Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zvejniekam vēl viena 13.vieta Jaunatnes ziemas olimpiādē

Jānis Pārums

Zvejniekam vēl viena 13.vieta Jaunatnes ziemas olimpiādē
Miks Edgars Zvejnieks
Foto: Dainis Caune, žurnāls Sports

Sestdien – 21.janvārī, Insbrukā, Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu sniegputenī no mūsējiem veiksmīgākais bija Miks Edgars Zvejnieks, kurš tāpat kā milzu slalomā arī slalomā izcīnīja 13.vietu.

Pirmais brauciens pārāk lielas cerības neviesa. Latvietis 62 dalībnieku konkurencē finišēja 23. Pozīcijā, bet otrajā braucienā Miks Edgars Zvejnieks olimpiskajā Pačerkofela trasē izraisīja sensāciju. Cīņā ar 45 vārtiem (augstumu starpība 153 m) latvietis devās septītais un finišā sasniedza rezultātu, kas visai ilgi palika nepārspēts. Sacensību komentētājs itin labi iemācījās izrunāt viņa vārdu, atgādinot, ka Miks Edgars Zvejnieks no Latvijas joprojām ir līderis. Otrajā trasē par latvieti ātrāki bija tikai divi puiši! Turklāt minimāli – par vienpadsmit sekundes simtdaļām ātrāks bija slovāks Stefans Hadalins , par deviņām simtdaļām Sandro Simonē, kurš kļuva par čempionu. Sudrabu izcīnīja Drīss Van der Broke (Beļģija) +1,90, bronzu austrietis Matiass Elmārs Grāfs +1,99, 13. Miks Edgars Zvejnieks +4,82.

Pēc finiša latvietis atzina, ka šis bijis viņa karjerā labākais brauciens slalomā. Aiz mūsu kalnu slēpotāja palika ne tikai igaunis Tenis Luiks, kas FIS rangā ir augstākā vietā, bet arī divi austrieši, šveicietis, amerikānis, spānis un pat francūzis Viktors Šullers, kas milzu slalomā izcīnīja bronzas medaļu, par pārējiem konkurentiem nemaz nerunājot. „Mikam atliek tikai aptvert, ka slalomā ir divi braucieni!” pasmaidīja delegācijas vadītājs Dinārs Doršs. „Protams, to vieglāk pateikt nekās izdarīt.”

Sākoties skeletonistu sacensībām, sniegputenis kļuva vēl intensīvāks, liekot strādniekiem trasi tīrīt pirms katra braucēja. Dāvis Dreimanis abos braucienos četrpadsmit dalībnieku konkurencē finišēja astotais.
„Iepriekš plānojām, ka būtu labi iekļūt desmitniekā. Dāvis ar savu nelielo pieredzi šo uzdevumu izpildīja godam,” atzina treneris Mārtiņš Bite.

Zēfeldē jauktajā biatlona un distanču slēpošanas stafetē (6 km biatloniste + 4 km distanču slēpotāja + 7,5 km biatlonists + 5 km distanču slēpotājs) nepiepildījās mūsu cerības apsteigt lietuviešus. Pirmajā posmā Gunita Gaile, šaujot nekļūdīgi šādu iespēju vēl saglabāja, bet Zane Eglīte 24 komandu konkurencē atslēpoja pēdējā. Biatlonā arī Linards Zēmelis bija precīzs un ar 19. rezultātu posmā Latviju aizvilka līdz 23. pozīcijai, bet arī Arnis Pētersons nespēja panākt lietuviešus, kas izcīnīja 22. vietu, astotie – igauņi. Par čempioniem kļuva vācieši, sudrabs krieviem, bronza amerikāņiem.

Sestdienas vakarā Insbrukas centrā pirmo reizi skanēja Latvijas himna. Apbalvošanas ceremoniju laukumā jaunatnes olimpiskā čempiona zelta medaļa tika pasniegta Augustam Valdim Vasiļonokam, kurš ceturtdien uzvarēja hokejistu individuālo prasmju turnīrā.

Svētdien – 22.janvārī, uz starta stājas pēdējie mūsu pārstāvji bobslejisti Oskars Ķibermanis un Elvis Kamšs. Bet vakarā notiks I Jaunatnas ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija.

Sīkāk par Pasaules Jaunatnes I ziemas olimpiskajām spēlēm Youth Olympic Games - Innsbruck 2012
Sīkāk par Latvijas Jaunatnes Olimpisko delegāciju www.latvijasolimpiade.lv » Latvijas...

Informāciju sagatavoja:
Dainis Caune, žurnāls Sports