Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane un Gedra ar mainīgām sekmēm aizvada sacensības Adelbodenā

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Ģērmane un Gedra ar mainīgām sekmēm aizvada sacensības Adelbodenā
Dženifera Ģērmane. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, LOK

Kamēr Austrijas ciematā Obergurglā šonedēļ notika sezonas pirmais Eiropas kausa posms kalnu slēpošanā, Latvijas kalnu slēpotāji Dženifera Ģērmane un Žaks Gedra piedalījās citās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās Adelbodenā, Šveicē. Ģērmane labāko rezultātu uzrādīja vakardienas slalomā, ierindojoties augstajā 8. pozīcijā.

Šveices pilsētā Adelbodenā, kur janvāra vidū ieplānots arī Pasaules kausa posms, šonedēļ norisinājās gan FIS sacensības, gan Lihtenšteinas čempionāts slalomā.

Pirmdien vīriešu konkurencē ar 53. starta numuru trasē devās tikai Žaks Gedra, tomēr jau pirmajā braucienā viņam neizdevās sasniegt finišu, tādējādi paliekot bez FIS punktiem. Dubultuzvaru tad svinēja Francijas pārstāvji Ogustēns Bjankīni un Teo Letitrs (+0.24). Otrdien tikmēr starp 133 dalībniekiem, kas bija arī Lihtenšteinas čempionāts, Gedra divu braucienu summā sasniedza 36. vietu, no uzvarētāja britu sportista Billija Meidžora atpaliekot par 4.24 sekundēm. Tas 22 gadus vecajam "World Racing Academy" pārstāvim deva 61,29 FIS punktus.

Pēc starta šajās sacīkstēs Gedra devās uz Itālijas Alpiem, lai Dienvidtiroles ciematā Pfeldersā (starp citu, tikai dažu kilometru attālumā no Obergurglas, kur notika pirmais Eiropas kausa posms) pievienotos vēl trim latviešu sportistiem un piedalītos vēl vienās FIS sacīsktēs. Labāko rezultātu no latviešiem Pfeldersā sasniedza Miks Zvejnieks, kurš, startētdams ar 19. starta numuru, ierindojās tieši 19. vietā divu braucienu summā. Pirmajā braucienā Zvejnieks no uzvarētāja Tommaso Sakardi (Itālija) atpalika tikai par 0.77 sekundēm, bet divu braucienu summā - par 1.80 sekundēm, saņemot 40,08 FIS punktus, kas šajā sezonā pagaidām viņam ir labākais rezultāts. Žaks Gedra ierindojās 41. vietā (+5.76; 76,66 FIS punkti), Elvis Opmanis finišēja 52. pozīcijā (+7.18; 89,77 FIS punkti), bet Lauris Opmanis bija sešdesmit devītais (+14.00; 152,76 FIS punkti).

Savukārt Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane pēc izcīnītās uzvaras aizpagājušajā nedēļā Pasturnā trasē atgriezās šo ceturtdien Adelbodenā. Diemžēl pirmās sacensības pēc uzvaras neizvērtās veiksmīgas, ar 8. numuru startējušajai Ģērmanei izstājoties jau pirmajā braucienā. Tikmēr piektdienas Lihtenšteinas čempionāta sacensībās Ģērmane spēja uzrādīt šīs sezonas otro labāko rezultātu - 8. vietu (43,72 FIS punkti). Par sacensību uzvarētāju kļuva šveiciete Karole Bisiga, kura piedalījusies vairāk kā 20 Pasaules kausa posmos. Ģērmane no viņas divu braucienu summā atpalika par 2.10 sekundēm. Jāpiemin, ka otrajā vietā finišēja pieredzējusī amerikāniete Resi Stīglere, kura savulaik bijusi arī uz pjedestāla PK posmā. Pēc pirmā brauciena Ģērmane no Stīgleres atpalika vien par 0.59 sekundēm, bet divu braucienu summā - par 1.23 sekundēm.

Jāpiemin, ka uzvaras pirmajās Eiropas kausa sacensībās milzu slalomā izcīnīja austrietis Rafaels Hāzers, aiz sevis atstājot vācieti Stefanu Luicu (+0.27) un itālieti Aleksu Hoferu (+0.33), kā arī vācietis Julians Rauhfūss, pārspējot divus Austrijas pārstāvjus Rafaelu Hāzeru (+0.11) un Magnusu Valhu (+0.35).