Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotājs Vasiļjevs piektais pēc "Grand Prix" posma īsās programmas

Agris Suveizda

Daiļslidotājs Vasiļjevs piektais pēc "Grand Prix" posma īsās programmas
Deniss Vasiļjevs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Maskavā izcīnīja piekto vietu īsajā programmā Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" sērijas piektajā posmā.

Vasiļjevs īsajā programmā tika novērtēts ar 87,08 punktiem, kas daugavpilietim ir personīgais rekords. Par tehniskajiem elementiem viņš saņēma 44,89 punktus, bet par programmas komponentēm - 42,19 punktus.

Līderis pēc īsās programmas ar 92,81 punktu ir šī gada Eiropas vicečempions, Krievijas daiļslidotājas Aleksandrs Samarins. Otro vietu ar 90,64 punktiem ieņem viņa tautietis Dmitrijs Alijevs, bet trešais ar 87,54 punktiem ir vēl viens mājinieks Makars Ignatovs. Turpat aiz goda pjedestāla ar 87,29 punktiem ir olimpiskais vicečempions Šoma Uno no Japānas, bet aiz Vasiļjeva ar 87,01 punkti ir kanādietis Nams Ngujens. Katrā "Grand Prix" posmā piedalās 12 daiļslidotāji. Izvēles programma norisināsies sestdien

Šosezon "Grand Prix" sacensībās ir seši posmi, taču sportistiem ļauts piedalīties ne vairāk kā divos. Oktobra beigās savā pirmajā "Grand Prix" posmā Vasiļjevs izcīnīja piekto vietu. Labu rezultātu gadījumā Vasiļjevs var iekļūt starp sešiem labākajiem daiļslidotājiem, kuri no 5. līdz 8.decembrim piedalīsies "Grand Prix" finālā, kas notiks Turīnā.

Vasiļjevs pērn debitēja olimpiskajās spēlēs, Phjončhanā izcīnot 19.vietu, bet pagājušā gada Eiropas čempionātā viņš bija ceturtais, kamēr pasaules čempionātā ieguva sesto pozīciju. Šosezon viņš Vecā kontinenta meistarsacīkstēs samierinājās ar 11.pozīciju, bet pasaules čempionātā bija 21.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA