Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģu slēpošanas eksperts rosina vairāk sacensību nedēļas nogalē tāpat kā biatlonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģu slēpošanas eksperts rosina vairāk sacensību nedēļas nogalē tāpat kā biatlonā
Peters Šinstāds. Foto: Olof Andersson/TV 2

Ar ierosinājumu nedēļas nogalēs rīkot vairāk sacensību, kā tas ir biatlonā, klajā nācis norvēģu slēpošanas eksperts Peters Šinstāds, kurš uzskata, ka vienā pasaules kausa posma vietā varētu notikt trīs vai četras sacensības.

Šinstāds ir paturpinājis detalizētāk Francijas izlases līdera Morisa Maņifikā izteikto ideju par vairākām sacensībām vienā norises vietā, kas arī palīdzētu ietaupīt izdevumus. Viņš uzskata, ka Starptautiskajai Slēpošanas federācijai (FIS) ir jāņem piemērs no Starptautiskās biatlona federācijas (IBU) un arī distanču slēpošanā vienā nedēļā ir jārīko vairāk sacensības, pirmajam startam esot nevis sestdien vai piektdien, bet jau trešdien vai ceturtdien.

“Mums jau ir sezonas atklāšana Rukā ar trim sacensībām, reizēm trīs starti ir Lillehammerē vai sezonas noslēgumā, taču ko līdzīgu vajadzētu ieviest visas sezonas garumā, tas ir, 10 vai 12 posmos,” iesāk Šinstāds. “Katrā sacensību vietā vajadzētu būt minimums trim vai četriem startiem. Sezonai vajadzētu sākties Ziemeļeiropā un turpināties tur trīs vai četras nedēļas. Tad varētu pārcelties uz Centrāleiropu saistībā ar “Tour de ski” un turpināt tur turneju pāris nedēļas nogales, bet sezonas nogalē atkal atgriezties Skandināvijā.”

Norvēģu slēpošanas ekspertam ir arī viedoklis par startiem, kādiem vajadzētu būt vienā sacensību vietā. “Kā jau minēju, tad vienā vietā vajadzētu būt trīs vai četriem startiem, kas ietvertu sprintu, distanci ar intervāla startu un distanci, kur uzvar tas, kurš pirmais finišē, t.i., masu startu distanci vai iedzīšanu. Tajās vietās, kur tiktu paredzēti četri starti, kā ceturto varētu likt stafeti vai komandu sprintu.”

     [+] [-]

, 2021-05-06 23:13, pirms 3 gadiem
Šis gan ir visnotaļ sakarīgs priekšlikums. Pilnīgi noteikti vajadzētu būt vairāk distancēm katrā posmā.