Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekisti gatavi Eiropas čempionātam

Andrejs Siliņš

Šorttrekisti gatavi Eiropas čempionātam
Haralds Silovs

2008. gada absolūtais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs un Turīnas Olimpisko spēļu dalībniece Evita Krievāne kopš pirmdienas jau aizvada treniņus Itālijas pilsētā Turinā, kur no 16. janvāra notiks šī gada Eiropas čempionāts. Vakar viņiem piebiedrojās arī juniori Jēkabs Saulītis un Jānis Piuss, kas ieradās no Kanādas pēc aizvadītā junioru pasaules čempionāta.

Šīs nedēļas nogalē Turīnā mūsu sportistiem notiks vienas no sezonas svarīgākajām sacensībām Eiropas čempionāts. Latviju vīru konkurencē pārstāvēs trīs sportististi - komandas līderis Haralds Silovs un juniori Jēkabs Saulītis, un Jānis Piuss. Dāmu konkurencē - Evita Krievāne.

Piektdien mūsu sportisti uzsāks cīņu 1500 m distancē, sestdien rādīs savu varēšanu trīs reizes īsākajā 500 m distancē, bet svētdien ir noslēdzošā 1000 m distance. Katrā distancē tiek izcīnīts Eiropas čempiona tituls un medaļa. Svētdien astoņi labākie šorttrtekisti pēc triju distanču punktu kopvērtējuma vēl cīnīsies par absolūtā čempiona titulu papildus 3000 m superfinālā.

Labākos astoņus sportistus nosaka izcīnīto finālu punktu summa. Par pirmo vietu distancē sportists saņem 34 punktus, par otro 21 punktu ,par trešo 13,ceturto 8, piekto 5, sesto 3,septīto 2 un astoto vietu 1 punktu. 1500 m finālā pavisam skrien seši sportisti, 500 m un 1000 m distancēs četri sportisti. Summējot iegūtos punktus labākie astoņi tiekas superfinālā, kur izcīna papildus punktus. Par uzvarētāju absolūtajā kopvērtējumā kļūst sportsts ar izcīnīto vislielāko punktu summu.

Atgādināsim, ka pērn Ventspilī mūsu Haralds Silovs izcīnīja zelta mēdaļu 1500 m un palika otrais 1000 m distancē, ka arī uzvarot superfinālu izcīnīja zeltu absolūtajā kopvērtējumā. Evita Krievāne izcīnija 19 vietu, bet juniors Saulītis 27 vietu kopvērtējumā.

Šogad Haraldam ir jaaizstāv savs pērn iegūtais Eiropas čempiona tituls. Tradicionāli par favorītiem jāuzskata trīskārtējais Eiropas čempions ķopvērtējumā itālis Nicola Rodigari un viņa komandas biedrs Pasaules kausu godalgoto vietu ieguvējs itālis Juri Comfortola, 2008 gada Eiropas čempions 500 m anglis Jon Eley, kā arī komandas biedrs beļģis Peter Gysel, kas ir jau kāpis uz Eiropas čempionāta pjedestāli divas reizes. Spēcīgi sportisti ir Krievijas, Holandes, Ungārijas un Vācijas izlasēs.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Fogele
LSA

  +1 [+] [-]

, 2009-01-15 10:02, pirms 15 gadiem
gaidīsim labas ziņas , turam īķškus un lai sportistiem veicas

  +1 [+] [-]

, 2009-01-15 10:54, pirms 15 gadiem
lai sportistiem veicas,turam īkšķus un gaidīsim labas ziņas