Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Simtdaļu cīņās par uzvaru slalomā Adelbodenā austrietis apsteidz norvēģi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Simtdaļu cīņās par uzvaru slalomā Adelbodenā austrietis apsteidz norvēģi
Šādi emocionāli reaģēja M.Fellers pēc uzvaras Adelbodenā. Foto: Eurosport.

Pasaules kausa posmā slalomā, kas norisinās Adelbodenā (Šveice), vīriešu konkurencē beigās uzvaru ar 0,02 sekunžu pārsvaru pār norvēģi Atli Lī Makgrātu ieguva austrietis Manuels Fellers, kļūstot arī par slaloma kopvērtējuma līderi.

Vakar 4. vietu milzu slalomā ieguvušais amerikānis Rivers Radamus, startējot pēdējam, pirmajā braucienā uzrādīja 29. laiku, pabīdot iepriekš ar vienādu laiku 29.-30.vietu dalošo spāni Salarihu un beļģi Marčantu pabīdot pozīciju zemāk. Līdz ar to uz otro braucienu kvalificējās 31 kalnu slēpotājs. Vadībā ar piecu simtdaļu starpību atradās norvēģi, Aleksanderam Stēnam Olsenam par šādu niecīgu pārsvaru apsteidzot Atli Lī Makgrātu.

Taču norvēģiem atkārtot pagājušā gada veikumu Adelbodenā, proti, Norvēģijas dubultuzvaru (Brotens primais, Makgrāts otrais), neizdevās. Olsenam ceļš pretī otrajai uzvarai PK posmos karjerā otrajā braucienā ilga tikai pāris vārtus, jo norvēģis kļūdījās un izstājās. Līdz ar to varēja gavilēt pēc pirmā brauciena piektajā vietā esošais austrietis Manuels Fellers, kurš bija apsteidzis pārējos konkurentus, ieskaitot arī par 0,02 sekundēm vicelīderi Makgrātu. Šī ir Fellera otrā uzvara sezonā un ceturtā karjerā.

Savukārt Makgrāts tāpat kā pērn Adelbodenā ieguva otro vietu. Tieši tāpat kā sievietēm A.J.Hērta arī vīriešiem trešās vietas ieguvējs Dominiks Rašners no Austrijas slalomā uz goda pjedestāla kāpa pirmo reizi, arī pakāpjoties ļoti daudzas pozīcijas otrajā braucienā. Tiesa, Rašneram ir viena otrā vieta paralēlajā slalomā. Tikai septiņu sekundes simtdaļu atstatumā no pērnā gada Adebodenas 3. vietas atkārtojuma bija lietuviešu izcelsmes vācietis Linus Štrāsers.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms vīriešiem, Adelbodena (Šveice)

V.SportistsValstsRezultāts
1.Manuels FellersAustrija1:62.62
2.Atle Lī MakgrātsNorvēģija+0.02
3.Dominiks RašnersAustrija+0.23
4.Linus ŠtrāsersVācija+0.30
5.Marks RošāŠveice+0.44
6.Samuels KolegaHorvātija+0.49

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice736
2.Marko ŠvarcsAustrija464
3.Aleksandrs Omuts KildeNorvēģija320
4.Manuels FellersAustrija284
5.Filips ZubčičsHorvātija258
6.Vincents KrīhmairsAustrija228

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem slalomā

V.SportistsValstsPunkti
1.Manuels FellersAustrija245
2.Marko ŠvarcsAustrija180
3.Deivs RaidingsLielbritānija120
4.Timons HaugansNorvēģija119
5.Atle Lī MakgrātsNorvēģija112
6.Linus ŠtrāsersVācija108