Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pagrieziens Klēbo un Norvēģijas slēpošanas federācijas līguma parakstīšanas lietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pagrieziens Klēbo un Norvēģijas slēpošanas federācijas līguma parakstīšanas lietā
Espens Bjervigs un Johannes Hesflots Klēbo. Foto: Bildbyrån/ Langrenn.com.

Pēc ilgstošām pārrunām un nespēšanas vienoties pagājušajā nedēļā Norvēģijas mediji ziņoja, ka ir noticis pavērsiens un ka vairākkārtējas olimpiskais un pasaules čempions distanču slēpošanā Johannes Hēsflots Klēbo un Norvēģijas Slēpošanas federācija ir tuvu tam, lai būtu vienojušies par pārstāvības līgumu.

Iepriekš ziņojām, ka Klēbo un Norvēģijas Slēpošanas federācija ilgstoši nav spējuši panākt vienošanos, katrai pusei uzstājot uz sava, un nav parakstījuši pārstāvniecības līgumu, kas ļautu Klēbo startēt Pasaules kausā. Līdz ar to pastāvēja iespēja, ka pasaules labākajam distanču slēpotājam varētu iet secen nākamā sezona augstākajā līmenī.

Tagad Norvēģu mediji ziņo, ka Johannes Hēsflots Klēbo un Norvēģijas Slēpošanas federācija ir daudz tuvāk vienošanās panākšanai par pārstāvniecības līgumu nākamajai sezonai. Tāda vienošanās ir nepieciešama, jo aprīlī Klēbo neizvēlējās sadarbību ar valstsvienību.

Klēbo un viņa komandas, ko vada tēvs Hokons Klēbo, paziņojumā presei tika teikts, ka 26 gadus vecais slēpotājs ir gatavs noņemt sava privātā sponsora “Uno-X” logotipu no nacionālās izlases formas tērpa, lai izpildītu Slēpošanas federācijas prasības. Taču Slēpošanas federācija un atbildīgais par slēpošanu Espens Bjervigs stāsta, ka ir uzlabojumi esošajā situācijā, bet viņi tomēr pilnībā nav beiguši sarunas.

"Tieši pirms tam, kad mums vajadzēja sākt distanču slēpošanas lielo rudens sanāksmi, Klēbo izsūtīja paziņojumu presei, un, kad mēs to ātrumā izlasījām, man radās iespaids, ka Klēbo komanda vēlas risinājumu ar nacionālo izlasi visas sezonas garumā,” vēstījumā Norvēģijas medijiem raksta Bjervigs. Tālāk viņš skaidro, ka apgalvojums, ka pārstāvniecības līgums jau ir pavisam drošs, īsti neatbilst patiesībai un federācijai vēl jāturpina sarunas ar Klēbo komandu, lai panāktu galīgo vienošanos.

Pasaules kausa atklāšana Rukā šosezon sāksies pēc mēneša 24. novembrī. Jau ziņojām, ka Starptautiskā Slēpošanas un snovborda federācija (FIS) ir pamainījusi formātu Rukā, ieviešot distanci ar masu startu.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn