Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas distanču slēpošanas izlases sastāvs bez pārsteigumiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šīs nedēļas sākumā Olimpiskās sezonas valsts izlases sastāvu distanču slēpošanā nosaukusi Zviedrija, kura atšķirībā no saviem kaimiņiem un tradicionālajiem konkurentiem norvēģiem ir iztikuši bez pārsteigumiem un nevienu titulētu slēpotāju nav “atstājusi aiz borta”.

Pirms dažām dienām neizpratni radīja Olimpiskās čempiones un šajā pasaules čempionātā otru labāko rezultātu 10km distancē norvēģiešu starpā uzrādījušās Ragnhildas Hāgas atstāšana malā. Zviedrijas sieviešu izlasē, kas pagājušajā sezonā kopumā uzrādīja labākus rezultātus nekā norvēģietes pat ar vareno un gandrīz nepārspējamo Terēzu Juhaugu priekšgalā, nav notikuši pārsteigumi, un visām lielākus vai mazākus panākumus guvušajām slēpotājām ir atradusies vieta valsts izlasē, neskatoties pat uz to, ka Zviedrijas izlasē sievietēm ir izveidotas par trim vietām mazāk nekā Norvēģijas.

Komandā ir iekļautas četras līderes sprintā, kuru vidū ir arī labus rezultātus, tajā skaitā uzvaras, klasiskā stila distancē sasniegusī Linna Svāna. Lai arī kopumā sezona nebija tik sekmīga, tomēr ļoti racionāli ir iekļauta par veterāni dēvētā Šarlote Kalla, kura sevi labi parādīja pasaules čempionātā 10km slidsolī un 15km skiatlonā. Protams, priekšplānā ir abas distances līderes Frīda Karlsone un Eba Andersone, kā arī Emma Riboma, kura “Tour de ski” laikā līdzvērtīgi cīnījās ar mūsu Patrīciju Eiduku, bet nedaudz labākus rezultātus parādīja pasaules čempionātā un sezonas noslēgumā Engadīnē.

Vīriešiem sastāvā ir iekļauts un iespēja tiek dota 15 reizes pasaules kausa posmos godalgotās vietas ieguvušajam Kallem Halvarsonam, kuram pēdējās pāris sezonas nav izdevies labi nostartēt, trijniekā netiekot kopš 2018.gada novembra.

Sievietes - Šarlote Kalla, Eba Andersone, Emma Riboma, Frīda Karlsone, Johanna Hagstrēma, Jonna Sundlinga, Linna Svāna, Māja Dālkvista.

Vīrieši - Kalle Halvarsons, Jens Burmans, Johans Hegstrēms, Markuss Grāte, Oskars Svensons, Viljams Poromā.

“Mēs esam ļoti gandarīti par to, ko esam sasnieguši pagājušajā ziemā. Sievietes pierādīja, ka ir spēcīgākās pasaulē, un fantastisks solis uz priekšu ir sanācis vīriešiem,” ļoti lepns par savu komandu ir izlases menedžeris Anders Bīstrēms.