Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Jansrūds izcīna uzvaru sezonas pirmajā kombinācijā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Jansrūds izcīna uzvaru sezonas pirmajā kombinācijā
Kjetils Jansrūds slaloma trasē
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģu kalnu slēpotājs Kjetils Jansrūds, piektdien notikušajā Pasaules Kausa pirmajā posmā kombinācijā, izcīnījis savu otro uzvaru šosezon.

Vīriešu Pasaules Kausa sezona turpinās ar posmu Vengenā, Šveicē. Atšķirībā no sievietēm, kuras kombinācijā sacentās jau pirms Ziemassvētkiem, Francijas kalnu kūrortā Valdizērā, vīri tikai šodien aizvadīja disciplīnu, kurā pirmais brauciens jāveic pa nobrauciena trasi, bet otrais - pa slaloma.

2682 metrus garajā nobrauciena trasē pārliecinoši ātrākais bija Jansrūda tautietis Aksels Lunds Svindāls, kurš tuvāko sekotāju Adrienu Toksu no Francijas apsteidza par 0,72 sekundēm. Dalītā trešajā vietā palika Jansrūds un austrietis Haness Reihelts, līderim zaudējot 0,90 sekundes.

Vairāki sportisti, tostarp arī Reihelts šodien startēja tikai nobraucienā, gatavojoties rītdienas nobrauciena sacensībām, tāpēc slalomā nepiedalījās.

Neskatoties uz kļūdu, kas gandrīz noveda pie kritiena, Jansrūds slaloma braucienu veica lieliski, un ar to pietika lai apsteigtu gan Toksu, gan Svindālu. Jāpiemin, ka Svindāls oficiālās sacensībās slalomā nebija startējis kopš 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm. Svindālam šodien līdz uzvarai pietrūka vien 0,04 sekundes.

Rīt sacensības Vengenā turpināsies ar slaveno Vengenas nobraucienu, kura 4372 metru garā trase ir garākā Pasaules Kausa kalendārā.

Pasaules Kausa posms Vengenā, kombinācija

VietaBraucējsLaiks
1Kjetils Jansrūds2:37.61
2Aksels Lunds Svindāls+0.04
3Adriens Tokss+0.13
4Tomass Mermilo Blondē+0.28
5Dominiks Pariss+0.49
6Marks Gizins+0.98

     [+] [-]

, 2016-01-15 17:52, pirms 9 gadiem
Tokss? Tio vai Tijo tad jau, net nu ne Tokss

     [+] [-]

, 2016-01-16 03:03, pirms 9 gadiem
Prieks par abiem norge puikām!