Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Klēbo pārspēj Boļšunovu, bet abi ārpus trijnieka 50km distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo pārspēj Boļšunovu, bet abi ārpus trijnieka 50km distancē
Krīgers priecīgs par pirmo uzvaru 50km distancē. Foto: NTB.

Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā Engadīnē (Šveice) vīriešiem 50km iedzīšanā brīvajā stilā uzvaru svinēja šī gada pasaules čempionātā trīs individuālās medaļas izcīnījušais Simens Hegstāds Krīgers, tieši aiz sevis atstājot 2019.gada pasaules čempionu šajā distancē Hansu Kristeru Holundu un 2016.gada U23 čempionu Jenu Burmanu no Zviedrijas, kurš nopelnīja savu pirmo godalgoto vietu PK posmos. Tikmēr gaidītais duelis starp Johannesu Hesflotu Klēbo un Aleksandru Boļšunovu beidzās savādāk nekā gaidīts, virsroku ar iegūto 4.vietu ņemot Klēbo un abiem paliekot ārpus trijnieka. Latvijas pārstāvis Indulis Bikše 82 dalībnieku vidū finišēja 75.vietā (+24:25,3), tīri 50km distancē pirmajiem finišējušajiem zaudējot 21 minūti.

Pēc vakardienas 15km klasikā ar masu startu Aleksandrs Boļšunovs pār tuvākajiem konkurentiem bija iekrājis gandrīz 20 sekunžu pārsvaru. Pasaules kausa līderis no Krievijas pieņēma racionālu lēmumu un nemēģināja tēlot „Juhaugu”, neraujoties prom no sekotājiem, lai vienatnē līderpozīcijās noslēpotu maratona distanci, tāpēc pēc pāris kilometriem pakaļ dzenošie Boļšunovu noķēra. Savukārt jau pēc 8km vadošajā peletonā atradās vairāk nekā piecdesmit slēpotāji, tādējādi iedzīšanas vietā faktiski veidojot distanci ar masu startu.

Aptuveni 20km līdz finišam atrāviens izdevās lieliski stafeti pasaules čempionāta pirmajā posmā veikušajam Aleksejam Červotkinam, izveidojot vairāk nekā 20 sekunžu pārsvaru un vienatnē noslēpojot 15km, taču 4,5km līdz finišam viņš tika noķerts. Pēdējos divos kilometros tempu kāpināja Holunds, Burmans un Krīgers, Boļšunovam un Klēbo tomēr nespējot viņiem turēt līdzi. Līdz ar to jau kādu pusotru kilometru līdz finišam bija skaidrs, kuri trīs sadalīs godalgotās vietas un ka Boļšunovs ar Klēbo paliks ārpus trijnieka. Finišā Olimpiskais čempions skialtonā Krīgers bija ātrāks un izcīnīja piekto uzvaru pasaules kausa posmos. Šī gada pasaules čempions 15km distancē Holunds pirmo reizi šosezon finišēja trijniekā PK posmos, bet pirmo reizi godalgās tika trijnieku noslēgušais Burmans.

Lai arī Boļšunovs beigās neturēja līdzi līderu trio, Klēbo izskatījās vēl sagurušāks, tomēr beigās norvēģis abu duelī bija nedaudz ātrāks. Taču šāds revanšs nekādu gandarījumu Klēbo nedod, jo pelnīto zeltu pasaules čempionātā 50km distancē viņam tāpat neviens neatgriezīs. Ar šīs dienas uzvaru Krīgers distances vērtējumā blīvajos rezultātos no divpadsmitās vietas pakāpās uz trešo, Klēbo uz trešo vietu pakāpās kopējā vērtējumā. Abās minētajās ieskaitēs dubultuzvaru jau bija nodrošinājuši Krievijas izlases slēpotāji Aleksandrs Boļšunovs un Ivans Jakimuškins.

Indulim Bikšem neizdevās sākumā noturēties līdzi ar viņu kopā startējušajam austrietim un amerikānim un nedaudz vēlāk latvieti noķērušajiem britam un austrālietim, tādējādi visu distanci veicot vienatnē. Tas bija otrais piecdesmitnieks 8 dienu laikā, tāpēc arī bija jūtams sagurums, un mūsu slēpotājs distanci veica sevis izvēlētājā tempā, finišējot 75.vietā un esot pirmajam, kas no mūsējiem piedalījies 50km distancē PK posmos.

Pasaules kausa posms distanču slēpošanā, 50km iedzīšana brīvajā stilā vīriešiem, Engadīne (Šveice), 82 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Simens KrīgersNorvēģija2:10:41.4
2.Hans Kristers HolundsNorvēģija+1.2
3.Jens BurmansZviedrija+3.0
4.Johannes KlēboNorvēģija+13.0
5.Pols GulbergsNorvēģija+14.7
6.Aleksandrs BoļšunovsKrievija+17.7
75.Indulis BikšeLatvija+24:25.3

Pasaules kausa kopvērtējums distancē vīriešiem, 16/16 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija921
2.Ivans JakimuškinsKrievija509
3.Simens KrīgersNorvēģija357
4.Deniss SpicovsKrievija327
5.Jevgēņijs BelovsKrievija321
6.Andrejs MeļņičenkoKrievija319
7.Hans HolundsNorvēģija318
8.Johannes KlēboNorvēģija317

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem, 26/26 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs BoļšunovsKrievija1765
2.Ivans JakimuškinsKrievija800
3.Johannes KlēboNorvēģija663
4.Federiko PellegrīnoItālija614
5.Artjoms MaļcevsKrievija604
6.Moriss MaņifikāFrancija597
7.Jevgēņijs BelovsKrievija590
8.Andrejs MeļņičenkoKrievija586
9.Deniss SpicovsKrievija567
10.Oskars SvensonsZviedrija484

     [+] [-]

, 2021-03-14 15:29, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-03-14 15:38, pirms 3 gadiem
Zviedra būšana trijniekā laikam vispārsteidzošākā. Protams, prieks par Bolšunovu

  +1 [+] [-]

, 2021-03-14 16:16, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Zviedra būšana trijniekā laikam vispārsteidzošākā. Protams, prieks par Bolšunovu
Parasti taču fano PAR kādu, nevis PRET?

Bikše šodien kruīza tempā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-14 16:16, pirms 3 gadiem
vahahahahaaa, "pelnīto zeltu pasaules čempionātā 50km distancē viņam tāpat neviens neatgriezīs", nē, nu šitas autors ir patiesi kolosāls

  -2 [+] [-]

, 2021-03-14 16:41, pirms 3 gadiem
Urlam dopa aptrūkās?

  +2 [+] [-]

, 2021-03-14 16:54, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: vahahahahaaa, "pelnīto zeltu pasaules čempionātā 50km distancē viņam tāpat neviens neatgriezīs", nē, nu šitas autors ir patiesi kolosāls
Pat Eurosporta komentētāji nosauca Klēbo par morālo uzvarētāju un viņi noteikti ir zinošāki par tevi, plus nekad nevienu sliktu vārdu par krieviem nav teikuši (atšķirībā, piemēram, no manis). Ļoti daudz cilvēku uzskata, ka tā dq bija pilnīgi lieka un nepamatota. Tā kā kolosāli ir ļoti daudz cilvēku, ne tikai šī raksta autors.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-14 16:55, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Parasti taču fano PAR kādu, nevis PRET?

Bikše šodien kruīza tempā.
Parasti jā

  +1 [+] [-]

, 2021-03-14 17:19, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Pat Eurosporta komentētāji nosauca Klēbo par morālo uzvarētāju un viņi noteikti ir zinošāki par tevi, plus nekad nevienu sliktu vārdu par krieviem nav teikuši (atšķirībā, piemēram, no manis).
Domāju, ka Eurosportā viņi ir labi izskoloti būt maksimāli politkorekti.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-14 17:33, pirms 3 gadiem
Nu cik var ņemties par to PČ 50km...man liekas, paši norvēģi jau nolikuši to pagātnē, tik šeit turpina ņemties par "pārestību" tāpat kā krievi gadiem pieminēs soma "pārestību". Tādas lietas notiek un viss. Taču slēpošanas noteikumus visi slēpotāji zin ne? Slēpošana ir kontakta sporta veids? Nav! Nu tad... Vai krieva gājiens bija džentlmenisks? Nē! Vai soma gājiens bija džentlmenisks? Nē! Vai pro sports ir kāda džentlmeņi padarīšana? Nē! Tad par ko gaudot? "Trash talk", sitieni kamēr tiesnesis neredz, "durvju aizvēršana", speciāli falšstarti sprintā, neatļauti sitieni boksā, neatļautu vielu lietošana utt. - tas viss ir pro sporta sastāvdaļa un tur ilūzijās nevajag dzīvot.

     [+] [-]

, 2021-03-14 17:46, pirms 3 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu cik var ņemties par to PČ 50km...man liekas, paši norvēģi jau nolikuši to pagātnē, tik šeit turpina ņemties par "pārestību" tāpat kā krievi gadiem pieminēs soma "pārestību". Tādas lietas notiek un viss. Taču slēpošanas noteikumus visi slēpotāji zin ne? Slēpošana ir kontakta sporta veids? Nav! Nu tad... Vai krieva gājiens bija džentlmenisks? Nē! Vai soma gājiens bija džentlmenisks? Nē! Vai pro sports ir kāda džentlmeņi padarīšana? Nē! Tad par ko gaudot? "Trash talk", sitieni kamēr tiesnesis neredz, "durvju aizvēršana", speciāli falšstarti sprintā, neatļauti sitieni boksā, neatļautu vielu lietošana utt. - tas viss ir pro sporta sastāvdaļa un tur ilūzijās nevajag dzīvot.
Nu mēs (es toč, un domāju, ka arī Damokls, par pārējiem nezinu) tak te ar tīri ar 'trash talk' nodarbojamies, nevajag visu tik sāpīgi uztvert

     [+] [-]

, 2021-03-14 17:49, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Pat Eurosporta komentētāji nosauca Klēbo par morālo uzvarētāju un viņi noteikti ir zinošāki par tevi, plus nekad nevienu sliktu vārdu par krieviem nav teikuši (atšķirībā, piemēram, no manis). Ļoti daudz cilvēku uzskata, ka tā dq bija pilnīgi lieka un nepamatota. Tā kā kolosāli ir ļoti daudz cilvēku, ne tikai šī raksta autors.
Zinošs vai nav, viens ir ja tu komentos noliec Boļšunovu par grūstīšanos un pinkšķēšanu, bet otrs ir, ja strīdīgā situācijā - vadošā sporta portāla žurnālists katrā raksta piemin un pievēršās kādai no pusēm, nespējot palikt objektīvs.

     [+] [-]

, 2021-03-14 19:05, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Pat Eurosporta komentētāji nosauca Klēbo par morālo uzvarētāju un viņi noteikti ir zinošāki par tevi, plus nekad nevienu sliktu vārdu par krieviem nav teikuši (atšķirībā, piemēram, no manis). Ļoti daudz cilvēku uzskata, ka tā dq bija pilnīgi lieka un nepamatota. Tā kā kolosāli ir ļoti daudz cilvēku, ne tikai šī raksta autors.
Manas zinības te ņipričom, bija oficiāls žūrijas lēmums, bet viens autors te pie katra raksta iebāž savu personisko viedokli, ka tas nav bijis pareizs. Žūrijai taču bija kaut kāds pamats? Ja pilnīgi absolūti nekāda, tad taču tas tā nepaliktu?
Dzirdēju, ka norge no apelācijas atteicās, par to vien tas morālais uzvarētājs.
Un - pirms sadursmes tak krievs bija priekšā tomēr, vai ne? Tātad, ja nekādu starpgadījumu nebūtu, tieši viņš būtu galvenais favorīts uz uzvaru. Bet par to, kurš ir vaininieks sadursmē, žūrija savu pateica. Vnk dīvaini redzēt katrā rakstā autora personīgo viedokli, kas ir pretrunā oficiālajam. Nav taču parasts komentētājs, kas var rakstīt jebko.