Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks gatavs startam FIS Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks gatavs startam FIS Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā
Miks Zvejnieks Itālijas Alpos
Foto: Sportista privātais arhīvs

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks, kā arī pārējā Latvijas kalnu slēpošanas izlase, šajā nedēļā startēs kalnu slēpošanas divgades lielākajā notikumā – FIS Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā.

Šī gada FIS Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā norisinās Itālijas kalnos, Kortīnā d’Ampeco. Lai gan iepriekšējā vasarā izskanēja runas, ka čempionāts varētu tikt pārcelts, tomēr viss norisinās kā ieplānots, un jau iepriekšējā nedēļā čempionāts iesākās ar sacensībām ātruma disciplīnās, savukārt šajā nedēļā gaidāmi starti tehniskajās disciplīnās – milzu slalomā un slalomā.

Lai arī šī sezona sportistiem ir krietni savādāka kā citus gadus, kas saistāms ar dažādajiem ierobežojumiem pandēmijas dēļ, Miks Zvejnieks stāsta, ka treniņu procesu ir izdevies aizvadīt pietiekošā daudzumā: “Patiesībā, kalnu slēpotājiem Eiropā ir ļoti paveicies, jo esam spējuši aizvadīt tikpat kvalitatīvus un pietiekošā daudzumā treniņus kā ‘normālās’ sezonās. Protams, Covid-19 situācija neļauj atslābt - plāni ik pa laikam mainās, organizatoriski jautājumi ir mazliet apgrūtinātāki, bet kopumā sūdzēties pavisam nevar. Arī sacensību sezona līdz šim ir aizritējusi kā ierasts, ievērojot visus spēkā esošos ierobežojumus.”

Arī sacensībās šajā sezonā Latvijas sportistam izdevies veikt labus un pat ļoti labus braucienus – to parāda FIS kategorijas sacensībās janvārī uzrādītais ātrākais laiks vienā sacensību braucienā, tomēr līdz šim nav izdevies tos apvienot gala rezultātā divu braucienu summā: “Pats vēljoprojām meklēju pareizās sajūtas psiholoģiskā līmenī, lai sacensību dienā izdotos nevis tikai viens, bet gan divi izcili braucieni. Nešaubos, ka tas izdosies! Treniņos ļoti stabili izdodas parādīt spēcīgu sniegumu, jāpiestrādā mazliet pie pārliecības sacensībās.”

Šogad pārsvarā 25 gadus vecais Zvejnieks startē Eiropas kausa mēroga sacensībās, turklāt ļoti stabili. Trijās no četrām sacensībām izdevies iekļūt pirmajā četrdesmitniekā, gandrīz 100 sportistu konkurencē, tomēr katru reizi nedaudz ir pietrūcis, lai aizsniegtos līdz punktiem jeb Top30: “Noslēdzošajā Eiropas kausa posmā janvāra sākumā paliku turpat aiz Top30 - 31. vietā. Līmenis tur, protams, ir augsts, līdz ar to arī abiem braucieniem jābūt spēcīgiem un ļoti pārliecinošiem, lai ielauztos starp labākajiem. Trīs Eiropas kausa posmu starti man vēl priekšā.”

Iepriekšējā Pasaules čempionātā, kurš pirms diviem gadiem norisinājās Zviedrijas kalnu kūrortā Orē, Miks Zvejnieks sasniedza 67. vietu milzu slaloma disciplīnā un 38. vietu slalomā, kas arī ir Mika ‘specialitāte’. Pirms šī gada čempionāta Miks noteic: “Mērķis Pasaules čempionātam Kortinā ir skaidrs - uzlabot savu iepriekšējā čempionāta Orē, Zviedrijā rezultātu!”

Pirmais starts Pasaules čempionātā Mikam Zvejniekam plānots 18. februārī, kad norisināsies milzu slaloma kvalifikācijas sacensības. Dienu vēlāk pašas pamatsacensības milzu slalomā, bet čempionāta pēdējās divās dienās, 20. un 21. februārī, attiecīgi, kvalifikācijas sacensības un galvenās sacensības slalomā.

Mika Zvejnieka starti 2020./21. gada sezonā iespējami pateicoties atbalstam, ko sniedz: “Firma L4”, “Klīnika Piramīda”, „BTA Baltic Insurance Company”, “FANS”, SK “Virsotne”, “K-uguns”, “Muesli Graci”