Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Tambijevs: "Nebiju gaidījis, ka "Red Bull" mača sākumā spēlēs tik agresīvi"

Rolands Eliņš

Tambijevs: "Nebiju gaidījis, ka "Red Bull" mača sākumā spēlēs tik agresīvi"
Leonīds Tambijevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc šodien izcīnītās uzvaras 3:0 pirmajā izslēgšanas spēlē pret Zalcburgas „Red Bull” hokeja kluba „Rīga” galvenais treneris Leonīds Tambijevs atzina, ka komandai ir nepieciešami elementi, lai uzvarētu šādās spēlēs. Savukārt vārtsargs Rihards Cimermanis noteica, ka spēles lūzums iestājās pēc „Rīgas” otrajiem gūtajiem vārtiem.

„Spēle nebija viegla, pretinieks rādīja labu sniegumu, tā ir komanda ar labu spēles disciplīnu,” pēc uzvaras MHL pirmajā „play-off” mačā izteicās Leonīds Tambijevs. „Labi, ka mūsu puiši līdz spēles galam pildīja spēles uzdevumu. Kad guvām otros vārtus, tas bija izšķirošais moments.”

„Viņi pirmajā periodā spēlēja ļoti agresīvi. Nebiju gaidījis, ka „Red Bull” tā sāks spēli, jo izbraukumā viņi rāda nedaudz citu hokeju nekā mājās,” turpināja Tambijevs. „Kuzmenkovs spēlēja gan vairākumā, gan mazākumā. Vairākumā aizvadīja uz laukuma visas divas minūtes, viņš var izturēt. Kuzmenkovs vairākumā spēlē kā ceturtais uzbrucējs. Tādu variantu sākām iespēlēt pēdējā izbraukumā, Sanktpēterburgā. Tā spēlējam, jo Siksna mums ir savainots. Siksnam vēl vajadzīga, apmēram, nedēļa un varēs spēlēt. Siksna ar mums brauks līdzi uz Zalcbrugu un, domāju, viņš jau tur varēs spēlēt.”

Uzvara pirmajā spēlē gan vēl ne tuvu negarantē uzvaru visā sērijā, taču Tambijevs uzskata tās sasniegšanai nepieciešamās lietas – raksturs, vīrišķība un pašatdeve- komandai piemīt.

Arī Rihards Cimermanis, kurš šodien nostāvēja sausā, piekrita, ka Zalcburgai ir laba komanda, pret kuru spēlēt bijis grūti: „Spēle bija tāda – tie, kuri pirmie iemetīs, tiem arī būs iniciatīva. Mēs guvām vārtus, un tad bija drošības sajūta. Otrais periods bija visgrūtākais, jo viņi kādas 8-10 minūtes spēlēja mūsu zonā.”

Par Austrijas komandas aktīvo startu Cimermanis piekrita trenerim, sakot, ka jau ar pirmajām minūtēm „Rīgas” zonā presingoja divi uzbrucēji, sagādājot grūtības iziešanai no zonas, taču pēc trenera norādījumiem spēles gaitu izdevies mainīt, savukārt spēles lūzuma brīdis iestājies pēc otrajiem gūtajiem vārtiem.

Rītdien „Rīga” aizvadīs sērijas otro maču, un to varēs vērot portālā Sportacentrs.com, savukārt Sportacentrs.com TV kanālā būs iespējams redzēt mača otro un trešo periodu.

Izmantotie resursi:
Sākums - Hokeja kluba Dinamo Rīga oficiālā...

  -2 [+] [-]

, 2014-03-02 10:18, pirms 10 gadiem
Cienu Tambijevu ka hokejistu un treneri,bet tadi izteicieni(nebiju gaidijis no RED BULL tik agresivu speli maca sakuma),vienkarsi soke.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-02 11:54, pirms 10 gadiem
Ir tāds teiciens "Neiemetīsi tu,iemetīs tev!"Šoreiz tas nostrādāja par labu Rīgai.