Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

SKA beidzot izcīna uzvaru pār CSKA, sērijā 1-2

Laura Elizabete Jansone
Laura Elizabete Jansone

SKA beidzot izcīna uzvaru pār CSKA, sērijā 1-2
CSKA vārtsargs Iļja Sorokins. Fonā SKA spēlētāji gaida tiesnešu lēmumu par strīdīgo vārtu guvumu. Foto: IT/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Gagarina kausa pusfināla sērijas ietvaros trešo dueli uz sava ledus aizvadīja Sanktpēterburgas SKA, kurai pretī stājās principiāli nozīmīgais pretinieks Maskavas CSKA. Sērijā ar 2-1 pēc šāvakara mača joprojām ir CSKA, taču nu tās pozīcijas ir apdraudētas, jo SKA papildlaikā izcīnīja pirmo uzvaru (2:1).

Iniciatīvu laukumā pirmajā trešdaļā ieguva CSKA, kas Igora Šestjorkina vārtus mēģināja apdraudēt vairāk nekā divas reizes biežāk par pretiniekiem (17:8). Tiesa SKA trīs reizes spēlēja mazākumā. No maskaviešu izdarītajiem 17 metieniem viens atrada savu ceļu no Pāvela Karnauhova nūjas lāpstiņas tieši SKA vārtos vien sekundi pirms pirmās trešdaļas beigām (1:0). Andrejs Svetlakovs no aizvārtes pārtvēra neveiksmīgu Patrika Herslija piespēli, piespēlēja ripu Karnauhovam, kurš to raidīja virs SKA vārtu vīra ķērājcimda, apbēdinot SKA spēlētājus.

Acīmredzot SKA galvenais treneris Iļja Vorobjovs spēja atrast īstos vārdus, lai uzmundrinātu komandu, jo pēc pārtraukuma Aleksandram Barabanovam izdevās gūt pirmos vārtus šajā spēlē Sanktpēterburgas labā. Nikolajs Prohorkins pēc Barabanova piespēles ievadīja ripu dziļāk uzbrukuma zonā, padeva to Artjomam Zubam, kurš atradās vārtu priekšā. Viņa skatam traucēja CSKA aizsargs, tomēr īstajā laikā un vietā atradās jau minētais Barabanovs, kurš rezultatīvi noslēdza šī momenta izspēli (1:1). Pēcāk otrās trešdaļas 13. minūtē SKA atrada kļūdu pretinieku aizsardzībā un Nails Jakupovs pārspēja CSKA vārtsargu, bet pēc video izskatīšanas tiesneši pieņēma lēmumu, ka vārti netiek skaitīti. Šajā trešdaļā jau manāmu pārsvaru ieguva un noturēja SKA hokejisti, kuri Iļju Sorokinu traucēja 29 reizes, kamēr pa pašu vārtiem ļāva izdarīt vien astoņus metienus.

Trešajā trešdaļā komandas spēlēja uzmanīgi, cenšoties nepieļaut kļūdas, tāpēc netika sagaidīts noslēdzošais vārtu guvums. Arī šajā trešdaļā uzbrukuma zonā aktīvāk darbojas mājinieki, raidot 16 metienus pa CSKA vārtiem, kamēr Maskavas vienībai izdevās septiņas reizes apdraudēt SKA, ar to bija par maz, jo spēles liktenis izšķiršanai bija vajadzīgs papildlaiks.

Bija nepieciešamas 12 minūtes papildlaika, lai noskaidrotu spēles uzvarētāju, par kuru kļuva SKA, kas visas sērijas garumā bija bombardējusi maskaviešus ar metieniem, bet uzvara vēl nebija izcīnīta. Spēles noslēdzošo vārtu guvumu guva Nikolajs Prohorkins, kad viņu bija aplenkuši visi pieci CSKA spēlētāji, Prohorkins nolēma mest pa vārtiem. Sorokins nepaspēja laikus noreaģēt, kas ļāva SKA atbalstītājiem tribīnēs gavilēt.

Rītdien kaislības KHL pusfinālu sērijās turpināsies ar Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" un Ufas "Salavat Yulaev" trešo tikšanos. "Avangard" pašlaik sērijā atrodas vadībā ar 2-0, iepriekšējās spēles gūstot uzvaru papildlaikā ar 4:3 un panākumu pēdējā spēlē (4:1).

KHL Gagarina kausa pusfinālu kalendārs

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle*6. spēle*7. spēle*Sērijā
CSKA – SKA2:13:11:2P.03.04.05.04.07.04.09.04.2-1
Avangard – Salavat Yulaev4:3P.4:102.04.04.04.06.04.08.04.10.04.2-0

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-02 00:10, pirms 6 gadiem
Dalībniecei žetons !!!