Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sarrazēns Kicbīlē atkārto tautieša Alfāna 29 gadus veco sasniegumu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sarrazēns Kicbīlē atkārto tautieša Alfāna 29 gadus veco sasniegumu
Šī gada Kicbīles nobrauciena "karalis" Sipriens Sarrazēns. Foto: AP.

Šajā sezonā lieliski startējošais francūzis Sipriens Sarrazēns palika nepārspēts otro dienu pēc kārtas leģendārajā Kicbīles (Austrija) nobraucienā, atkārtojot tautieša Luka Alfāna sasniegumu 1995. gadā, kad 90.-to gadu franču zvaigzne arī divas reizes vienā nedēļas nogalē uzvarēja Hānenkamas trasē.

Kad Alfāns 1995. gada janvārī abas dienas uzvarēja Kicbīlē, Sipriens Sarrazēns bija tikai trīs mēnešus vecs. Līdz šai sezonai Sarrazēns trijniekā bija ticis tikai divas reizes, bet šajā sezonā to jau ir paveicis sešas reizes. Šodien francūzis atkal rādīja lielisku sniegumu un atkal pārspēja Marko Odermatu, piekto posmu pēc kārtas ātrumdisciplīnās esot labāko trijniekā un izcīnot karjeras ceturto un sezonas trešo uzvaru.

Iepriekšējā reize, kad kāds ko tādu Kicbīlē sasniedza, bija pirms trim gadiem, kad divas uzvaras nedēļas nogalē Hānenamas trasē savā priekšpēdējā sezonā izcīnīja šveicietis Beāts Foics.

Pēdējos piecos startos ātrumdiscplīnās ar Sarrazēnu trijniekā kopā bijis arī Odermats, kurš, pateicoties savām lieliskajām spējām milzu slalomā, jau desmito startu pēc kārtas ir nopelnījis godalgoto vietu. Pēdējo reizi izcilais šveicietis neieguva godalgu, kad decembra vidū uzrādīja 7. laiku Valgardenas nobraucienā. Līdz ar to Sarrazēns ar divām uzvarām nobraucienā Kicbīlē atkārtoja to pašu, ko pirms nedēļas Odermats Vengenā.

Vakardienas rezultātu par trim pozīcijām uzlaboja un tāpat kā pirms nedēļas Vengenas nobraucienā trešo vietu izcīnīja itālis Dominiks Pariss.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens vīriešiem, Kicbīle (Austrija), 55 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Sipriens SarrazēnsFrancija1:52.96
2.Marko OdermatsŠveice+0.91
3.Dominiks ParisItālija+1.44
4.Štefans BabinksisAustrija+1.69
5.Maksens MuzatonsFrancija+1.72
6.Vicents KrihmairsAustrija+1.73

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem, 18 no 41 starta

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice1156
2.Sipriens SarrazēnsFrancija660
3.Marko ŠvarcsAustrija464
4.Aleksandrs Omuts KildeNorvēģija440
5.Vincents KrīhmairsAustrija392
6.Manuels FellersAustrija384

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem nobraucienā, 7 no 11 startiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice516
2.Sipriens SarrazēnsFrancija510
3.Dominiks ParissItālija329

     [+] [-]

, 2024-01-20 19:49, pirms 5 mēnešiem
Vai nu kko ne tā lasu, bet pirmajā rindkopā tiek minēts 29 adus vecs rekords, bet otrajaa rindkopā par Foicu kurš to paveicis pirms 3 gadiem?