Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotāja Fomčenkova izcīna piekto vietu Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Daiļslidotāja Fomčenkova izcīna piekto vietu Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē
Nikola Fomčenkova. Foto: Oļegs Ņikišins, ISU

LETA. Latvijas daiļslidotāja Nikola Fomčenkova piektdien izcīnīja piekto vietu Itālijā notiekošajā Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Sacensībās jaunietēm īsajā programmā trešdien tiesneši Fomčenkovas sniegumu novērtēja ar 44,58 punktiem, kas bija 12.rezultāts 30 daiļslidotāju konkurencē. Piektdien izvēles programmā 15 gadus vecā Latvijas daiļslidotāja ar 98,98 punktiem uzrādīja ceturto rezultātu, kas summā ļāva iegūt 143,56 punktus un pakāpties uz piekto pozīciju.

Abās programmās pirmā bija un par čempioni kļuva somiete Īda Karhunena, kura summā iekrāja 171,79 punktus. Otrā vieta bija itālietei Annai Pecetai (167,96 punkti), bet trešā bija Šveicē dzimusī Polijas daiļslidotāja Noelle Štrēli (162,34).

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles, kurās jaunie sportisti sacentīsies 13 sporta veidos, Itālijas reģionā Friulē-Venēcijā Džūlijā norisināsies līdz 28.janvārim.

Latviju Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē pārstāvēs 59 sportisti astoņos sporta veidos - frīstaila slēpošanā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, kērlingā, daiļslidošanā, šorttrekā un hokejā.

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde var startēt jaunie atlēti vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Izmantotie resursi:
LETA