Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Supergigantā pat vēl blīvāki rezultāti – Top3 0,03 sekundēs, Kilde ārpus trīsdesmitnieka

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Supergigantā pat vēl blīvāki rezultāti – Top3 0,03 sekundēs, Kilde ārpus trīsdesmitnieka
Vincents Krīhmairs. Foto: Reuters/Scanpix.

Vakar Valgardenā (Itālijā) Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīriešiem supergigantā pirmais trijnieks satilpa vēl mazākā atstarpē nekā dienu iepriekš nobraucienā, proti, trijās sekundes simtdaļās. Par uzvarētāju kļuva austrietis Vincents Krīhmairs.

Ceturtdien 32 gadus vecais Krīhmairs nobraucienā, kur pirmo un trešo vietu šķīra piecas sekundes simtdaļas, palika tālajā 17. vietā, bet vakar 2021. gada pasaules čempions abās ātrumdisciplīnās bija ātrākais supergigantā, svinot 17. uzvaru karjerā PK posmos.

Šī uzvara Krīhmairam nāca ļoti sīvā cīņā ne tikai ar otro vietu ieguvušo tautieti un vienaudzi Danielu Hemetsbergeru, kurš piekāpās nieka divas sekundes simtdaļas, bet arī ar Pasaules kausa līderi Marko Odermatu, kurš bija vēl par simtdaļu lēnāks un otro dienu pēc kārtas ieņēma trešo vietu.

Otro dienu pēc kārtas ceturtā vieta tika Francijai. Ja nobraucienā tas bija joprojām uz pirmo godalgoto vietu cerošais Nils Allegre, tad supergigantā tieši aiz tirjnieka ierindojās divas godalgas jau nopelnījušais Sipriens Sarazēns, kurš par 0,01 sekundi apsteidza austrieti Marko Švarcu. Ja Odermats abas dienas tika trijniekā, tad kanādietis Džeims Kroufords abos startos iekļuva sešiniekā, supergiantā ieņemot 6. vietu un esot ļoti tuvu trijniekam un uzvarētājam.

Pa galam neveiksmīgs starts sanāca Aleksandram Omutam Kildem, kurš palika 37. vietā. Norvēģis visu trasi veica vienmērīgi, un tālā vieta nav saistīta ar kļūdu kādā no trases daļām. Tikmēr pasaules elitei ar 9. vietu sevi pieteica 22 gadus vecais pagājušā gada pasaules junioru vicečempions no Šveices Franjo von Almens, kuram tas bija trešais starts PK, bet iepriekšēos divos bija attiecīgi 35. un 46. vietā.

Pasaules kauss kalnu slēpošanā vīriešiem, supergigants, Valgardena (Itālija), 65 dalībnieki

VSportistsValstsLaiks
1.V.KrīhmairsAustrija1:28.39
2.D.HemetsbergersAustrija+0.02
3.M.OdermatsŠveice+0.03
4.S.SarazēnsFrancija+0.12
5.M.ŠvarcsAustrija+0.13
6.Dž.KroufordsKanāda+0.15