Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjeva treneris: "Ja šis ir cirks, tad pārējie tur ir klauni, bet Deniss - īsts daiļslidotājs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vasiļjeva treneris: "Ja šis ir cirks, tad pārējie tur ir klauni, bet Deniss - īsts daiļslidotājs"
Stefāns Lambjēls. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Eiropas čempionāta garajā programmā Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs šovakar nostartēja izcili un tobrīd kopvērtējumā ieņēma otro vietu, taču vēl bija gaidāmi īsās programmas trīs labāko rezultātu īpašnieku priekšnesumi. Tādējādi pastāvēja liela iespēja, ka mūsu sportists tomēr netiks uz pjedestāla. Tādā brīdī komentāru sniedza Vasiļjeva treneris Stefans Lambjēls, kurš izteicās visai bravūrīgi.

2022. gada Eiropas čempionāta īsajā programmā Vasiļjevs izcīnīja sesto vietu. Tik augsta līmeņa turnīros garā programma līdz šim nebija viņa stiprā puse, jo tur favorīti nostiprināja savas pozīcijas ar četrkāršajiem lēcieniem. Šoreiz arī mūsu sportists izcēlās ar četrkāršo salhovu, kas tika novērtēts pozitīvi.

"Man vienaldzīgas medaļas! Zinu tikai to, ka Deniss ir zvaigzne," teica šveiciešu speciālists Stefans Lambjēls. "Ja šis viss ir cirks, tad pārējie tur ir klauni, bet Deniss - īsts daiļslidotājs! Viņš pirmoreiz tik tīri un jaudīgi izpildīja garo programmu ar četrkāršo lēcienu."

VIDEO: Vasiļjeva treneris Lambjēls ļoti emocionāli uztver audzēkņa izcilo sniegumu

Tallinā aizvadītajā čempionātā Vasiļjevs sasniedza trīs personīgos rekordus - īsajā daļā (90.24), garajā daļā (181.84) un summā (272.08). Viņa iepriekšējie rekordi bija attiecīgi 89.76, 165.61 un 254.48. Deniss Vasiļjevs nopelnīja Eiropas čempionāta bronzas godalgu.

VIDEO: Vasiļjevs izcīna un saņem bronzas medaļu EČ daiļslidošanā

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru

  +3 [+] [-]

, 2022-01-15 01:08, pirms 2 gadiem
Sāpīgi lielvalstīm un vērtētājiem, ka pundurvalstij Latvijai ir zvaigzne, eh.
Cerams, ka OS novērtēs!

  +3 [+] [-]

, 2022-01-15 05:45, pirms 2 gadiem
Bet tā nu ir ka daiļslidošana šobrīd īsti neatbilst sava vārda nozīmei! Kā primārais tiesnešiem tiek vērtēts lēcienu daudzums un sarežģītība!