Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempioni norvēģi uzvar komandu sacensībās kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempioni norvēģi uzvar komandu sacensībās kalnu slēpošanā
Norvēģijas komandas dalībnieks S.Foss-Sulevogs lēnākajā sarkanajā trasē Lencerhaidē. Foto:Gabriele Facciotti / AP /NTB

Šodien Lencerhaidē (Šveice) pasaules kausa noslēdzošajā posmā kalnu slēpošanā jauktajās komandu paralēlā milzu slaloma sacensībās uzvaru svinēja pasaules čempioni norvēģi, kas finālā ļoti līdzīgā cīņā pārspēja pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējus vāciešus.

Šodien Lencerhaidē beidzot varēja sākties noslēdzošā pasaules kausa posma sacensības kalnu slēpošanā. Lai arī šai disciplīnai ir vismazākā nozīme un interese, tomēr jauktajās komandu sacensības, kur katrā komandā startēja četri dalībnieki – divi vīrieši un divas sievietes un kur dalībnieki brauc paralēlās milzu slaloma trasēs, šodien aizritēja interesantās un ļoti līdzīgās cīņās. Visos astoņos dueļos, sākot no ceturtdaļfināla tika fiksēts neizšķirts rezultāts 2:2, un uzvarētāji katrā pārī tika noteikti pēc labāko laiku summas. Tāpat kā čempionātā arī šeit viena no trasēm izskatījās ātrāka, jo vismaz 95% gadījumos pāru uzvarētāji brauca zilajā trasē.

Norvēģija apliecināja, ka pirms mēneša Itālijā viņu pirmā uzvara pasaules čempionātos nebija nejauša. Norvēģi, kuru sastāvā no pasaules čempionāta bija tikai divi – Johansena un Sulevogs, ceturtdaļfinālā pārspēja amerikāņus, bet pusfinālā, kas bija pasaules čempionāta fināla atkārtojums, vēlreiz tika galā ar zviedriem. Finālā Norvēģijai pretī stājās Vācija, kas iepriekšējās kārtās uzvarēja Itāliju un Austriju. Nestvolds-Haugens un Lisdāle tomēr bija uzrādījuši nedaudz ātrākus laikus nekā abi labākie Vācijas komandā Filzere un Štrāsers, un norvēģi varēja svinēt uzvaru.

Tikmēr vāciešiem, kuri šoreiz 17 gadus vecās Emmas Aiheres vietā bija iekļāvuši pēdējos pasaules kausa posmos ļoti labus rezultātus slalomā uzrādījušo Lēni Dīru, bet vīriešiem Štefana Luica vietā bija Linuss Štrāsers, samierinājās ar otro vietu. Austrija mazajā finālā tomēr pārspēja pasaules vicečempionus Zviedriju, neļaujot tām pašām komandām būt trijniekā, kuras ieguva medaļas pasaule čempionātā. Starp citu, ceturtdaļfinālā Austrija tikai knapi par 0,02 sekundēm pārspēja Slovēniju, esot ļoti tuvu, lai paliktu ārpus pusfināla kā pasaules čempionātā.

Pasaules kausa noslēdzošais posms kalnu slēpošanā, komandu sacensības, Lencerhaide (Šveice), 9 komandas

V.Valsts (Sportisti)
1.Norvēģija (K.Lisdāla; S.F.Sulevogs; K.R.Johansena; K.Nestvolds-Haugens)
2.Vācija (A.Filzere; A.Šmids; L.Dīra; L.Štrāsers)
3.Austrija (K.Hūbere; F.Gštrains; F.Griča; A.Pertls)
4.Zviedrija (S.Hektora; M.Rengrēns; M.Bostrēma-Musenera; K.Jakobsens)

     [+] [-]

, 2021-03-19 19:47, pirms 3 gadiem
Norvēģi malači. Bet ar trasēm gan pēdējā laikā kaut kas bieži nav kārtībā - arī šoreiz zilā trase bija ātrāka par sarkano, lai gan tik dramatiski kā PČ. Nesaprotu, vai pat ar mūsdienu tehnoloģijām ir tik grūti uz viena pakalna blakus uztaisīt līdzvērtīgas trases? Jeb tā ir vienkārši trases veidotāju neprofesionalitāti vai nolaidība?