Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā šorttrekā pagaidām neveicas

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Eiropas čempionātā šorttrekā pagaidām neveicas
Jēkabs Saulītis
Foto: livukrasts.lv

Drēzdenē notiekošajā Eiropas čempionātā šorttrekā Latvijas trio Jēkabam Saulīti, Ansim Robam un Jānim Piusam 1500 metri distancē izdevās tikt pie jauniem personiskiem rekordiem, taču līdz pusfinālam netika neviens no viņiem.

Saulītis trāpījās vienā no ātrākajiem priekšskrējienā, bet distances garumā viņš pamanījās būt gan līderis, gan otrais, gan trešais. Diemžēl priekšpēdējā aplī viņš atkrita uz ceturto pozīciju, kurā arī finišēja. Lai gan laiks bija tiešām lielisks – 2:16,395 – un Jēkabs bija sasniedzis jaunu personisko rekordu, bija skaidrs, ka sacensības šajā distancē viņam beigušās. Pusfinālā iekļuva katra skrējiena divi labākie, kā arī divi labākie no trešās vietas ieguvējiem.

Līdz ar to Saulītis, kurš bija uzrādījis astoto labo laiku (Eiropas čempions Nikola Rodigari bija zemāk), sacensības neturpināja. Vēl var piebilst, ka šogad pasaules junioru čempionātā Taipejā fināla uzvarētājs uzrādīja par piecām sekundēm sliktāku laiku, bet no sava rezultāta Jēkabs nometa pat 15 sekundes.

Pusfinālā neiekļuva arī divi citi Latvijas šorttrekisti. Jānis Piuss savā skrējienā palika piektais, taču ar labāku laiku, nekā trešā priekšskrējiena uzvarētāji. Savukārt Ansis Robs bija trešais, taču uzrādītais laiks neļāva pretendēt uz iekļūšanu pusfinālā. Arī Piusam un Robam tomēr ir kāds uzlabojuši savus personiskos rekordus.

Par šīs distances uzvarētāju kļuva pašreizējais absolūtais Eiropas čempions, itālis Nikola Rodigari, Ansis Robs kopvērtējumā ieņēma 25. vietu, Saulītis bija vēl divas vietas zemāk, bet Piuss 34. vieta no 40.

Šodien sacensības turpināsies ar cīņām 500 metru distancē un pusfinālu stafetēs.

Izmantotie resursi
isu.org
ventasbalss.lv

     [+] [-]

, 2010-01-23 17:42, pirms 14 gadiem
Kāpēc stafetē nestartēja?Veiksmi!

     [+] [-]

, 2010-01-24 14:02, pirms 14 gadiem
"Vēl var piebilst, ka šogad pasaules junioru čempionātā Taipejā fināla uzvarētājs uzrādīja par piecām sekundēm sliktāku laiku, bet no sava rezultāta Jēkabs nometa pat 15 sekundes."

Shii nav aatrslidoshana, laiks sheit ir otrshkiriigs. Te galvenais ir vieta, kuraa tu finishee.
Piemeeram, Robs slido leenaak, bet distanchu veerteejumaa ir priekshaa Jeekabam. Taadeel tie laiki ir mazsvariigi, iespeejams Taipejaa bija tiiri taktiskaa ciina, ne laika sliipeeshana ar domu, Tas kursh spees notureet aatro tempu distancee tas uzvarees!

Un tas ka Ansis Robs palika 25vietaa, Sauliitis 27.vietaa & 34.vietaa ar ir savi iemesli, jo shis ir Olimpiskais gads & taadeel visaa pasaulee konkurence ir kluvusi loti bliiva, jo aatru tempu speej notureet daudzi. Taadeel atliek vien taktiskaa ciina, liidz ar to viss ir atkariigs no tavas taktiskaas ciinas.
';