Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Zvejnieks gūst 21.vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas labākais šorttreka skrējējs Roberts Jānis Zvejnieks svētdien nefinišēja Monreālā notiekošā pasaules čempionāta 1000 metru distances gandarījuma skrējienā, bet tāpat noslēgumā guva 23.vietu, kas bija pirmajā pusē starp 53 dalībniekiem. Savukārt trīs distanču kopvērtējumā viņš tika klasificēts 21.vietā.

Gandarījuma sacensībās sacentās sportisti, kuri pirmajā dienā nesasniedza ceturtdaļfinālu, noskaidrojot galējo vietu distancē. Zvejnieks skrēja ar sportistiem, kuri palika pirmie aiz ceturtdaļfināla svītras, bet pēc pieciem veiktiem apļiem, atrodoties trešajā pozīcijā, izstājās.

Ceturtdaļfinālā piedalījās 20 sportisti, bet Zvejnieks noslēgumā palika drīz aiz viņiem 23.pozīcijā.

Tikmēr par čempionu šajā distancē kļuva kanādietis Šarls Hamelins, kurš sestdien savās mājās kļuva par čempionu arī 1500 metru sacensībās. Savukārt 500 metros sestdien triumfēja dienvidkorejietis Dehons Hvans.

Čempionāta kopvērtējumā labākais bija Hamelins, kuram sekoja dienvidkorejieši Hvans un Hjodžuns Lims.

Zvejnieks ceturtdaļfinālu sasniedza vien savā spēcīgākajā 1500 metru distancē, kurā izcīnīja 15.vietu, bet 1500 metros viņš palika drīz aiz ceturtdaļfināla dalībniekiem un tika klasificēts 27.pozīcijā. Trīs distanču summā viņam bija 21.pozīcija.

Savukārt dāmām čempionātā pilnībā dominēja Dienvidkoreja - Minjona Čoi bija labākā 1500 un 500 metru distancēs, kamēr 1000 metros uzvarēja Sukhī Šima. Kopvērtējumā triumfēja Čoi, otrā bija Šima, bet trešo vietu ieņēma krieviete Sofija Prosvirnova.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Zvejnieks guva desmito vietu 500 metros un 15.vietu 1000 metru distancē, kamēr Roberto Puķītis bija 11.vietā gan 1000 metros, gan arī 1500 metros. Šīs nedēļas sākumā Puķītis pavēstīja, ka turpmāk sacensībās Latviju vairs nepārstāvēs un startēs zem kādas citas valsts karoga.