Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Klēbo uzvar gan iedzīšanas taktiskajā cīņā, gan "Ruka Triple" minitūrē

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Klēbo uzvar gan iedzīšanas taktiskajā cīņā, gan "Ruka Triple" minitūrē
Juhanness Hesflots Klēbo finišē priekšā Aleksandram Boļšunovam un Emīlam Iversenam. Foto: EPA/Scanpix.

Somijas ziemeļu ciematā Rukā svētdien, 29. novembrī, tika noslēgtas "Ruka Triple" sacensības distanču slēpošanā. 15 km iedzīšanā slidsolī izvērtās aizraujoša taktiskā cīņa starp diviem norvēģiem un krievu. Pēdējā kilometrā izturīgākais izrādījās tieši Norvēģijas sportists Juhanness Hesflots Klēbo.

Vakardienas 15 km klasiskā stila sacensību uzvarētājs Juhanness Hesflots Klēbo trasē devās par 26 sekundēm ātrāk nekā krievs Aleksandrs Boļšunovs un 31 sekundi priekšā tautietim Emīlam Iversenam. Pēc trim ar pusi kilometriem viņi bija spējuši pietuvoties Klēbo tikai par dažām sekundēm, tomēr līdz trases vidusdaļai (7.5 km) pārsvars tika sadeldēts jau pilnībā, un viņi abi arī izvirzījās sacensību priekšgalā. Klēbo galvenais uzdevums tagad bija turēt līdzi abiem līderiem, kas arī veiksmīgi izdevās.

Aizmugurē tuvojās arī četru sportistu sekotāju grupa, kurā ietilpa krievi Aleksejs Červotkins un Jevgeņijs Belovs, soms Īvo Niskanens un brits Endrjū Masgreivs. Vēlāk viņiem pievienojās arī norvēģis Hanss Kristers Holunds un vēl viens Krievijas pārstāvis Andrejs Meļņičenko. Taču trīs līderus sekotājiem panākt tā arī neizdevās. Boļšunovs praktiski visu laiku turējās pirmajā vietā, taču mazāk kā kilometru pirms finiša savu izrāvienu no trešās pozīcijas veica Klēbo. Nedz Boļšunovs, nedz Iversens nespēja turēt līdzi 24 gadus vecajam tronheimietim, kurš izcīnīja savu 39. uzvaru PK posmos karjerā. Klēbo tā bija arī trešā uzvara "Nordic Opening" minitūrē karjerā. Vairāk par viņu šajā tūrē ir uzvarējis tikai viņa tautietis Martins Jonsruds Sunbī.

Jāatgādina, ka sieviešu konkurencē "Ruka Triple" minitūrē pārliecinoši bez pārsteigumiem par uzvarētāju kļuva Terēse Jūhauga no Norvēģijas, kamēr vienīgā Latvijas pārstāve Patrīcija Eiduka ierindojās 45. vietā. Tiesa, atsevišķi 10 km slidsolī Eiduka sasniedza 24. labāko laiku, otro reizi karjerā iekļūstot PK posma trīsdesmitniekā.

15 km iedzīšana slidsolī, PK 3. posms, Ruka (Somija)

V.SportistsValstsRezultātsLaiks 10 km (vieta)
1.Juhanness Hesflots KlēboNorvēģija35:09.835:09.8 (32)
2.Aleksandrs BoļšunovsKrievija+0.734:44.5 (17)
3.Emīls IversensNorvēģija+3.034:41.8 (15)
4.Hanss Kristers HolundsNorvēģija+19.533:57.3 (1)
5.Īvo NiskanensSomija+27.334:42.1 (16)
6.Endrjū MasgreivsLielbritānija+27.734:30.5 (9)

Tā kā sacensības Lillehammerē no 4. līdz 6. decembrim koronavīrusa dēļ tika pārceltas uz pagaidām nenoteiktu datumu, tad nākamais posms Pasaules kausa izcīņā pagaidām paredzēts 12. decembrī Davosā, kad notiks sprinta sacīkstes slidsolī.