Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Zunte apbrauc Saulīti, simtdaļa ļauj Vācijai turpināt uzvaru gājienu dāmu skeletonā

Emils Ozerinskis

Zunte apbrauc Saulīti, simtdaļa ļauj Vācijai turpināt uzvaru gājienu dāmu skeletonā
Igauniju pārstāvošā skeletoniste Dārta Zunte. Foto: Viesturs Lācis

Pie 11. zelta medaļas pasaules čempionātā sieviešu skeletonā tika Vācijas komanda. Sanktmoricā notiekošajās sacīkstēs stafetes kociņu skeletona elites virsotnē pārņēma jaunās paaudzes sportiste Zuzanne Krehere, kura zeltu izcīnīja ar vienas simtdaļas pārsvaru pār Kimberliju Bosu.

Kopš 2016. gada sieviešu skeletonā pasaules čempionātos bijusi Vācijas dominance. Četros no pēdējiem pieciem pasaules čempionātiem uzvarēja Tīna Hermana. Vienīgo reizi šajā periodā Hermani uz otrā augstākā pakāpiena vietu bija atbīdījusi Žaklīna Lolinga. Lai gan šoreiz neviena no abām pie godalgotajām vietām netika, tomēr arī jaunākajai pasaules čempiones titula īpašniecei tika veltīta Vācijas himna.

Četru braucienu summā par uzvarētāju tika kronēta 24 gadus vecā Zuzanne Krehere, kura vēl pagājušajā gadā startēja junioru pasaules čempionātā, kļūstot par uzvarētāju tur. Kreherei šis ir pirmais lielais tituls pieaugušo konkurencē. Viņa garajā Sanktmoricas trasē par neiedomājam mazu tiesu liedza līdz čempiones titulam aizsniegties Nīderlandes pārstēvei Kimberlijai Bosai - abu braucēju starpā vien 0,01 sekunde.

Bronzas medaļu ieguva kanādiete Mirela Raņeva, kura par četrām simtdaļām aiz sevis noturēja austriešu skeletonisti Janīnu Floku. Četrkārtējā pasaules čempione Hermana ierindojās piektajā vietā, bet starp viņu un viņas tautieti Lolingu iespraucās kanādiete Džane Čanelle.

Citu nāciju karogus sacensībās nesošās latviešu dāmas savstarpēji cīnījās par 24. vietu, paliekot aiz sportistēm, kas tika pie ceturtā brauciena. Valkā dzīvojošā Dārta Zunte pirms sezonas mainīja savu sportisko pavalstniecību. Pagājušajā nedēļas nogalē Eiropas kausa posmā Siguldā Zunte atveda Igaunijai pirmo medaļu tās skeletona vēsturē, ieņemot bronzas vietu. Pasaules čempionātā Zunte trīs braucienos uzrādīja rezultātu 3:30,74, kas deva 24. vietu.

Zunte par nedaudz vairāk nekā pussekundi apbrauca Annu Saulīti, kura pārstāv Austriju. Saulīte ar kamaniņu sportu sāka nodarboties jau pēc pārcelšanās uz Austriju, bet pirms trīs gadiem latviete pārkāpa skeletona kamanā. Anna Sulīte ierindojās 25. vietā, apsteidzot sportistes no Lihtenšteinas, Itālijas, Kolumbijas, Spānijas un Maltas.

Pasaules čempionāts skeletonā sievietēm, Sanktmorica

V.SportistsValstsLaiks
1.Zuzanne KrehereVācija4:33.57
2.Kimberlija BosaNīderlande+0.01
3.Mirela RaņevaKanāda+0.84
4.Janīne FlokaAustrija+0.88
5.Tīna HermaneVācija+1.05
6.Džane ČanelleKanāda+1.19
24.Dārta ZunteIgaunija3:30.74
25.Anna SaulīteAustrija3:31.28

Piedalījās 32 sportistes.

Pirms nedēļas Dārta Zunte un Anna Saulīte piedalījās Eiropas kausa posmā Siguldā, sniedzot intervijas Latvijas Televīzijai.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/

  -2 [+] [-]

, 2023-01-27 17:54, pirms gada
Zunte tagad faktiski tādi pati kā daļa Latvjjas krievvalodīgo - bez piederības kādai valstij. Bet pašas izvēle palikt tikai treneru, radinieku, labāko paziņu un Igaunijas sporta funkcionāru interešu lokā.

     [+] [-]

, 2023-01-27 20:13, pirms gada
kas tā tāda par jaunu sporisti Mirela Rahneva trešajā vietā? Ir tāda bulgāru izcelsmes Mirela Raņeva...

     [+] [-]

, 2023-01-27 20:32, pirms gada
Tapirs rakstīja: kas tā tāda par jaunu sporisti Mirela Rahneva trešajā vietā? Ir tāda bulgāru izcelsmes Mirela Raņeva...
Paldies par precizējumu. Labots.

     [+] [-]

, 2023-01-27 21:24, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Zunte tagad faktiski tādi pati kā daļa Latvjjas krievvalodīgo - bez piederības kādai valstij. Bet pašas izvēle palikt tikai treneru, radinieku, labāko paziņu un Igaunijas sporta funkcionāru interešu lokā.
Mjā, komentētājs arī labais, tipa, igauniju pārstāvošā sportiste labi runā latviski

     [+] [-]

, 2023-01-27 22:57, pirms gada
Tapirs rakstīja: kas tā tāda par jaunu sporisti Mirela Rahneva trešajā vietā? Ir tāda bulgāru izcelsmes Mirela Raņeva...
Nu bulgāriski viņa ir Rahneva. Tas, ka mūsu komentētāji viņu par Raņevu sauca, nenozīmē, ka tas ir pareizi. Nekur nav dzirdēts, kā viņa pati izrunā savu uzvārdu, jo ticamāk, ka ir asimilējusies un cenšas runāt pēc angļu vai franču "modes".