Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Zīle: "Izlase vēl tikai saspēlējas, ķīmija vēl tikai veidojas"

Rolands Eliņš

Zīle: "Izlase vēl tikai saspēlējas, ķīmija vēl tikai veidojas"
Kristaps Zīle. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas hokeja izlase, gatavojoties gaidāmajam pasaules čempionātam Somijā, turpina progresēt un rādīt labāku sniegumu ar katru aizvadīto pārbaudes spēli, sarunā ar aģentūru LETA teica viens no Latvijas izlases kandidātiem aizsargs Kristaps Zīle.

Latvijas valstsvienība 26 spēlētāju sastāvā šobrīd ir Šveicē, kur sestdien un svētdien aizvada pārbaudes spēles pret Šveices izlasi, kamēr vēl astoņi no Latvijas izlases kandidātiem, starp kuriem ir arī Zīle, palika Rīgā un turpina trenēties.

"Treniņprocess un gatavošanās notiek kā ierasts. Tagad, kamēr otra komanda ir Šveicē, vairāk darbojamies individuāli ar Raimondu Vilkoitu. Šobrīd, kad ir mazā grupa vairāk treniņos strādājam uz tehniku, bet treniņa noslēgumā uz fizisko sagatavotību," treniņus raksturoja Zīle. Tāpat aģentūra LETA novēroja, ka treniņā Vilkoitam palīdzēja Oļegs Sorokins.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs Francijā Zīle nespēlēja, kā arī nedevās uz Šveici veselības stāvokļa dēļ, taču hokejists norādīja, ka iepriekš gūtais savainojums Zviedrijas čempionāta izslēgšanas spēlēs par sevi vairs neliek manīt un nespēlēšanai bijuši citi iemesli.

"Pagaidām man ir grūti spriest, vai savainojums ir pilnībā sadziedēts, bet laukumā jūtos labi," teica hokejists. "Par savu gatavību man pašam ir grūti spriest, tāpēc laiks rādīs, vai braukšu uz pasaules čempionātu vai nē."

Pirmajā pārbaudes spēlē pret Franciju Latvija cieta neveiksmi ar 1:2, bet dienu vēlāk tika pie uzvaras ar 3:2. Savukārt sestdien pirmajā no divām spēlēm pret Šveices valstsvienību Latvijas hokejisti piekāpās mājiniekiem ar 5:2.

Zīle izcēla, ka tās viennozīmīgi nebija spēles, kurās Latvijas hokejisti būtu rādījuši savu labāko sniegumu, taču ar katru treniņu un maču ir acīmredzams progress.

"Kā jau vienmēr, arī šoreiz izskatījās, ka pirmajās pārbaudes spēlēs džeki vēl tikai saspēlējas, ķīmija vēl tikai veidojas visās saspēlēs, vairākumos, mazākumos, izejās no zonas," atzina hokejists. "Bet redzams, ka ar katru spēli būs aizvien labāk un labāk."

Latvijas hokejists pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm pārtrauca līgumsaistības ar Rīgas "Dinamo" un pievienojās Zviedrijas čempionāta vienība "Orebro", kuras kapteinis ir Rodrigo Ābols.

Zīle atklāja, ka dodoties uz Zviedriju precīzi zināja, ko komanda no viņa sagaida, tāpat arī hokejists labi apzinājies, kas viņam jāpaveic, lai mērķus sasniegtu. Tomēr pēc "Orebro" zaudējuma Zviedrijas čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā komanda paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar Latvijas hokejistu, un Zīle norādīja, ka pagaidām vēl nav iezīmējušies skaidri plāni nākamajai sezonai.

1.maijā latvieši aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli Šveicē, bet 8. un 9.maijā mājās būs mači ar Kazahstānu.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-01 14:41, pirms 2 gadiem
Kā jau katru gadu. Spēle pret it kā stipāku pretinieku tiks aizvadīta pat ļoti labi, bet ar nomināli vājākiem mocības.... Nu redzēs, kā šogad klāsies.
Slēpts komentārs: Lex_X