Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekisti ar mainīgām sekmēm uzsāk Pasaules kausa otro posmu

Jānis Pārums

Šorttrekisti ar mainīgām sekmēm uzsāk Pasaules kausa otro posmu
Priekšplānā - Roberto Puķītis

Latvijas šorttrekisti Evita Krievāne un Roberto Puķītis uzsākuši dalību Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās, kas no 3. līdz 6. oktobrim norisināsies Dienvidkorejas pilsētā Seulā.

Latvijas šorttrekistiem šī sezona būs trešā reize, kad būs iespēja kvalificēties Olimpiskajām Spēlēm – 2006. gadā Turīnā to paveica Evita Krievāne, bet 2010. gadā Vankuverā - Haralds Silovs.

Sacensību pirmajā dienā sportisti startēja 1500 metru un 500 metru distanču priekšskrējienos. Pirmā uz starta izgāja Evita Krievāne, kura savā skrējienā izcīnīja trešo vietu ar rezultātu 2:42,396 un kvalificējās 1500 metru ceturtdaļfinālam, kurš norisināsies sestdien. Savukārt Roberto Puķītis savā 1500 metru priekšskrējienā līdz finišam cīnījās par iekļūšanu nākamajā kārtā, bet diemžēl saņēma diskvalifikāciju un nākamajā kārtā neiekļuva.

Otrā distancē Puķītim veicās jau labāk, priekšskrējienā izcīnītā otrā vieta deva iespēju sacensties nākamajā kārtā, kur ar uzrādīto rezultātu 41,945 sekundes bija pietiekami iekļūšanai astotdaļfinālā. Par iekļūšanu labāko 16 dalībnieku vidū savā skrējienā Roberto bija nepieciešams būt starp diviem ātrākajiem, kas diemžēl šoreiz neizdevās un 500 metru distances kopvērtējumā Puķītim 27. vieta 57 dalībnieku konkurencē. Evitai Krievānei 500 metru distances sacensības beidzās jau priekšskrējienā, kur ar rezultātu 47,228 sekundes ieņēma trešo vietu, distances kopvērtējumā Evitai 42. vieta 53 dalībnieču konkurencē.

Rīt sacensību otrajā dienā notiks priekšskrējieni 1000 metru distancē, bet sestdien un svētdien tālākās cīņas par medaļām 1500 metros, 500 metros un 1000 metros, kā arī komandu skrējieni.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Beikmanis, Latvijas Slidošanas Asociācija