Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Latvijas skeletonisti Eiropas kausa posmā Siguldā neiekļūst pirmajā desmitniekā

Agris Suveizda

Latvijas skeletonisti Eiropas kausa posmā Siguldā neiekļūst pirmajā desmitniekā
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

LETA. Latvijas jaunajiem skeletonistiem ceturtdien Siguldā neizdevās iekļūt pirmajā desmitniekā Eiropas kausa posma sacensībās.

Sieviešu konkurencē, uzvarot abos braucienos, pirmā bija Lielbritānijas skeletoniste Amēlija Koltmena, bet trešo vietu izcīnīja Igauniju pārstāvošā latviete Dārta Zunte, kura uzvarētājai zaudēja 1,07 sekundes un no otrās vietas ieguvējas, beļģietes Kimas Meilemansas atpalika 0,45 sekundes. Devītā bija Austriju pārstāvošā Anna Saulīte. No Latvijas sportistēm Marta Andžāne, Dārta Neimane un Laura Ģēģere bija pozīcijās no 15. līdz 17., bet Vanesa Vidiņa ieņēma pēdējo, 20.vietu. Andžāne otrajā braucienā uzrādīja 13.rezultātu, bet summā uzvarētājai zaudēja 3,42 sekundes.

Vīriešu sacensībās ar pārliecinošu otro braucienu uzvaru nodrošināja itālis Amadeo Bagnis, kurš summā tuvāko sekotāju, vācieti Ludvigu Manhārdu pārspēja par 0,47 sekundēm, bet vēl sešas sekundes simtdaļas atpalika Lielbritānijas skeletonists Džeikobs Solsberijs. No vietējiem skeletonistiem Dāvis Valdovskis, Markuss Renārs Everss un Valts Smilga bija pozīcijās no 12. līdz 14., bet Emīls Indriksons ierindojās 18.vietā 24 sportistu konkurencē. Everss otrajā braucienā uzrādīja 11.rezultātu, bet summā par 0,17 sekundēm ātrāks bija Valdovskis, kurš uzvarētājam zaudēja 1,70 sekundes.

No ceturtdienas līdz sestdienai Siguldas trasē notiek Eiropas kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Sacensībās piedalās vadošo Eiropas valstu bobsleja un skeletona jaunie sportisti, arī vairāki pieredzējuši atlēti. Piektdien no plkst.10 notiks vēl vienas sacensības skeletonā. Piektdien plkst.15 bobslejs vīriešu divniekiem un sievietēm monobobā, sestdien no plkst.15 vēlreiz divnieki vīriešiem un arī sacensības divniekos sievietēm.

Pasākumā ieeja būs bez maksas. Sacensību norisi iespējams vērot video tiešraidē interneta vietnē "bobslejs.lv". Eiropas kauss bobslejā ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, bet skeletonā tie ir trešā ešelona mači aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2023-01-19 13:52, pirms 2 gadiem
Eu,bet kas ar Tomasu??
Pēc 2 nedēļām jau PČ...

  +1 [+] [-]

, 2023-01-19 13:57, pirms 2 gadiem
izrādās mums ir jaunie skeletonisti

     [+] [-]

, 2023-01-19 14:52, pirms 2 gadiem
Gratianus Funarius rakstīja: izrādās mums ir jaunie skeletonisti
Laba ironija Zaudēt 3.42-4.90 sekundes uzvarētājai otrā ešelona sacensībàs savā màjas trasē ir apkaunojuši. Pasaules kausā šī atstarpe no uzvarètējas būtu 6-10 sekundes. Skeletons vismaz uz 10 gadiem ir pazudis mums.

     [+] [-]

, 2023-01-19 17:11, pirms 2 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Laba ironija Zaudēt 3.42-4.90 sekundes uzvarētājai otrā ešelona sacensībàs savā màjas trasē ir apkaunojuši. Pasaules kausā šī atstarpe no uzvarètējas būtu 6-10 sekundes. Skeletons vismaz uz 10 gadiem ir pazudis mums.
Mjā, meitenēm zaudējums laika izteiksmē ir ļoti liels, pat lielāks nekā bija Lillehammerā. Sanāk, ka brauc ar baigajiem lūžņiem kā savulaik Šteinbergs? Pozītīvais - Neimane 15 gadu vecumā skrien tādus startus kā Tērauda un igauniete Zunte brieduma gados.

Čaļi konkurētspējīgāki, braucienā mazliet virs sekundes zaudē.

     [+] [-]

, 2023-01-19 17:30, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Eu,bet kas ar Tomasu??
Pēc 2 nedēļām jau PČ...
Jā, būtu interesanti uzzināt. Bet izskatās, ka Latvijai nebūs nevienas PČ kvotas, jo diez vai kāds no mūsu puišiem tiks IBSF ranga TOP 70 un meitene TOP 55.

Ceru, ka Dukura komanda dos iespēju mūsu jaunajiem censoņiem piedalīties pasaules kausa posmā Siguldā. Šobrīd tikai Smilgam ir nepieciešamie pieci starti 24 mēneši. Pārējiem ir nepieciešams rītdienas starts Siguldā un pēc tam februāra sākums OMEGA jaunatnes sērijā Insbrukā. Atgādināšu, ka Latvija PK ir divas vietas gan vīriem, gan dāmām.

  +2 [+] [-]

, 2023-01-19 18:46, pirms 2 gadiem
Te ir par Tomasu, skeletona apkšu un politiku https://www.la.lv/dainis-dukurs-atk...
Nebrauks Tomass PČ.
Bet jaunieši jā, varbūt ka padsmita vidus no 20 dalībniekiem nav tas ko varēja sagaidīt. Valts arī ar krietni lielāku EC pieredzi neko neparādīja pirmajos mačos sosezon. Rīt, cerams, būs uzlabojumi.

     [+] [-]

, 2023-01-20 10:59, pirms 2 gadiem
ArVienuAciRenē rakstīja: Te ir par Tomasu, skeletona apkšu un politiku https://www.la.lv/dainis-dukurs-atk...
Nebrauks Tomass PČ.
Bet jaunieši jā, varbūt ka padsmita vidus no 20 dalībniekiem nav tas ko varēja sagaidīt. Valts arī ar krietni lielāku EC pieredzi neko neparādīja pirmajos mačos sosezon. Rīt, cerams, būs uzlabojumi.
Paldies! Par sportisko daļu bija interesanti palasīt.

     [+] [-]

, 2023-01-20 13:44, pirms 2 gadiem
Šodien jaunieši atkal netika pirmajā desmitniekā, bet bija ļoti tuvu. Zunte abās dienās nobrauca savā līmenī un izkatās, ka viņai ir labas cerības nākamajā sezonā braukt PK.