Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Silovs: "Hērenvēnā nekoncentrējos uzvarām, bet sīkākiem uzdevumiem"

Jānis Pārums

Silovs: "Hērenvēnā nekoncentrējos uzvarām, bet sīkākiem uzdevumiem"
Haralds Silovs
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs aizvadītajā nedēļas nogalē veiksmīgi iesāka sezonu "Invitation Cup" sacensībās Nīderlandē. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pastāstīja gan sīkāk par tām, gan par turpmāko sezonu un jaunumiem.

"Invitation Cup ir otras lielākās sacensības Eiropā aiz Eiropas čempionāta. Nostartēju labi, sacensības uztvēru ļoti mierīgi. Koncentrējos nevis uzvarām, bet izvirzīju sev sīkākus uzdevumus un koncentrējos to izpildei," sacīja Silovs. "1000 metros pacentos un izdevās uzvarēt. Uz ledus esmu tikai divus mēnešus, par ļoti labu sportisko formu vēl pāragri spriest. Šoreiz sacensībām pamainīju taktiku, vairāk centos slidot grupā un radīt sev sarežģītākus apstākļus."

"Šajās sacensībās parasti startē labākie Rietumeiropas šorttrekisti. Neieradās pāris favorītu, taču jāmin treniņbiedrs Sinkijs Knegts un brits Džeks Velburns, kuri demonstrēja labu sniegumu un būs vieni no galvenajiem konkurentiem 2011. gada Eiropas čempionātā. Nākamās sacensības būs pēc dažām nedēļām – pasaules kausa posmi Monreālā un Kvebekā. Startēšu arī klasiskajā ātrslidošanā," piebilda šorttrekists.

Viņš arī uzsvēra, ka šogad notikušas vairākas izmaiņas noteikumos: "Diskvalifikācija aizstāta ar "penalty" (mainīts nosaukums), "cross track" no noteikumiem ir izņemts. Tas nozīmē, ka drīkst bloķēt, bet apdzīšana ir tieši tāda kā auto sacensībās – pirmajam iekšmalā ir priekšroka. Domāju, ka korekcijas noteikumos ietekmēs arī turpmākos rezultātus, taču kādas un vai būs pārmaiņas spēku samēros, parādīs pasaules kausa pirmie posmi."

Tāpat Silovs piebilda, ka ir ļoti apmierināts ar savu izvēli, proti, turpināt sadarbību ar treneri Jerūnu Oteru, kurš šogad ir arī Nīderlandes izlases galvenais treneris. Silovam tas dod iespēju trenēties kopā ar Nīderlandes labākajiem šorttrekistiem, bet Oters neliedz padomu arī ārpus sacensībām un treniņiem.

Saistītie raksti:
Silovs sāk sezonu ar 3. vietu Nīderlandē