Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs izcīna sesto vietu 1500 metros B divīzijā un astoto vietu masu startā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Silovs izcīna sesto vietu 1500 metros B divīzijā un astoto vietu masu startā
Ātrslidotājs Haralds Silovs. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes pilsētā Hērenvenā turpinās Pasaules kausa izcīņas pirmais posms. B divīzijas sacensībās 1500 metru distancē sesto vietu izcīnīja Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš vēlāk vakarā startēja arī finālsacensībās masu startā, ierindojoties astotajā pozīcijā.

Haralds Silovs vakar sekmīgi sāka jauno sezonu ar iekļūšanu sacensību ar masu startu finālā, bet šodien aizvadīja savas pirmās individuālās sacensības 1500 metru distancē. Neskatoties uz ļoti augstvērtīgo personisko rekordu, latvietim bija jāstartē B divīzijas sacensībās, jo pēdējās sezonās nav izdevies uzrādīt aukstvērtīgus rezultātus. Pagājušajā sezonā Silova labākais rezultāts 1500 metros B divīzijā bija vien 12. vieta, bet Pasaules kausa kopvērtējumā ar 10 punktiem viņš ierindojās 51. vietā.

Kopumā sacensībās piedalījās 16 ātrslidotāji, kas sadalīti astoņos pāros. Silovs slidoja trešajā pārī kopā ar ungāru Konrādu Naģi, kuru, skatoties uz iepriekšējiem rezultātiem, latvietim noteikti bija pa spēkam pieveikt. Silovs uzreiz spēja izvirzīties slidojuma vadībā, pakāpeniski arī kāpinot savu tempu. Pirms pēdējā apļa viņš jau virzījās uz tā brīža labāko laiku, ko finišā arī sasniedza - 1:47.81 minūtes. Viņš slidojumā Naģi pārspēja par 2.63 sekundēm.

Jau nākamajā slidojumā būtiski ātrāks bija Gabriels Odors no Austrijas un itālis Andrea Džiovanini, ar kuru Silovs sīvi cīnījās vakardienas sacensībās ar masu startu. Pirms pēdējiem diviem slidojumiem Latvijas ātrslidotāju apsteidza vēl viens Itālijas sportists, kas garantēja vismaz astoto vietu. No pēdējiem četriem ātrslidotājiem tikai divi spēja apsteigt Silovu, kas latvietim ļāva ierindoties sestajā vietā. B divīzijas sacensībās uzvarēja Andrea Džiovanini, otrā vieta Gabrielam Odoram, bet trešā Kazahstānas ātrslidotājam Vitālijam Čšigoļevam.

Pasaules kausa izcīņas 1. posms Hērenvenā, 1500 metri vīriešiem B divīzijā

VietaSportistsRezultāts
1.A. Džiovanini (ITA)1:45.873
2.G. Odors (AUT)+0.17
3.V. Čšigoļevs (KAZ)+1.32
4.F. Beti (ITA)+1.57
5.S. Emele (GER)+1.77
6.H.Silovs (LAT)+1.93

Vēlāk sekoja sacensības arī A divīzijā, kurā pilnībā dominēja Nīderlandes ātrslidotāji, ieņemot pirmās piecas vietas. Uzvaru izcīnīja Tomass Krols, kuram sekoja Patriks Rusts un Kjelds Nuis. Pēc pirmā posma Pasaules kausa kopvērtējumā Silovs ar 15 punktiem ieņem 25. vietu. Šosezon plānoti tikai divi Pasaules kausa posmi, kam sekos pasaules čempionāts.

Otrā sacensību diena noslēdzās ar finālsacensībām masu startā. Vakar divos pusfinālos noskaidrojās 16 labākie, kas šodien startēja finālā. Otrajā pusfinālā piekto labāko rezultātu ar deviņiem punktiem uzrādīja Haralds Silovs, tādējādi iekļūstot finālsacensībās. Pagājušo sezonu Silovs noslēdza ar septīto vietu pasaules čempionātā un Pasaules kausa fināla posmā. Arī šajās sacensībās latvietis varēja tiekties uz vietu labāko astotniekā.

Sacensības pagalam neveiksmīgi varēja sākties Silovam, kuru aizķēra šveicietis Livio Vengers, kam sekoja latvieša kritiens. Silovs piecēlās un īsu laiku turpināja slidot līdz tiesneši pārtrauca slidojumu, lai tas sāktos no jauna. Pirmajā punktu sadalē latvietis neiesaistījās, nemēģinot no grupas eigām par katru cenu lauzties uz priekšu. Pirmos trīs sprinta punktus paņēma Pīters Maikls no Jaunzēlandes, divi tika Joritam Bergsmā no Nīderlandes, bet viens - Andrea Džiovanini no Itālijas.

Uzreiz pēc tam uz priekšu aizsteidzās dānis Filips Dē Šmits, kuru pārējā grupa līdz pat pēdējam brīdim nemēģināja ķert. Sprintā labākais bija Džiovanini, paņemot vēl trīs punktus pēc astoņiem apļiem, pie diviem tika kanādietis Džordans Belčos, bet viens palika Šmitam. Lai pacīnītos par vietu labāko astotniekā, Haraldam Silovam vajadzēja paņemt sprinta punktus 12. aplī. Viņš jau devītajā aplī centās izrauties pārliecinošā vadībā, līdzīgi kā to darīja Šmits brīdi iepriekš. Latvietim to izdevās izdarīt, kas ļāva tikt pie vēlamajiem trim punktiem.

Pēdējos četros apļos pārējā grupa sāka ķert Silovu un krievu ātrslidotāju Daņilu Semerikovu, kurš tika pie diviem punktiem, un uzreiz apsteidza Silovu. Silovu grupa noķēra divus apļus pirms distances beigām, latvietim neiesaistoties tālākajā cīņā par uzvaru. Uzvarētājs noskaidrojās pēdējā aplī, kurā pārāks izrādījās nīderlandietis Arjans Strutenga, par to saņemot 60 punktus, nedaudz negaidīti otrais finišēja šveicietis Livio Vengers, tādējādi saņemot 40 punktus, bet bronzas godalga tika Bārtam Svingam no Beļģijas, kurš saņēma 20 punktus. Sacensības ar trim punktiem noslēdza trīs sportisi, bet Haralds Silovs finišēja vien 14. pozīcijā aiz Stefana Dē Šmita un Pītera Maikla, samierinoties ar astoto vietu sacensību noslēgumā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc divām sacensībām (pusfināla un fināla) ar 180 punktiem vadībā ir Strutinga, bet attiecīgi 146 un 134 punkti Vengeram un Svingam. Silovs ar 108 punktiem ierindojas 10. vietā. Jau nākamnedēļ Pasaules kausa izcīņas otrajā un noslēdzošajā posmā ātrsidotāji vēlreiz aizvadīs sacensības masu startā.

Pasaules kausa izcīņas 1. posms Hērenvenā, Masu starts vīriešiem

VietaSportistsRezultātsPunkti
1.A. Strutinga (NED)7:18.90060
2.L. Vengers (SUI)7:19.16040
3.B. Svings (BEL)7:19.33020
4.Dž. Belčos (CAN)7:19.72012
5.A. Džiovanini (ITA)7:19.81010
6.S. Dē Šmits (DEN)7:19.8603
7.P. Maikls (NZL)7:27.2203
8.H. Silovs (LAT)7:33.2803