Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Rinkevičs/Bedrītis Jūrmalā nepārsteidz un piekāpjas vāciešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rinkevičs/Bedrītis Jūrmalā nepārsteidz un piekāpjas vāciešiem
Artūrs Rinkevičs. Foto: volleyballworld.com

Pēc vienas spēles "Beach Pro" tūres Jūrmalas "Elite 16" turnīrs noslēdzies arī Artūram Rinkevičam un Ardim Danielam Bedrītim. Latvieši kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 0-2 piekāpās Vācijas pludmales volejbolistiem Nilam Ēleram un Klemenam Vikleram.

• Pēcpusdienā Jūrmalas "Elite 16" turnīra programmā bija kvalifikācijas pirmās kārtas spēles vīriešu duetiem. Kā pirmie no latviešiem centrālajā laukumā devās Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis, kuriem bija jāmērojas spēkiem ar Nilu Ēleru un Klemenu Vikleru no Vācijas, kuri šosezon pamazām uzņem formu, šķiet, koncentrējoties uz pasaules čempionātu.

• Spēles sākumā latviešiem vajadzēja uzņemt vairākas spēcīgas pretinieku serves, ar ko izdevās tikt galā. Vācieši izmantoja Rinkeviča nerealizēto uzbrukumu un Bedrīša kļūdu, lai iegūtu trīs punktu pārsvaru. Izrāviens turpinājās ar Viklera eisu, latviešiem pie 4:8 ņemot pārtraukumu. Pēc tā latvieši īsti netika galā ar vēl vienu Viklera servi. Līdz tehniskajam pārtraukumam spēle izlīdzinājās, bet vāciešiem bija piecu punktu pārsvars (13:8).

• Seta otrajā pusē ar eisu atzīmējās Ēlers, punktiem Vācijas duetam nākot vieglāk nekā latviešiem. Rinkevičam un Bedrītim radās iespēja būtiski sadeldēt deficītu, bet kļūda uzbrukuma noslēgumā to liedza paveikt. Latvieši zaudēja pirmo setu ar rezultātu 15:21.

• Otrajā setā vācieši turpināja veidot rezultātu ar servju palīdzību. Sevišķi labi visos komponentos spēlēja Viklers, palīdzot savam duetam izvirzīties vadībā ar 4:1. Vairākas bumbas blokā pieķēra Ēlers, bet pēc tīrā bloka rezultāta starpība sasniedza četrus punktus. Arī Bedrītim izdevās izcelties ar bloku, bet ar to bija par maz nopietnākam izrāvienam.

• Tehniskajā pārtraukumā Latvijas duets devās ar piecu punktu deficītu, bet seta turpinājumā sagaidīja vien pāris neveiksmes no pretiniekiem, kas ļāva pietuvoties divu punktu atstatumā (17:19). Vācieši profilaktiski paņēma pārtraukumu, pēc kura arī nokārtoja uzvaru. Pēdējā izspēlē latvieši kļūdījās piespēlē, atzīstot pretinieku pārākumu ar 0-2 (15:21, 17:21).

• Tādējādi Rinkevičs un Bedrītis šajā turnīrā ierindojās 21. vietā, nespējot iekļūt kvalifikācijas otrajā kārtā, kurā astoņi dueti cīnīsies par četrām vietām pamatturnīrā. Tomēr tika nopelnīti vērtīgi 340 reitinga punkti. Tie, kuriem nav iespējas apmeklēt spēles klātienē, tās var vērot Viaplay platformā.

Jūrmalas "Elite 16" turnīrs, Latvijas duetu spēles kvalifikācijā, 1. jūnijs

LaiksSpēleRezultāts
9:00Namiķe/Ēbere (LAT) - Sponsila/Kenona (USA)0-2 (13:21; 16:21)
9:50Brailko/Konstantinova (LAT) - Nasa/Klota (USA)0-2 (14:21; 8:21)
12:20Rinkevičs/Bedrītis (LAT) - Ēlers/Viklers (GER)0-2 (15:21; 17:21)
13:10Točs/Fokerots (LAT) - Borns/Krebs (USA)
14:00Stankevičs/Puskundzis (LAT) - Nikolai/Kotafava (ITA)
15:00Teteris/Bulgačs (LAT) - Zaidls/Volers (AUT)