Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Krievu skeletoniste Ņikitina izcīna otro uzvaru Pasaules kausa sezonā

Agris Suveizda

Krievu skeletoniste Ņikitina izcīna otro uzvaru Pasaules kausa sezonā
Jeļena Ņikitina. Foto: Romāns Kokšarovs, AP/Scanpix

LETA. Krievijas skeletoniste Jeļena Ņikitina piektdien Vācijas trasē Altenbergā guva uzvaru Pasaules kausa trešā posma sacensībās. Līdz ar to Krievijas skeletoniste izcīnījusi otro uzvaru šosezon, jo viņa bija pirmā arī sezonas atklāšanas posmā Siguldā.

Ņikitina bija līdere jau pēc pirmā brauciena, bet pēc otrā brauciena, tajā uzstādot arī jaunu starta rekordu, viņa vadību tikai nostiprināja un otrajā vietā finišējušo vācieti Žaklīnu Lelingu apsteidza par 0,37 sekundēm. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās cita krieviete Jūlija Kanakina, kura no tautietes atpalika teju sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim posmiem līdere ir Ņikitina, kura sakrājusi 642 punktus, bet otrā ar 619 punktiem ir Lelinga. Savukārt trešo vietu ar 602 punktiem ieņem cita vāciete Tīna Hermane, kura piektdien bija ceturtā. Pirmajos posmos nav startējusi Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna, kura gatavojas nākamajam etapam, kas nākamnedēļ notiks citā Vācijas trasē Kēnigszē.

Vēlāk piektdien turpat Altenbergas trasē sacensības aizvadīs arī vīrieši, kur Latviju pārstāvēs brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī Ivo Šteinbergs. Vīriešiem pirmais brauciens sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.16.45. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls. Nedēļas nogalē turpat Altenbergā uz starta dosies arī bobslejisti.

Nākamnedēļ notiks vēl viens etaps Vācijā, skeletonistus un bobslejistus uzņemot Kēnigszē trasei, pēc tam sportisti spēkosies janvārī Īglsas trasē Austrijā un Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.

Pasaules kauss skeletonā sievietēm, Altenberga

VSportisteValstsLaiks
1.Jeļena ŅikitinaKrievija1:57.42
2.Žaklīna LellingaVācija+0.37
3.Julija KanakinaKrievija+0.97
4.Tīna HermaneVācija+1.20
5.Sofija GrībeleVācija+1.37
6.Janīne FlokaAustrija+1.42

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2019-01-04 13:51, pirms 5 gadiem
Rīmenis katru pārraidi tik skandina vienu un to pašu par britiem un to panākumiem OS.

     [+] [-]

, 2019-01-04 13:53, pirms 5 gadiem
Varbūt kāds no skeletona virtuves var ierakstīt, cik sver vācietes kopā ar skeletonu un cik, piemēram, Ņikitna, Kanakina un Priedulēna. Nu tām vācietēm taču divreiz lielāki dupši!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-04 13:54, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Rīmenis katru pārraidi tik skandina vienu un to pašu par britiem un to panākumiem OS.
Ar to jārēķinās līdz Pekinas spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-04 13:58, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ar to jārēķinās līdz Pekinas spēlēm.
Agrāk katru pārraidi pieminēja nelaiķa Holkomba vājo redzi un to, ka Kupčiks bija talantīgs juniors. Garlaicīgs komentētājs!

  +3 [+] [-]

, 2019-01-04 14:04, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Agrāk katru pārraidi pieminēja nelaiķa Holkomba vājo redzi un to, ka Kupčiks bija talantīgs juniors. Garlaicīgs komentētājs!
bet par to,ka Kupčiks jau 5 gadus ir Čehijas galv. treneris, to viņš līdz šim brīdim nenojauš

     [+] [-]

, 2019-01-04 14:07, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: bet par to,ka Kupčiks jau 5 gadus ir Čehijas galv. treneris, to viņš līdz šim brīdim nenojauš
Ne reizi nav pieminējis?

  +2 [+] [-]

, 2019-01-04 14:13, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ne reizi nav pieminējis?
ne tak,viņu taču katru posmu parāda....neatpazīst abi lielie bobsleja eksperti