Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Roberts Krūzbergs iekļūst ceturtdaļfinālā PJČ 1000 metru distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Roberts Krūzbergs iekļūst ceturtdaļfinālā PJČ 1000 metru distancē
Anna Jansone (no kreisās), Reinis Bērziņš, Roberts Krūzbergs. Foto: Sporta skola "Spars"

Latvijas šorttreka sportists Roberts Krūzbergs svētdien Monreālā iekļuva ceturtdaļfinālā pasaules junioru čempionāta 1000 metru distancē, kamēr Reinis Bērziņš palika otrais aiz svītras.

Šīs distances pirmā priekšsacīkšu kārta tika aizvadīta piektdien, kad to pārvarēja abi Latvijas sportisti. Savukārt svētdien notika otrā priekšsacīkšu kārta, kurā Krūzbergs uzvarēja savā skrējienā, bet Bērziņš savā skrējienā bija trešais, paliekot kā otrais aiz svītras starp tiem trešās vietas guvušajiem šorttrekistiem, kas tika tālāk.

Ceturtdaļfināls notika vēlāk svētdien, tajā Krūzbergs palika bez rezultāta un noslēdza dalību čempionātā. Krūzbergs šajā distancē guva 17. vietu, kamēr Bērziņš bija 25. pozīcijā gandrīz 80 šorttrekistu vidū.

Pirms tam Roberts Krūzbergs bija ticis pusfinālā 1500 metros, kuras noslēgumā viņš tika klasificēts 15. vietā, kamēr Bērziņš bija 44. pozīcijā starp gandrīz 80 sportistiem. Tikmēr 500 metros Krūzbergs bija 23. vietā, kamēr Bērziņš pēc diskvalifikācijas priekšsacīkstēs palika bez rezultāta.

Tikmēr dāmām Latviju pārstāvēja Anna Jansone, kura svētdien nefinišēja 1000 metru distances gandarījuma sacensībās. Šīs distances noslēgumā latvietei tika piešķirts 45. vieta. Pirms tam 500 metros Jansone arī bija 45. vietā starp 61 dalībnieci, bet 1500 metros viņa guva 36. vietu.

Pirms divām nedēļām notikušajā Eiropas čempionātā no latviešiem labākais bija vecākais no brāļiem Krūzbergiem Kārlis, kurš absolūtajā ieskaitē guva 19. vietu. Tikmēr Bērziņš un Roberts Krūzbergs bija attiecīgi 27. un 30. pozīcijā starp 44 skrienošajiem slidotājiem.