Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zuzulova izcīna uzvaru Pasaules Kausa posmā slalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Zuzulova izcīna uzvaru Pasaules Kausa posmā slalomā
Veronika Velē-Zuzulova trasē
Foto: AFP/Scanpix

Ar slovākietes Veronikas Velē-Zuzulovas trešo uzvaru karjerā noslēdzies kalnu slēpošanas Pasaules Kausa posms slaloma disciplīnā, kurš otrdienas vakarā notika Flahovā, Austrijā.

Pēc ātruma disciplīnu sacensībām Cauhenzē, kur pārliecinoši labākā bija Lindsija Vona, Pasaules Kauss sievietēm turpinājās citā Austrijas pilsētā Flahovā.

Jau pirmajā braucienā Zuzulova uzrādīja labāko laiku, savu tuvāko sekotāju, jauno šveicieti Vendiju Holdeneri apsteidzot par aptuveni pussekundi. Čehiete Sarka Strahova bija trešā, līderei zaudējot 0,84 sekundes.

Otrajā braucienā uz augšu pakāpties spēja slaloma disciplīnas kopvērtējuma līdere Frīda Hansdotere, kurai pēc pirmā brauciena tikai sestais laiks. Zviedriete veica labu braucienu un finišēja 3. pozīcijā.

Čehiete Strahova pakāpās vienu vietu augstāk, kamēr Velē-Zuzulova veica stabilu un drošu braucienu, izcīnot pirmo uzvaru sezonā, un trešo karjerā. Jāpiemin, ka šī bija pirmā reize, kad slovākiete līderpozīciju pēc pirmā brauciena pārvērta uzvarā.

Slaloma disciplīnas kopvērtējumā līdere ir Frīda Hansdotere ar 425 punktiem, kamēr Strahovai ir 351, bet Zuzulovai 320 punkti.

Piektdien Flahovā gaidāms vēl viens slaloms, kurā plāno startēt arī Latvijas sportiste Lelde Gasūna.

Pasaules Kausa posms Flahovā, slaloms

VietaBraucējaLaiks
1Veronika Velē-Zuzulova1:46.58
2Sarka Strahova+0.31
3Frīda Hansdotere+1.05
4Vendija Holdenere+1.13
5Nina Lēseta+1.28
6Petra Vlhova+1.42

Izmantotie resursi:
FIS-Ski