Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Paipals ātrākais Madonas slēpojumā

Jānis Pārums

Paipals ātrākais Madonas slēpojumā
Jānis Paipals
Organizatoru foto

Nedēļas nogalē, īsti ziemīgos laika apstākļos, vairāk kā 500 slēpotāji no dažādām Latvijas pilsētām pulcējās Madonas slēpošanas un biatlona sporta bāzē „Smeceres sils”, kur notiks slēpošanas sacensības – Sport2000-Fischer Tautas slēpojums „Madona”, kas vienlaicīgi bija arī „SportLat Balva” 3. posms. Tikai pēdējā kilometrā pirms finiša, veicot izrāvienu no saviem konkurentiem, 19km meistarības distancē uzvaru izcīnīja Jānis Paipals no Gulbenes. No dāmām ātrākā bija Ļubova Pavļukova no Daugavpils.

Dalībnieki varēja izvēlēties sev piemērotāko distanci: 19km meistarības distanci, 12km veselības distanci vai 2,5km jauniešu distanci. Arī pašiem mazākajiem tika organizēts bērnu slēpojums 300 – 500m.

Jau no distances vidus bija izveidojies līderu kvartets – Jānis Paipals, Viesturs Eglītis, Kārlis Vanags un Nauris Birkentāls. Bija skaidrs, ka starp šiem sportistiem izveidosies cīņa par godalgotām vietām. Tikai pirms pēdējā kalna Jānis Paipals veica izšķirošo izrāvienu no konkurentiem un uzvarēja ar laiku 46 min un 7 sekundes aiz sevis atstājot Viesturu Eglīti (46 min un 13 sek) un Kārli Vanagu (46 min un 50 sek).

Sieviešu grupas uzvarētāja Ļubova Pavļukova finišēja pēc 1st 02 min 5sek. Otrajā vietā ierindojās Linda Katlapa (1st 02 min un 34 sek), trešajā vietā Laura Kupča (1st 02 min un 38 sek).

Tradicionāli spraigas izvērtās bērnu sacensības kopumā pulcējot 61 jauno sportistu. Jāpiebilst, ka šogad pati jaunākā dalībniece bija Dārta Šķēle no Madonas, kurai nav pat pilni 4 gadi. Savukārt vecākais dalībnieks bija Jānis Šķēps no Valmieras, kas piedalījās 19km distancē.

Gundars Upenieks, pasākumu organizators: „Paldies ikvienam dalībniekam gan lielam, gan mazam, kas pavadīja šo īsti ziemīgo ziemas dienu kopā ar savu ģimeni, draugiem un mums. Man ir prieks, ka Madonas slēpojums ir kļuvis par otru lielāko slēpojumu Latvijā aiz tradicionālā slēpojuma Apkārt Alaukstam. Domāju, ka katrs dalībnieks izbaudīja jauko laiku, skaisto Madonas dabu un reljefu, kā arī novērtēja Madonas slēpošanas un biatlona sporta bāzes Smeceres sils modernizāciju un attīstību, kas ir viena no labākajām slēpošanas sporta bāzēm Latvijā.”

Pilnus sacensību dalībnieku rezultātus ir iespējams aplūkot Sportlat - Rezultāti

Vērtēšana sacensībās notika pa vecuma grupām sievietēm un vīriešiem. Godalgotās vietas tika apbalvotas ar SPORT2000 sarūpētām balvām. Savukārt neatkarīgi no pavadītā laika distancē, ikvienam sacensību dalībniekam ir iespēja izdrukāt savu diplomu Sportlat sadaļā „Rezultāti”.

Slēpojumu organizēja sporta pasākumu rīkotājs „Biedrība sporta klubs SportLat”, sadarbojoties ar Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolu.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Dreiškins, SportLat mārketinga komunikāciju vadītājs

  +1 [+] [-]

, 2013-02-25 17:45, pirms 11 gadiem
Fotogrāfijas no Tautas slēpojuma Madona meklē šeit:
"Tautas slēpojums Madona - 24.02.13" by...
';