Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Jēkabam Saulītim veiksmīgs starts Amsterdamā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šīs nedēļas nogalē Latvijas junioru šorttrekisti, Ventspils Sporta skolas spars audzēkņi, trenera Māra Birzuļa vadībā veiksmīgi piedalījās ''Future Champions Trophy'' fināla sacensībās.

Šīs sacensības bija noslēdzošais posms starp Austrumeiropas notiekošo sacensību sērijas ''Danubia Cup'' un Rietumeiropas sacensību sērijas ''Star Class'' desmit labāko junioru finālsacensības visām junioru grupām. Sacensībās piedalās sportisti no Itālijas, Francijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Vācijas, Ungārijas, Slovākijas, Čehijas, Polijas, Lietuvas, Ukrainas, Rumānijas un Latvijas.

Šīm finālsacensībām no Latvijas kvalificējās: Junioru A grupā Jēkabs Saulītis, Jānis Piuss, Junioru C grupā Roberto Puķītis un Raivo Anūzis, Ilze Urtāne un Anželika Zavadecka, Junioru D grupā Undīne Vīksna.

Par sacenšību uzvarētāju Junioru A grupā, uzvarot visās trijās distancēs, kļuva ventspilnieks Jēkabs Saulītis, aiz sevis atstājot nīderlandiešus Van Der Rī, Janu Ebeli un poli Rafalu Piorecki. Jānis Piuss šajā vecuma kategorijā ieņēma 7. vietu.

Pārējiem mūsu sportistiem tik labi neveicās, startēja savu iespēju robežās.

Pēc šīm sacensībām mūsu juniors un treneris Māris Birzulis pievienosies Latvijas pieaugušo izlases līderiem Haraldam Silovam un Evitai Krievānei, lai no 6.marta līdz 8.martam piedalītos Pasaules čempionātā šorttrekā, kas notiks Austrijas pilsētā Vīnē.

Informāciju sagatavoja:
Edvīns Silovs, Latvijas Slidošanas Asociācija

     [+] [-]

, 2009-03-03 18:41, pirms 15 gadiem
Malacis,Jēkab!Veiksmi PČ!Šis nu ir tas sporta veids,kur veiksme lieti noder.Ventspilnieki laikam vienīgie Latvijā,kur trennējas šorttrekā,izņemot,protams,Silovu un Krievani,kuri Kanādā.

     [+] [-]

, 2009-03-04 14:34, pirms 15 gadiem
skyter rakstīja: Malacis,Jēkab!Veiksmi PČ!Šis nu ir tas sporta veids,kur veiksme lieti noder.Ventspilnieki laikam vienīgie Latvijā,kur trennējas šorttrekā,izņemot,protams,Silovu un Krievani,kuri Kanādā.
Kopš 2009 gada Tukumaa Helmuta Silova vadiibaa notiek shorttreka treninji, kur apmaaca beernus ar ABC" shorttreka vingrinājumiem.
Doma ir radiit lielaaku konkurenci shorttrekistiem visaa Latvjaa & taadaa veidaa celt shorttrekistu liimeni visaa Latvjaa.

     [+] [-]

, 2009-03-04 18:42, pirms 15 gadiem
Tas jau apsveicami,bet augsti kvalificētu trenneru(tobiš ar slidotāja pieredzi)mums jau nu nava.(Par Helmutu nezinu).Haralds jau nu arī par augstiem rezultātiem var pateikties beļģu trennerim,kurš savā laikā arī bijis slidotājs.Var tikai apbrīnot,ka riteņbraukšanas trenneris(Māris Birzulis)sagatavojis Jēkabu,kurš uzrāda tik labus rezultātus savam vecumam.

     [+] [-]

, 2009-03-07 15:44, pirms 15 gadiem
Stpc es arii esmu Helmuts Silovs & esmu vairaakkarteejs Latvijas chempions Shorttrekaa & pirmais, kas aizsaaka sho sporta veidu Latvijaa. kopsh 2000 gada jau treneeju jaunos shorttrekistus.
Pagaidaam labaaka trenera pashlaik nav! Cerams, kad Evita Krievaane beigs slidot, tad vinja iespeejams buus labaakaa trenere Latvijaa.

Maaris ir baigais malacis, ka paliidzeejis Ventspilniekiem tik taalu tikt!
Patiesiibaa mani sheit latvijaa neviens neko daudz shorttreka tehnikai vajadziigu nav iemaaciijis,jo neviens nesajeedza, kas vispaar shorttrekaa ir vajadziigs. Mees staigaajaam ar videokameraam apkaart un filmeejaam speciaalos vingrinaajumus & meeginaajaam to visu atjkaartot. Par laimi shajaas treninometnees ir labi treneri, kas savaa laikaa bijushi shorttrekisti & zin visus shorttreka siikumus.
No vinie mees arii maacaamies.

Shorttreka trenerim ir loti svariigi, vai vinsh dziivee vispaar ir slidojis uz shorttreka slidaam, jo ko gan treneris var iemaaciit, ja nezin kaa paraadiit beernam kaa pareizi vekt attieciigo shorttreka vingrinaajumu, kur nu veel uz slidaam.

Maaris ir uzaudzinaajis loti speeciigus atleetus, bet lielaako ties viss ir iemaaciits shais nometnees & manupraat shai situaacijaa, kas shobriid notiek Latvijas shortreka attiistiibaa ir vislabaakais variants.

Taadeel jaapriecaajas, ka mums ir dota shii iespeeja maaciities no vinjiem, taa ir muusu vislabaakaa iespeeja. Jo mums ir vajadziigi labi treneri & tad arii buus labi sportisti.

Ja sheit buutu labi apstaakli & shorttreka treneri, tad Haralds ar Evitu nedziivotu Kanaadaa & netreneetos tur.