Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistam Bērziņam 30.vieta Pasaules kausa posma 500 metru distancē

Rolands Eliņš

Šorttrekistam Bērziņam 30.vieta Pasaules kausa posma 500 metru distancē
Roberts Krūzbergs (no kreisās), Reinis Bērziņš, Endijs Vīgants, Kārlis Krūzbergs. Foto: Shorttrack Team Latvia

LETA. Latvijas šorttreka izlases sportists Reinis Bērziņš sestdien Turīnā ieņēma 30.vietu Pasaules kausa piektā posma 500 metru pirmajā distancē.

Piektdien no Latvijas sportistiem pirmo kārtu izdevās pārvarēt tikai Bērziņam, kurš to paveica 500 metru pirmajā distancē. Savukārt priekšsacīkstēs apstājās Endijs Vīgants, kurš saņēma sodu. Savukārt nākamajā kārtā Bērziņš savā skrējienā palika pēdējais starp pieciem slidotājiem un ceturtdaļfinālā neiekļuva, tāpēc turpinājumā viņu sagaidīja cīņa par zemākām pozīcijām.

Sestdien Bērziņš gandarījuma kārtas ceturtdaļfinālā savā skrējienā bija otrais, no vietas nākamajā kārtā atpaliekot par 0,057 sekundēm. Sacensībām noslēdzoties viņš tika klasificēts 30.vietā starp 53 finišējušajiem sportistiem, bet Vīgants palika bez rezultāta.

Pārējās distancēs piektdien neviens latvietis pirmās kārtas nepārvarēja. 1500 metru distances ceturtdaļfinālā Roberts Krūzbergs savā skrējienā palika ceturtais starp sešiem sportistiem, nespējot kvalificēties pusfinālam, kamēr viņa brālis Kārlis saņēma sodu, palikdams bez rezultāta.

Sestdien gandarījuma sacensību ceturtdaļfinālā arī R.Krūzbergs saņēma sodu un tika klasificēts 53.vietā no 56 sportistiem, bet K.Krūzbergs palika bez vietas.

Svētdien Latvijas sportisti sacentīsies par zemākām vietām 500 metru otrajā distancē un 1000 metros, kā arī noskaidros savu vietu stafetē.

Katrā no Pasaules kausa posmiem risinās sacensības četrās individuālajās distancēs - ierastajos 500, 1000 un 1500 metros, kā arī vienā no šīm distancēm notiek vēl otrās sacensības.

Izmantotie resursi:
LETA