Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

FIS plāno vienādu startu skaitu ātrumdisicplīnās un tehniskajās disciplīnās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

FIS plāno vienādu startu skaitu ātrumdisicplīnās un tehniskajās disciplīnās
Nobrauciens Kicbīlē. Foto: Getty images

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) prezentējusi nākamās sezonas pasaules kausa posmu kalendāru kalnu slēpošanā, ko plāno apstiprināt jūnija sākumā un kurā būs noteikts vienāds startu skaits ātrumdisciplinās un tehniskajās disciplīnās, tādējādi mēģinot izskaust līdz šim pastāvošo nevienlīdzību.

Pagājušās sezonas noslēgumā ziņojām par divkārtējās pasaules čempiones Laras Gutas-Behrami izteikto kritiku par nevienlīdzīgo startu skaitu pēdējos gados, diskriminējot un nostādot neizdevīgā situācijā ātrumdisciplīnu braucējus, kuriem tā dēļ faktiski nav iespējams izcīnīt Lielo Kristāla globusu jeb uzvaru visu disciplīnu kopvērtējumā. Tomēr šie pamatotie iebildumi ir sadzirdēti, un FIS, prezentējot nākamās sezonas kalendāru kalnu slēpošanā, ir ņēmusi to vērā un mēģinājusi nostādīt līdzvērtīgās pozīcijās “slalomistus” un “ātrumniekus”, sabalansējot programmu, kā tas bija pirms dažiem gadiem.

Pirmo reizi pēdējo gadu laikā gan vīriešiem, gan sievietēm būs vienāds startu skaits – 18 sacensības – gan ātruma, gan tehniskajās disciplīnās. Pagājušajā sezonā sievietēm bija 13 ātrumdisciplīnu starti ( 7 nobraucienā un 6 supergigantā) un 17 tehnisko disciplīnu starti (8 milzu slalomā un 9 slalomā). Vīriešiem ātrumdisciplīnās bija identiski sievietēm, bet tehniskajās disciplīnā notika 21 sacensība (10 milzu slalomā un 11 slalomā. 2019./2020.gada sezona nebija pilnīga un aprāvās uzlikto ierobežojumu dēļ, bet 2018./2019.g. sezonā 13 (sievietēm) un 15 (vīriešiem) ātrumdisciplīnas nobālēja uz 20 (sievietēm) un 21 (vīriešiem) tehnisko disciplīnu sacensību skaita fona.

Papildu tam plānojas divas paralēlā slaloma sacensības, vienas no kurām būs turpat kur pērn Lehā (Austrija), bet otras – Kuršavelā (Francija). Arī nākamajā sezonā pasaules kausa posmos nav paraudzēta Alpu kombinācija, kas būs iekļauta tikai Olimpiskajās spēlēs Pekinā, kā tas bija šogad pasaules čempionātā.

Pēc vienas sezonas pārtraukuma pasaules kausa posmus atkal uzņems Ziemeļamerika. Tikmēr pasaules kausa noslēgums jeb fināls paredzēts Meribelā-Kuršavelā Francijā.