Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīriešiem kalnu slēpošanā cīņa par titulu būs trijās disciplīnās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vīriešiem kalnu slēpošanā cīņa par titulu būs trijās disciplīnās
Bīts Foics var atkārtot tautieša Didjē Kuša sasniegumu - 4 uzvaras nobrauciena ieskaitē. Foto: Olympic channel

Vīriešiem cīņa par mazo kristāla globusu notiks trijās disciplīnās – milzu slalomā, supergigantā un nobraucienā, jo slalomā uzvaru sezonas kopvērtējumā jau nodrošinājis austrietis Marko Švarcs.

Papildu cīņai par lielo kristāla globusu starp francūzi Aleksi Penturo un šveicieti Marko Odermatu vīriešiem sezonas labākais kalnu slēpotājs ir jānoskaidro trijās disciplīnās. Visspraigākā cīņa no šīm trim gaidāma milzu slalomā.

Milzu slaloms

Pēc pagājušās nedēļas nogales uzvaras Kranska Gorā vadībā ar 625 punktiem ir izvirzījies Marko Odermats, kurš Aleksi Penturo apsteidz par 25 punktiem. Šveicietim, lai izcīnītu pirmo karjeras globusu, pietiktos vismaz ar otro vietu. Savukārt francūzim, kuram pirmās vietas iepriekš ir bijušas tikai Alpu kombinācijā, ar savu uzvaru vien nebūs gana, jo jācer, ka Odermats augstāk par trešo vietu netiks. Teorētiskas iespējas ir arī Filipam Zubčičam, kurš no Odermata atpaliek 99 punktus, bet no Penturo 76. Horvāts, kurš arī pagājušā gadā bija trešais, pirmo globusu varēs saņemt tad, ja pats uzvarēs, bet Penturo netiks desmitniekā, bet Odermats piecpadsmitniekā (pasaules kausa noslēguma posmā punktus dod tikai pirmajiem piecpadsmit – aut.piez.).

Nobrauciens

Savam ceturtajam pēc kārtas titulam droši soļo pretī šveicietis Bīts Foics, kurš šajā sezonā no septiņiem startiem divas reizes uzvarējis, tikpat reizes bijis otrais un vienu reizi finišējis trešajā vietā. Ja Foics nefinišēs zemāk par 7.vietu un noturēsies līderpozīcijās kopvērtējumā, tad viņš var atkārtot sava tautieša Didjē Kuša sasniegumu, jo Kušs arī uzvarēja nobraucienā četras reizes, tiesa, ne pēc kārtas. Vienīgais, kas var patraucēt šveicietim ir Matiass Maijers. Austrietis atpaliek salīdzinoši daudz – 68 punktus, un var cerēt uz panākumu, ja atkārtojas Bormio posma scenārijs decembra beigās, kad pats uzvarēja, bet Foics ieņēma desmito vietu.

Supergigants

Līdzīgi kā nobraucienā arī otrajā ātrumdisciplīnā supergigantā pirmos divus šķir liela atstarpe. Vadībā ar 83 punktu pārsvaru atrodas iepriekšējo trīs sezonu otro vietu ieguvušais Vincents Krihmairs, kurš šosezon šajā disciplīnā nopelnījis visa kaluma godalgas, tajā skaitā trīs uzvaras. Un, lai pasaules čempions tiktu pie pirmā mazā globusa, viņam pietiek pat ar 14.vietu. Turpretī vicelīderim Marko Odermatam ir jāuzvar un jācer, ka Krihmairam kaut kas noies greizi kā decembra vidū Valgardenā.