Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistam Puķītim 18.vieta pasaules čempionātā 1500 metros

Jānis Pārums

Šorttrekistam Puķītim 18.vieta pasaules čempionātā 1500 metros
Priekšplānā - Roberto Puķītis

Šodien Ungārijas pilsētā Debrecenā sākās pasaules čempionāts šorttrekā, kurā piedalās arī trīs Latvijas pārstāvji – Roberto Puķītis, Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne.

Pirmajā sacensību dienā kā kungi, tā dāmas veica 1500 metru distanci. No latviešiem vislabāk veicās Roberto Puķītim – priekšsacīkstēs viņš ilgāku laiku savā slidojumā bija trijniekā, pēc tam atkāpās uz ceturto vietu, bet pēc aptuveni divām trešdaļām veiktas distances piedzīvoja kritienu. Taču, tā kā par incidenta vaininieku atzina ungāru Viktoru Knohu, latvietis tika kvalificēts nākamajai kārtai, lai arī labāko divniekā, kas automātiski tiek tālāk, neiekļuva. Pusfināla barjeru gan Puķītim neizdevās pārvarēt – savā slidojumā sestā vieta astoņu dalībnieku konkurencē (2:25.187), bet summā – 18. pozīcija starp 47 dalībniekiem. Otrs Latvijas pārstāvis Jēkabs Saulītis priekšsacīkstēs palika sestais (2:36.391), bet summā ieņēma vien 40.vietu. Par pasaules čempionu kļuva korejietis Sins Da Vons.

Pagalam pieticīgs starts Evitai Krievānei, kura savā slidojumā ierindojās pēdējā, sestajā vietā un pēdējo (41.) vietu starp finišējušajām dalībniecēm ieņēma arī distances summā. Tāpat kā vīriešu sacensībās, arī dāmām dubultuzvara Dienvidkorejai. Čempiones godā Sona Hi Pārka.

Rīt sportisti cīnīsies par medaļām 500 metru distancē, bet dienu vēlāk uzvarētāji tiks noskaidroti 1000 metros, kā arī 3000 metros, kur gan startēs tikai paši labākie.

Izmantotie resursi:
ISU : Home

     [+] [-]

, 2013-03-08 17:46, pirms 11 gadiem
aug jaunaa paaudze