Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedim pēc lielās cīņas pret Usiku jāmeklē jauns treneris

Agris Suveizda

Briedim pēc lielās cīņas pret Usiku jāmeklē jauns treneris
Sandis Kleins un Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis intervijā žurnālam "Sporta Avīze" atklājis, ka Sandis Kleins pēc Brieža zaudējuma Supersērijas pusfinālā pret Oleksandru Usiku nolēmis paiet malā un vairs nebūt viņa treneris pilna laika režīmā.

"Ja godīgi, biju domājis, ka būs lielāka kritika no līdzjutējiem – no tautas. Taču izrādījās citādi, tauta nesalūza. Tā, kas salūza, bija mana komanda. Precīzāk – ilgu laiku ierastā lietu kārtība tajā, kā rezultātā man tagad jāizkāpj no komforta zonas un kaut kas atkal jāsāk no jauna. Jo Sandis vairs nebūs ar mani kopā simts procentus laika. Tagad esmu jauna trenera meklējumos," intervijā saka Mairis Briedis.

"Nezināju [ka viņš pieņems šādu lēmumu]. Kā ir, tā ir. Viņam ir savi argumenti. Bija mēģinājumi pārliecināt viņu mainīt šo lēmumu, taču tas neizdevās ne man, ne mūsu kopējiem paziņām," atklāj Briedis. "Viņš ir pieņēmis lēmumu, ko es cienu. Pats esmu nolēmis, ka trīs četrus gadus vēl profesionāli boksēšu, līdz ar to vienkārši jāiet uz priekšu ar jauno situāciju. Šajā brīdī, kad beidzot sasniegta "top" līmeņa boksera latiņa, beigt karjeru - tas būtu neprāts. Tas, ko pateicu televīzijā,- ka uzvaras gadījumā būtu licis punktu -, bija kaut kāds dīvains pārpratums. No rīta vēl nebiju īsti pamodies, droši vien tāpēc sāku tur gvelzt visādas muļķības…"

"Esmu nospraudis sev mērķi. Un ar pēdējiem notikumiem – tikai kļuvis spēcīgāks. Kāds domā, ka tieši pretēji – ka guļu zemē un šis ir īstais brīdis mani nomīt. Taču viņš rūgti maldās. Ir tāds teiciens – kas mūs nenogalina, padara mūs spēcīgākus. Es ar komandu dodos uz priekšu, un tagad pirmais uzdevums ir atrast labu treneri, kurš spēs mani pilnveidot," teic Briedis. "Ir šādas tādas idejas, nākamnedēļ atbrauks viens treneris no Ukrainas. Man pašam jau vien tas jādara, neviens cits manā vietā viņu netestēs. Taču jāsaprot, ka jebkuram labam trenerim ir savi audzēkņi, kurus viņš nevar pamest. Tas nozīmētu, ka man jābrauc pie viņa – kas savukārt būtu ļoti apgrūtinoši. Man ir ģimene, kas būtu jāņem līdzi, tajā pašā laikā bērni mācās Rīgā, un šāda skraidīšana… Skatīsimies. Šobrīd mērķis ir mēģināt atrast kādu, kurš būtu gatavs braukt strādāt šeit. Melotu, ja teiktu, ka Sanda lēmums nav radījis problēmas. Taču tā tam acīmredzot bija jānotiek."

Izmantotie resursi:
"Sporta Avīze", 2018. gada marta numurs

1 2 60 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2018-03-01 10:16, pirms 6 gadiem
Opiņā....
Slēpts komentārs: marko_polo

  -2 [+] [-]

, 2018-03-01 10:19, pirms 6 gadiem
Vairāk kā negaidīti..droši vien ka ir ir kāds ļoti nopietns iemesls visam tam!

     [+] [-]

, 2018-03-01 10:22, pirms 6 gadiem
mjā, traki.

 +27 [+] [-]

, 2018-03-01 10:25, pirms 6 gadiem
Briedis ir bokseris no augstākā plaukta, es nevaru iedomāties ka Briedis tagad skraidīs līdz trenerim uz viņa pastāvīgo darba vietu (lai kurā valstī tas arī nebūtu) un dalīs kkādu treniņu laiku ar trenera jau esošajiem audzēkņiem.. jāmeklē tāds treneris kas strādā 100% tikai uz Briedi - dienu un nakti!

Ļooti daudz kas viņa karjerā tagad būs atkarīgs vai viņš trāpīs ar īsto treneri - tas būs ļoti izšķiroši, jo laika eksperimentēt ar treneriem nav!

 +15 [+] [-]

, 2018-03-01 10:26, pirms 6 gadiem
Pēc tā jau arī izskatījās abu atšķirīgājos komentāros pēc cīņas. Nu ko, lai izdodas tikt pie laba trenera, citādi jau sāk piemirsties kā Mairis pretiniekus gāž uz dēļiem.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-01 10:26, pirms 6 gadiem
marko_polo rakstīja: Manuprāt, ļoti slikts lēmums. Viss līdz šim gāja no rokas, bet te knapi zaudēja Usikam un uzreiz jāmaina treneris.
nevis jāmaina, bet jāmeklē jauns. kleins tak pats aizgāja. diez ko nevarēja sadalīt, vai kas pie vainas

  +7 [+] [-]

, 2018-03-01 10:28, pirms 6 gadiem
Ļoti gudrs gājiens! Lai veicās kā Mairim, tā Sandim!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-01 10:28, pirms 6 gadiem
Gan jau ka Kleins grib no malas paskatīties ko citi var dabūt ārā no Maira. Jo pēc pēdējās cīņas Mihaiļenko viņu (Sandi) un visu komandu smagi nobēra ar sū.diem!

Mihaiļenko var sist plaukstas un var sūtīt savu CV

 +12 [+] [-]

, 2018-03-01 10:37, pirms 6 gadiem
Šim pavērsienam ir viens milzīgs ieguvums, un Mairis pats to pasaka:
"Man tagad jāizkāpj no komforta zonas un kaut kas atkal jāsāk no jauna."

Lai izdodas!

  -1 [+] [-]

, 2018-03-01 10:38, pirms 6 gadiem
Diez vai tas ir dēļ zaudes Usikam. Neticu. Tur jābūt citam iemeslam

  -2 [+] [-]

, 2018-03-01 10:44, pirms 6 gadiem
Varbūt nauda ???

 +12 [+] [-]

, 2018-03-01 10:48, pirms 6 gadiem
Dandris rakstīja: Diez vai tas ir dēļ zaudes Usikam. Neticu. Tur jābūt citam iemeslam
manuprāt Kleins pats saprata, kur ir viņa griesti. Viņš varētu augt kopā ar Mairi (nav arī teikts, ka tas izdotos), bet Sandis izvēlējās drošāko ceļu gan Mairim, gan sev - paiet malā... Tas, kā viņš ir līdz šim sagatavojis Briedi, ir fenomenāli, bet lai tiektos augstāk - vajag augstākas klases speciālistu... tieši tik vienkārši

  +2 [+] [-]

, 2018-03-01 10:51, pirms 6 gadiem
Diezgan saprotami, bet tāpat nedaudz negaidīti. Kā fiziskās sagatavotības treneris jau Kleins bija pat ļoti labs. Man jau liekas, ka Mairis varētu būt diezgan interesants variants kādam ārzemju trenerim. Varbūt Alberts var kaut ko Lielbritānijā atrast. Kādu no LV treneriem var piesaistīt kā palīgu. Katrā ziņā lai veicas, jo no boksa skatuves jau nekur Mairis nepazuda ar šo zaudējumu.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-01 10:53, pirms 6 gadiem
Cik labi, ka vismaz pats treneris saprata, ka Briedis šo cīņu zaudēja trenera dēļ... Tieši treneru korpuss nevilka līdzi to līmeni, kādā bija nokļuvuši. Protams, milzīgs paldies par ieguldīto milzīgo darbu sagatavošanā-fiziskajā un tehniskajā. Bet tieši galvā - stratēģijā un (mikrosekundes laika) lēmumu pieņemšanā, reaģēšanā uz situāciju un cīņas pavērsieniem, konstruktīvos un efektīvos padomos, kas var derēt un izmainīt cīņas gaitu, pasaules līmeņa NEBIJA.
Vienkāršāk sakot, Briedis ir sasniedzis pasaules līmeni, bet treneris diemžēl nē - un šis notikumu pavērsiens tagad ir loģisks iznākums un labākais, kas vispār var notikt, lai tur noturētos un spētu attīstīties vēl tālāk, līdz LIELĀM uzvarām

 +12 [+] [-]

, 2018-03-01 11:01, pirms 6 gadiem
"Šajā brīdī, kad beidzot sasniegta "top" līmeņa boksera latiņa, beigt karjeru - tas būtu neprāts. Tas, ko pateicu televīzijā,- ka uzvaras gadījumā būtu licis punktu -, tas bija kaut kāds dīvains pārpratums. No rīta vēl nebiju īsti pamodies, droši vien tāpēc sāku tur gvelzt visādas muļķības…"

Šo ir ļoti liels prieks dzirdēt - motivācija un vēlme turpināt ir, tas galvenais! Un vispār, savā veidā liels paldies Sandim par atkāpšanos malā (nezinu, kādi bija viņa apsvērumi, bet ja tas bija ar domu, ka vēl vairāk neko Mairim nevar dot un lai ieietu nākamajā līmenī, vajag vēl labāku/zinošāku treneri, tad lielākā cieņa un pateicība Sandim par to), viss notiek uz labu.

 +13 [+] [-]

, 2018-03-01 11:08, pirms 6 gadiem
Būba rakstīja: "Šajā brīdī, kad beidzot sasniegta "top" līmeņa boksera latiņa, beigt karjeru - tas būtu neprāts. Tas, ko pateicu televīzijā,- ka uzvaras gadījumā būtu licis punktu -, tas bija kaut kāds dīvains pārpratums. No rīta vēl nebiju īsti pamodies, droši vien tāpēc sāku tur gvelzt visādas muļķības…"

Šo ir ļoti liels prieks dzirdēt - motivācija un vēlme turpināt ir, tas galvenais! Un vispār, savā veidā liels paldies Sandim par atkāpšanos malā (nezinu, kādi bija viņa apsvērumi, bet ja tas bija ar domu, ka vēl vairāk neko Mairim nevar dot un lai ieietu nākamajā līmenī, vajag vēl labāku/zinošāku treneri, tad lielākā cieņa un pateicība Sandim par to), viss notiek uz labu.
domāju, ka tāda arī bija Sanda loģika... viņš ir pietiekoši gudrs treneris, visu cieņu. tādu nav daudz. ir vesela plejāde ar cilvēkiem, kas labāk pavilks uz leju nekā paies malā savtīgu iemeslu vadīts... visu cieņu Sandim.. gaidām pilnu interviju ar treneri

  +6 [+] [-]

, 2018-03-01 11:10, pirms 6 gadiem
Uzskatu, ka pareizs lēmums.
Pēc cīņas teicu, ka izmaiņas treneru kolektīvā ir vajadzīgas. Ja viņam ir vēlme ko sasniegt, tad kaut kas jāmaina.
Galvenais, lai atrod pareizo treneri.

  +5 [+] [-]

, 2018-03-01 11:10, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Gan jau ka Kleins grib no malas paskatīties ko citi var dabūt ārā no Maira. Jo pēc pēdējās cīņas Mihaiļenko viņu (Sandi) un visu komandu smagi nobēra ar sū.diem!
Mihaiļenko tur daudz ko pareizi pateica. Lai nu kurš, bet viņš to drēbi - kā būtu jārīkojas komandai starp cīņas raundiem un kas tur reāli notika - daudz maz zina. Un nedomāju, ka viņš to sacīja, lai Kleina vietu ieņemtu.

  -3 [+] [-]

, 2018-03-01 11:17, pirms 6 gadiem
Pareizs lēmums. Diemžēl Kleins savu maksimumu izspiedis, paldies viņam par darbu, bet kritiku noteikti ir pelnījis darbā pret Usiku, jo Mairis nebija sagatavojies pilnvērtīgi cīņai, nebija izturība, tas nozīmē, ka kkas plānā nebija pareizi.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-01 11:29, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Mihaiļenko tur daudz ko pareizi pateica. Lai nu kurš, bet viņš to drēbi - kā būtu jārīkojas komandai starp cīņas raundiem un kas tur reāli notika - daudz maz zina. Un nedomāju, ka viņš to sacīja, lai Kleina vietu ieņemtu.
Viņš Kleina vietā toč neies.
Joprojām šķiet par kaut ko aizvainots.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-01 11:37, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Pareizs lēmums. Diemžēl Kleins savu maksimumu izspiedis, paldies viņam par darbu, bet kritiku noteikti ir pelnījis darbā pret Usiku, jo Mairis nebija sagatavojies pilnvērtīgi cīņai, nebija izturība, tas nozīmē, ka kkas plānā nebija pareizi.
Nu nezinu. Tieši fiziskā sagatavošana bija Kleina lielākais trumpis un iemesls kāpēc viņš komandā varēja palikt, bet ne kā galvenais treneris. To parādija 12 raunds pret Usiku. Pret Peresu arī viss bija kārtībā ar fizuhu, tikai lielāko daļu cīņas nekas nesanāca taktiski.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-01 11:42, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Pareizs lēmums. Diemžēl Kleins savu maksimumu izspiedis, paldies viņam par darbu, bet kritiku noteikti ir pelnījis darbā pret Usiku, jo Mairis nebija sagatavojies pilnvērtīgi cīņai, nebija izturība, tas nozīmē, ka kkas plānā nebija pareizi.
Izturība bija bija līmenī,bet 5.vai 6.raundā Usiks labi trāpīja un atsvaidzināja traumu, cik var noprast, tad to pašu nelaimīgo ribu skriemeli. Tāpēc arī līdz kādam 10 raundam pat lāga paelpot nevarēja.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-01 11:44, pirms 6 gadiem
Kā fiziskās sagatavošanas trenneris bija pat vairāk kā ok, bet boksa trennera Brieža komandā uz Usika maču nebija vispār. Tas izšķīra ļoti daudz. Būtu jau bijis ideāli komandu vienkārši papildināt.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-01 11:45, pirms 6 gadiem
visticamāk ,ka Maira jaunais treneris būs vai nu latvietis vai krievs

  -1 [+] [-]

, 2018-03-01 11:46, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Pareizs lēmums. Diemžēl Kleins savu maksimumu izspiedis, paldies viņam par darbu, bet kritiku noteikti ir pelnījis darbā pret Usiku, jo Mairis nebija sagatavojies pilnvērtīgi cīņai, nebija izturība, tas nozīmē, ka kkas plānā nebija pareizi.
Mairis pats atzina, ka lūzuma punkts daļēji arī bija trauma. Visticamāk tā bija lauzta riba par ko tiek klusēts vēl joprojām, kas ietekmēja elpošanu un cardio kopumā.

     [+] [-]

, 2018-03-01 12:00, pirms 6 gadiem
Ļoti pareizi. Priekā!

  +5 [+] [-]

, 2018-03-01 12:54, pirms 6 gadiem
Protams nezinu kāds Kleins ir treneris,bet lasot viņa intervijas pēc cīņas ar Usiku uz reiz bij saprotams,ka Briedim vajag jaunu treneri.Tā kā galīgi nepārsteidza šī ziņa.Galvenais atrast spēcīgu treneri.

     [+] [-]

, 2018-03-01 13:08, pirms 6 gadiem
Lai runā ar Gassijeva treneri. Golovkins visticamāk tūlīt pēc faita ar alveresu beigs karjeru, jo jau 36 paliek, būs brīva vieta.

     [+] [-]

, 2018-03-01 13:09, pirms 6 gadiem
P.S. bet Gassijevs,kad sasitīs Usiku uz supersmagajiem

  +5 [+] [-]

, 2018-03-01 13:35, pirms 6 gadiem
Kleins ar šo gājienu iemantoja tikai cieņu! Izauga līdz ar Mairi, un tagad parādīja, ka viņam svarīgs ir bokss ... Sandi, ja Tu šo lasi, tad domāju, Tu ieguvi ļoti daudz respekta. Lai izdodas atrast nākamo latviešu bāleliņu, kas sitīs vaigakaulus

     [+] [-]

, 2018-03-01 13:38, pirms 6 gadiem
One Man Show! rakstīja: Kleins ar šo gājienu iemantoja tikai cieņu! Izauga līdz ar Mairi, un tagad parādīja, ka viņam svarīgs ir bokss ... Sandi, ja Tu šo lasi, tad domāju, Tu ieguvi ļoti daudz respekta. Lai izdodas atrast nākamo latviešu bāleliņu, kas sitīs vaigakaulus
Bolotņikam lieti noderētu Kleina palīdzība, tik Sandis jau ieguvis tādu reputāciju, ka Ričards, diezin vai, varētu atļauties Kleina pakalpojumus.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-01 13:41, pirms 6 gadiem
Mairi, lai viss izdodas ! Gaidām jaunas Tavas uzvaras !

     [+] [-]

, 2018-03-01 13:49, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Briedis ir bokseris no augstākā plaukta, es nevaru iedomāties ka Briedis tagad skraidīs līdz trenerim uz viņa pastāvīgo darba vietu (lai kurā valstī tas arī nebūtu) un dalīs kkādu treniņu laiku ar trenera jau esošajiem audzēkņiem.. jāmeklē tāds treneris kas strādā 100% tikai uz Briedi - dienu un nakti!

Ļooti daudz kas viņa karjerā tagad būs atkarīgs vai viņš trāpīs ar īsto treneri - tas būs ļoti izšķiroši, jo laika eksperimentēt ar treneriem nav!
Nezinu, kāda jēga būtu no tā, ja kāds no pasaules elites treneriem dienu un nakti strādātu ar Briedi. Nepietiktu ar to, ka galvenais treneris veiktu stratēģisko plānošanu, gatavotu treniņu metodiku un vadītu cīņas?

  -2 [+] [-]

, 2018-03-01 13:57, pirms 6 gadiem
Lai patrene Dzintaru Cīču
1 2 60 komentāri