lielās komandas tomēr uzvar."

Šveices izlasei šī bija skumja diena ne tikai zaudējuma dēļ - iepriekšējā naktī mūžībā bija aizgājis galvenā trenera Otmāra Hicfelda brālis. Sēru gaistonē slavenais treneris apstiprināja, ka līdz ar šo spēli noslēgusies viņa karjera sportā kā trenerim: "Esmu lepns par savu paveikto. Nu strādāšanu televīzījā - šādā darbā vismaz nebūs iespējams zaudēt spēlēs."

Par saviem plāniem Hicfelds bija paziņojis iepriekš, un jau ir izvēlēts arī viņa aizstājējs - bijušais "Lazio" treneris Vladimirs Petkovičs.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
Goal.com
Lichtsteiner: 'Match practically...

  -2 [+] [-]

, 2014-07-01 23:23, pirms 10 gadiem
varonji????tad jau ja nem resursus,sastavu ,statusu utt...tad sveice ir Dievi 23

 +15 [+] [-]

, 2014-07-01 23:37, pirms 10 gadiem
Argentīnai ir viens varonis - Mesi.
7 vārtus iesitusi Argentīna.
4 no tiem Mesi.
1 iesita savos vārtos bosnieši tieši pēc Mesi soda sitiena.
1 šodien Mesi piespēlēja Di Marijam
1 tikai bez Mesi palīdzības, tikai dēļ tā, ka Mesi bija nomainīts.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-01 23:40, pirms 10 gadiem
elanss rakstīja: varonji????tad jau ja nem resursus,sastavu ,statusu utt...tad sveice ir Dievi 23
Ko?

     [+] [-]

, 2014-07-01 23:54, pirms 10 gadiem
Maigais_S rakstīja: Ko?
akuzativs

  -1 [+] [-]

, 2014-07-01 23:58, pirms 10 gadiem
Sveicei 23 varoni, un neizskirts vairak neka pelnits
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 01:41, pirms 10 gadiem
elanss rakstīja: varonji????tad jau ja nem resursus,sastavu ,statusu utt...tad sveice ir Dievi 23
Šveicei ir savi resursi un savi spēlētāji, nekādu Dievu nav, uzvar stiprākie, un tie, kuri vairāk to vēlas

  +1 [+] [-]

, 2014-07-02 09:52, pirms 10 gadiem
Argentina- Šveice, Brazīlija- Čīle, Vācija- Alžīrija, Holande- Meksika. Visās šajās spēlēs favorītiem gāja grūti, bet tomēr uzvarēja objektīvi stiprākie, tā kā nevar teikt, ka Argentīnai, Brazīlijai, Vācijai, Holandei vienkārši paveicās. Kāpēc tad visbiežāk paveicas stiprākai komandai, bet tikai retums objektīvi vājākai?

     [+] [-]

, 2014-07-03 20:01, pirms 10 gadiem
vANE :d
SportaFansNR1 rakstīja: Argentīnai ir viens varonis - Mesi.
7 vārtus iesitusi Argentīna.
4 no tiem Mesi.
1 iesita savos vārtos bosnieši tieši pēc Mesi soda sitiena.
1 šodien Mesi piespēlēja Di Marijam
1 tikai bez Mesi palīdzības, tikai dēļ tā, ka Mesi bija nomainīts.

     [+] [-]

, 2014-07-04 11:30, pirms 10 gadiem
1 varonis Messi un neesat pelnījusi uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-04 14:24, pirms 10 gadiem
Vienīgais varonis tur ir Messi .