Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs: ''Pasaules čempionātā ļoti liela nozīme būs startam''

Krišs Upenieks

M.Dukurs: ''Pasaules čempionātā ļoti liela nozīme būs startam''
Martins Dukurs
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Īglsas trasē Austrijā turpināsies pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā. Nedēļas nogalē sacensības skeletonā vīriešiem un sievietēm, kā arī bobslejs četriniekiem.

Jau ceturtdien sacīkstes sāks skeletonisti – vīrieši veiks pirmos divus braucienus, sākums pulksten 10:15, par 15 minūtēm agrāk nekā sākotnēji plānots. Ir ļoti daudz dalībnieku un paredzams, ka startēs 34 sportisti. Īglsā šonedēļ ir siltāks, gaisa temperatūra pa dienu jau stabili plusos. Labākie atkal izvēlas sev starta numurus un sezonas līderis Martins Dukurs izvēlējās otro, Tomass – pirmo.

Dalībnieku ir daudz un pēc treniņu braucieniem vēl izdarīt secinājumus pāragri, tikai pēdējā dienā sportisti brauca pēc reitinga, sākot no līderiem, līdz ar to visi galvenie konkurenti kopā. Martins un Tomass jau tūdaļ pēc pasaules kausa septītā posmā Sanktmoricā devās uz Īglsu, lai tās nedēļas nogalē nobrauktu kā trases atklājēji Tiroles kausa izcīņā. Martins Dukurs: ''Tas bija vērtīgi, sapratu, ka braukšu ar veco kamanu, jo vienkārši stabilāki braucieni sanāk.''

Pēc tam brāļi devās uz ieplānoto treniņnometni Itālijā, jo pirmajā nedēļā pasaules čempionātā skeletonisti trasē netika. Iecerētajā vietā Itālijā nav bijuši labi apstākļi treniņiem un dzīvošanai un plānus nācies steigšus mainīt – sportisti devušies uz sev labi zināmo Kēnigzi Vācijā. Īglsā oficiālie treniņi sakās šo pirmdien. Jau pēc ceturtā brauciena otrdienas vakarā Martins bija skaidrībā ar ekipējumu: ''Esmu skaidrībā par slidām un kamanu, vēl nedaudz pieklibo trases augšdaļa. Lejā ir labāk, tur braukšanu esmu uzķēris. Tomass vēl otrajā dienā starp braucieniem mainīja kamanas un bija tā vērts. Viņam līdz šim atkal lejas gals tik labi nesanāk.''

Pretiniekiem arī ne visi braucieni iznāk vienādi labi, pa reizei labi nobraukuši labākie krievi, korejietis, vācietis Jungs, tāpat brits Pārsons. Pirmajā dienā gan visi nebrauca , jo daudzi jau bija startējuši komandu mačos pērnās nedēļas nogalē un, lai tiem nebūtu priekšrocību, pirmie divi treniņbraucieni tiem bija liegti. ''Startam būs ļoti liela nozīme. Ja Tretjakovu aizlaidīs startā par vienu sekundes desmitdaļu, būs grūti ķert, ja par kādām piecām simtdaļām – vēl būs iespējams. Viņš šogad trasē labāk brauc nekā iepriekš. Kopumā mēs esam gatavi cīņai,'' tā Martins.

Trešdien pēdējos treniņos visātrāk nobrauca vācietis Aksels Jungs, tomēr ne visi favorīti centās ātri uzskriet startu un patieso spēku samēru parādīs mači. Latvijas izlases treneris Dainis Dukurs: ''Grūti vērtēt treniņu rezultātus, mainīgi laika apstākļi, puišu braucienā vēl sniga, savukārt vēlāk meitenēm jau bija labāks laiks. Dalībnieku daudz, vienam labāki apstākļi, citam sliktāki.”

Leldei Priedulēnai pēdējos treniņos devītais labākais laiks, jācer uz nelielu kāpumu mačos, kaut dažas vietas vēl netiekot izbrauktas ideāli. Sacensības skeletonā sievietēm sāksies piektdien un turpināsies sestdien, tur kopā 26 dalībnieces.Sestdien pirmie braucieni bobslejā četriniekiem un var paredzēt, ka te būs lielāka konkurence cīņā par medaļām nekā divniekos, Latviju pārstāvēs visas trīs ekipāžas. Sacensību tiešraides LTV 7, pirmā pārraide skeletonā vīriešiem jau ceturtdien 10:15.

Informāciju sagatavoja:
LBSF

     [+] [-]

, 2016-02-17 19:05, pirms 8 gadiem
Jāmēģina Martinam, Tomasam gan būs grūtāk dēļ starta. Sarauj!

     [+] [-]

, 2016-02-17 19:21, pirms 8 gadiem
Liekas būs tik ilgi gaidītā uzvara.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-17 19:31, pirms 8 gadiem
Korejiešu ir zirgam nu un krievam labs starts.... būs bronz būs jau labi!

  -2 [+] [-]

, 2016-02-17 19:33, pirms 8 gadiem
Jūtams, ka briest kārtējais koks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja