Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempione milzu slalomā izcīna uzvaru PK posmos pēc divu gadu pārtraukuma

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpiskā čempione milzu slalomā izcīna uzvaru PK posmos pēc divu gadu pārtraukuma
Sāra Hektore. Foto: AP.

Pēc divu gadu pārtraukuma uzvaru Pasaules kausa posmos izcīnījusi olimpiskā čempione milzu slalomā Sāra Hektore no Zviedrijas, kura šodien dominēja Jasnā (Slovākija) notikušajā milzu slalomā.

Pēdējo reizi Sāra Hektore bija uzvarējusi, kad 2022. gada februārī kļuva par olimpisko čempioni. Iepriekšējo uzvaru PK posmos zviedriete izcīnīja mēnesi pirms olimpiskajām spēlēm 2022. gada janvāra beigās, kad pārspēja visas konkurentes Kronplacas milzu slalomā. Šajā sezonā Hektore bija divas reizes tikusi trijniiekā, gan slalomā, gan milzu slalomā iegūstot trešo vietu, taču tik un tā nebija tā Hektore, ko bijām pieraduši redzēt pirms diviem gadiem.

Šodien Jasnā zviedrietes rādītais sniegums atbilda 2021./2022. gada sezonai, neatstājot nekādas cerības pat Mikaēlai Šifrinai, kura divu braucienu summā zaudēja pusotru sekundi. Savukārt otro reizi sezonā trijniekā iekļuvusī jaunzēlandiete Alise Robinsone no uzvarētājas atpalika vairāk nekā divas ar pusi sekundes, bet pārējo deficīts sākās jau no četrām sekundēm. Tas arī parāda Hektores varenumu šodien.

Pēc samērā nesekmīgiem startiem slalomā horvātu jaunā un talantīgā kalnu slēpotāja Zrinka Ļjutiča, kura ir gadu jaunāka par Dženiferu Ģērmani, ieguva 4. vietu, jau ceturto reizi karjerā tiekot sešiniekā. 2021. gada pasaules čempionei Larai Gutai-Behrami ar sesto vietu pietika, lai izvirzītos līderpozīcijās šajā disciplīnā. Šifrinas sīvākā konkurente PK kopvērtējumā Petra Vlhova šodien nefinišēja pirmajā braucienā tāpat kā līdzšinējā milzu slaloma kopvērtējuma līdere Federika Brinjone.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms sievietēm, Jasna (Slovākija)

V.SportisteValstsRezultāts
1.Sāra HektoreZviedrija2:17.80
2.Mikaēla ŠifrinaASV+1.52
3.Alise RobinsoneJaunzēlande+2.71
4.Zrinka ĻjutičaHorvātija+4.33
5.Tea Luīze StjernesundaNorvēģija+4.40
6.Lara Guta-BehramiŠveice+4.49

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm, 21 no 43 startiem

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaēla ŠifrinaASV1109
2.Petra VlhovaSlovākija802
3.Lara Guta-BehramiŠveice789
4.Federika BrinjoneItālija777
5.Sāra HektoreZviedrija618
6.Sofija GodžaItālija582
55.Dženifera ĢērmaneLatvija63

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm, milzu slaloms, 7 no 11 startiem

V.SportisteValstsPunkti
1.Lara Guta-BehramiŠveice485
2.Federika BrinjoneItālija460
3.Mikaēla ŠifrinaASV429
4.Sāra HektoreZviedrija372