Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs PK posmā masu startā paliek uzreiz aiz finālsacensību svītras

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Silovs PK posmā masu startā paliek uzreiz aiz finālsacensību svītras
Haralds Silovs. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā ātrslidošanā trešo reizi masu starta finālsacensībās nav izdevies iekļūt Latvijas ātrslidotājam Haraldam Silovam. Latvietis otrajā pusfinālā ieņēma devīto vietu, paliekot uzreiz aiz finālsacensību svītras.

• Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Haralds Silovs nespēja iekļūt masu starta finālā, savā pusfinālā paliekot 14. vietā. Tas pats atkārtojās arī trešajā posmā, latvietim pusfinālā ierindojoties 10. vietā.

• Kalgarī notika trešās masu starta sacensības šosezon, kurās nepiedalījās spēcīgākie Nīderlandes pārstāvji. Silovs startēja otrajā pusfinālā, kura dalībnieku sastāvs bija latvietim pateicīgāks nekā iepriekšējās sacensībās un ļāva cerēt uz iekļūšanu finālsacensībās. Konkurence kopumā gan palika nemainīga - uz astoņām vietām pretendēja 25 ātrslidotāji.

• Līdzīgi kā iepriekšējās sacensībās Silovs jau pirmajā starpfinišā gāja pēc sprinta punktiem, izraujoties priekšā visiem konkurentiem. Starpfinišā latvietis tuvāko sekotāju, Germanu Tirado no Kolumbijas pārspēja par vairāk nekā pusotru sekundi, tiekot pie trim punktiem. Pēc šī panākuma Silovs samazināja tempu un visu pārējo distanci bez lieka satraukuma noslidoja lielajā grupā, finiša līniju šķērsojot kā 15.

• Diemžēl arī šoreiz notikumi sacensībās neattīstījās Silovam labvēlīgi. Nākamajos divos starpfinišos pa trim punktiem savāca Džordans Belčos no Kanādas un Kars Jansmans no Nīderlandes, nonākot vienādās pozīcijās ar Silovu. Abi divi pēdējā aplī bija pārliecinoši priekšā Latvijas ātrslidotājam, kā rezultātā atlika cerēt, ka kāds no viņiem ielauzīsies labāko sešiniekā. Pēdējā aplī sesto vietu tomēr spēja izraut Stedans De Šmidts no Dānijas, par to saņemot trīs punktus. Tādējādi pie trim punktiem bija tikuši četri ātrslidotāji, bet tā kā pēdējais no šīs četrotnes finiša līniju šķērsoja Silovs, tad viņš sacensību noslēgumā ierindojās devītajā vietā un palika uzreiz aiz finālsacensību barjeras.

• Tikmēr cīņā par uzvaru labākais bija Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderis Ruslans Zahārovs no Krievijas, kurš savāca 62 punktus, bet aiz viņa finišēja Žonjans Nins no Ķīnas un Īans Kvins no ASV. Ja paskatās uz pirmā pusfināla rezultātiem, tad šis slidojums bija krietni ātrāks, kas Silovam liktu pielikt vēl lielākas pūles, lai iekļūtu finālsacensībās.

• Pirmajā posmā Silovs startēja arī 5000 metru B divīzijas sacensībās, bet trešajā aizvadīja sacensības 1500 metros B divīzijā. Arī šajā posmā latvietis startēs 1500 metros B divīzijā, sacensībām sākoties plkst. 03:35 pēc Latvijas laika.

Pasaules kausa izcīņas 4. posms ātrslidošanā, Masu starts vīriešiem, 2. pusfināls

VietaSportistsRezultātsPunkti
1.R.Zaharovs (RUS)7:21.56062
2.B.Svings (BEL)7:21.83040
3.I.Kvins (USA)7:22.02020
4.K.Uļekļevs (NOR)7:22.23010
5.Č.Dževons (KOR)7:22.4807
6.S.D.Šmidts (DEN)7:23.9703
7.Dž.Belčos (CAN)7:24.4503
8.K.Jansmans (NED)7:25.0903
9.H.Silovs (LAT)7:51.1003