Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotājas Kučvaļskas trenere: "Tehniskajā ziņā esam sasnieguši lielus augstumus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daiļslidotājas Kučvaļskas trenere: "Tehniskajā ziņā esam sasnieguši lielus augstumus"
Angelīna Kučvaļska
Foto: isu.org

Latvijas daiļslidošanas līderei Angelīnai Kučvaļskai (16) nākamā nedēļa būs īpaši saspringta. Rīdziniece startēs Eiropas Jaunatnes olimpiādē un arī Eiropas čempionātā (pirmdien, trešdien, ceturtdien un sestdien). Kučvaļskas trenere Jekaterina Platonova sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" atzīst, ka viņas audzēkne ir ļoti laba tehniskajā ziņā, taču ar slidošanu ir problēmas, jo Rīgā ir grūtības ar ledu.

Pirms atbildīgajiem startiem Kučvaļska triumfēja Toruņas kausā un sasniedza lielisku personīgo rekordu - 156.15 balles. Pagājušā gada Eiropas čempionātā šāds novērtējums dotu 7. vietu!

"Tehniskajā ziņā esam sasnieguši lielus augstumus. Angelīnai tehnikā ir pat augstākas balles nekā Jūlijai Lipņickai [Soču olimpiskā čempione komandu ieskaitē]. Taču ar slidošanu ir problēmas. Mums nav iespēju slidot 4-5 stundas dienā, kā to dara vadošo valstu daiļslidotājas. Rīgā nav nemaz tik daudz atbilstošu slidotavu, turklāt tās visas ir privātas, laiks uz ledus izmaksā dārgi," norāda trenere Jekaterina Platonova. "Savās programmās Angelīna izpilda visus sarežģītos elementus, tostarp kombināciju 3+3 ar visu lēcienu arsenālu. Viss ir kārtībā arī ar griezieniem. Atliek pacelt atzīmi artistiskumā un iegūt vārdu."

Angelīna Kučvaļska atklāj, ka Eiropas čempionātā vēlas pretendēt uz desmitnieku. Ja izdosies tikt desmitniekā, tad nākamā gada Eiropas čempionātā Latviju varēs pārstāvēt jau divas daiļslidotājas. Domājot par olimpiskajām spēlēm, trenere ir piesardzīga, jo konkurēs arī jaunākas meitenes.

Eiropas Jaunatnes olimpiādē mūsu valsti pārstāvēs arī jaunais talants Deniss Vasiļjevs (15), bet Eiropas čempionāta individuālajās sacensībās no Latvijas piedalīsies tikai Kučvaļska, kurai būs īpaši saspringta nedēļa.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"
www.isu.org

  +1 [+] [-]

, 2015-01-24 23:51, pirms 9 gadiem
es ceru ka Latvija varēs lepoties ar pasaules mēroga zvaigzni kas dos OS medaļu ne tikai tradicionālajās kamaniņās, bobslejā un skeletonā!!!